Lukasz10 2 Napisano 22 Października 2023 Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Witam, mam w domu komputer stacjonarny, jednak co jakiś czas wyjeżdżam pakując komputer w torby i zabieram ze sobą. Mam dosyć tej sytuacji i chciałbym kupić laptopa, który byłby odpowiednikiem mojego PC-ta lub choć odrobnę lepszy. Oto jego parametry: - Procesor Intel(R) Core(TM) i3-4150 CPU @ 3.50GHz - Zainstalowana pamięć RAM 8,00 GB - 64-bitowy system operacyjny - Dysk SSD Crucial 500 GB - karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 750 - płyta główna ASRock H81M-VG4 R2.0 Nie jestem maniakiem gier i jak najlepszej wydajności gier, na moim kompie mogę zagrać w Assetto Corsę, PUBG, pracować z programami typu CAD (bez jakichs rozbudowanych projektów) bez większych problemów. Oprócz tego zdarza się wykorzystywać go do pracy z edytorem tekstu czy obejrzeć jakiś film. Chciałbym, aby laptop mógł spełniac te funkcje na tym samym poziomie. 1) Kwota przeznaczona na zakup: 2000 zł, maksymalna rozbieżność ceny +500 zł, a w dolny zakres do zera 2) Laptop nowy/używany: nowy 3) Rozmiar matrycy: min. 15' 4) Główne zastosowanie: do wszystkiego: gry (Assetto Corsę, PUBG, Football Manager 2013), strony internetowe, praca biurowa, filmy 5) Miejsce użytkowania: głównie w domu 6) Wymagania specjalne: dobra bateria 7) System operacyjny: laptop z systemem bądź bez niego Cytuj Link to post Share on other sites
iSkuLL 22 Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Obawiam się, że za 2k to nie kupisz takiego sprzętu. Sorry, ale jeśli chcesz grać to musisz liczyć się z wydatkiem przynajmniej ok. 3,5-4k. Chyba, że w grę wchodzi laptop używany, ale to też nie jest tak łatwo dostać lapka za 2k który będzie śmigał w grach z dobrą baterią itp Cytuj Link to post Share on other sites
Lukasz10 2 Napisano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2023 3 godziny temu, iSkuLL napisał: Obawiam się, że za 2k to nie kupisz takiego sprzętu. Sorry, ale jeśli chcesz grać to musisz liczyć się z wydatkiem przynajmniej ok. 3,5-4k. Chyba, że w grę wchodzi laptop używany, ale to też nie jest tak łatwo dostać lapka za 2k który będzie śmigał w grach z dobrą baterią itp A laptop będący odpowiednikiem zestawu komputerowego, który podałem wyżej również będzie ciężko znaleźć? Wyszperałem coś takiego? https://www.x-kom.pl/p/1121022-notebook-laptop-156-dell-inspiron-3525-ryzen-5-5500u-16gb-512-win11-120hz.html Czy ktoś może napisać jak ten laptop ma się do wspomnianego na wstępie zestawu komputerowego? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts