voor34 23 Napisano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Tak się ostatnio zastanawiałem, czy nie podkoksować trochę mojego staruszka, tyle że nie wiem, czy mi się tam nie popali wszystko. Chciałbym włożyć do niego GF 9500 GT pod dwuletni ModeCom Feel 350W. Procesor to jakiś sempron 2 GHz, 768 MB RAM, a płyta to wuj wie jaka, nawet nie wiem, czy ma złącze PCI-E. Wentylacja niemal zerowa, bo w obudowie jest tylko kilka dziurek o średnicy 2 mm. Opłaca się tego złoma ulepszać? Dodam, że nie chcę spalić 9500 GT, bo gdyby, odpukać, mojemu 5830 coś się stało i musiałbym oddać na gwarancję, to przepierdziałbym na 9500 te 2 miesiące i w miarę komfortowo bym sobie pograł. A, dodam, że kupno nowej obudowy/procesora/płyty głównej nie wchodzi w grę, ulepszanie tylko z tego, co jest. PS Zaraz sprawdzę jaka tam płyta główna jest. Cytuj Link to post Share on other sites
xentiu 56 Napisano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 To jak nie wiesz nawet czy jest PCI-E to ci nic nie powiemy Zasilacz powinien polecieć bo ta karta łyka 40-50Wat. Choć dla mnie ModeCom nie jest pewniakiem Cytuj Link to post Share on other sites
voor34 23 Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) To jak nie wiesz nawet czy jest PCI-E to ci nic nie powiemy No właśnie tak mi się wydawało . Macie skrina http://img31.imageshack.us/img31/9903/beztytuujws.jpg Z tego co mnie się wydaje, to ta pyta chyba od ASRock jest. Ma to coś PCI-E? Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez voor34 Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Po pierwsze to AGP, po drugie to raczej AsRock a konkretnie ten: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K7VT4A%2B Według mnie to rozbudowywać tego kompa nie ma sensu. Jedynie zmiana platformy wchodzi w grę. Cytuj Link to post Share on other sites
voor34 23 Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 A ma ta płyta w ogóle PCI-E? Jakoś się nie mogę dopatrzyć go w tej specyfikacji. Cytuj Link to post Share on other sites
xentiu 56 Napisano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Nie ma Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez xentiu Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie ma sensu modernizować. Trzeba składać coś nowego (z używanych klocków i tak niewiele więcej wyjdzie). Jakiś Pentium E2xxx, G31, DDR2 i już. Cytuj Link to post Share on other sites
voor34 23 Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Trzeba składać coś nowego (z używanych klocków i tak niewiele więcej wyjdzie). Jakiś Pentium E2xxx, G31, DDR2 i już. Ale wiesz, ja to tak z ciekawości bardziej chciałem ulepszyć, tak żeby mieć dwa w miarę funkcjonalne pecety, ale jak się nie da to trudno, jeden mi wystarczy (z tego drugiego i tak bym pewnie korzystał od święta). Nowego zestawu składał nie będę, z tę cenę to ja zmienię E5200 na jakiegoś C2Q . Nie ma A, to w ogóle nie ma o czym gadać . No nic, trudno, dzięki za pomoc, temat można zamknąć. Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez voor34 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts