artur04c 18 Napisano 23 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Witam, Poszukuję w miarę dobrego telefonu roboczego. Ma być to jako prezent. Telefon będzie służył w warsztacie/podwórku, głównie rozmowy, sms, ewentualnie Wi Fi. Był przerabiany Hammer Active 2, ale android w nim zaczął strasznie mulić. Po hard resecie i aktualizacji androida z czasem problem powraca, telefon już swoje przesłużył (nie jest zakatowany, ale te mulenie denerwuje), teraz zaczął się zacinać, brak możliwości odblokowania i czasami potrafi sam zadzwonić więc pora na zmianę. Jaki telefon polecacie w przyzwoitych pieniądzach? Wiem, że za małą kwotę nic konkretnego się nie zakupi. Z góry dziękuję i pozdrawiam ;) Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 23 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Kup normalny telefon i do tego szkło hartowane razem z etui Spigen o wiele lepsza inwestycja niż te "wzmocnione" konstrukcje Teraz każdy flagowiec jest wodo i pyłoszczelny więc nie ma co się martwić o paprochy w kieszeni Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 23 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Albo z etui Uag. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 23 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Taka ciekawostka jako telefon warsztatowy to modele caterpillara z kamerą termowizyjną . Sama jakość telefonu nie jest mi znana niestety , ale chciałby mieć taką funkcję w swoim . widzę są jakieś tańsze zamienniki typu https://allegro.pl/oferta/kamera-termowizyjna-blackview-bv6600-pro-4-64gb-13450391911?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_telefony_smartfony_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17958848592&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAjfyqBhAsEiwA-UdzJDw8gDBLYZxXDJHkqb_u6EEDmOKv7uNyV7Wkjb1GAnk7Q_VaS4vlBRoCHOgQAvD_BwE Ale tu tym bardziej nie wiem czy to się do czegoś nadaje Cytuj Link to post Share on other sites
WPRD700 230 Napisano 23 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 1 godzinę temu, jakub1t napisał: Taka ciekawostka jako telefon warsztatowy to modele caterpillara z kamerą termowizyjną . Sama jakość telefonu nie jest mi znana niestety , ale chciałby mieć taką funkcję w swoim . Pff, ogarnij, ile kosztuje podstawowa kamera termowizyjna, np: Vevor SC240. Na takie bajery imo szkoda pieniędzy. Tak jak ktoś wyżej wspomniał, dobre szkło hartowane albo nawet folia hybrydowa + case, ewentualnie zamykane etui. Przez rok tak używałem iP 13 mini, kilka razy mi spadł bez szwanku, rysy co najwyżej na szkle A pracuję jako elektryk w różnych warunkach (przemysł, warsztat), gdzie mam styczność z pyłem i ze smarami, często wiszę na telefonie i trzymam go w brudnych rękach. Obecnie mam Galaxy S23 i tak samo funkcjonuje. Jedynie na co trzeba uważać i przedmuchiwać to złącza w telefonie, chociaż ja i tak głównie używam MagSafe. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 24 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2023 Do złącz też są zaślepki. Cytuj Link to post Share on other sites
artur04c 18 Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Czy Motorola moto g73 8GB/256GB będzie odpowiednia ? do tego etui z klapką i powinno wystarczyć bo mnie Asus 5z od nowości nadal funkcjonuje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts