Skocz do zawartości

Lukasz10

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    40
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

2 Neutralny

O Lukasz10

  • Tytuł
    Amator

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  1. Miałem na oko TCL 50C725 lecz okazuje się, że nie obsługuje on nagrywania na usb, choć na portalu kitele.com napisane jest, że posiada nagrywanie PVR. We wszystkich ofertach sklepów internetowych w opisie wymieniony jest brak nagrywania na usb. Na moje zapytania mailowe sklepy nie odpowiadają. W takim wypadku bliżej mi będzie do Toshiba 50QA4C63DG
  2. Trafiłem na ciekawą ofertę Panasonic TX-50JX800E. Na Allegro sprzedawany za 1999, ale w większości sklepów jest po 2700 zł. Ile faktycznie jest wart?
  3. Ciekawa propozycja. Będę go brał pod uwagę przy kupnie Nie obsługuje nagrywania. Choć ma dużo dobrych parameterów. Są różnice w opisie na Allegro i kitele.com, np. według kitele ma głośniki 30W, a na Allegro podają że 20W, jedni podają, że ma HbbTV a drudzy, że nie ma
  4. Ciężko zdobyć szczegółowe dane telewizorów, w ofertach prawie w ogóle ich nie podają niezależnie jakiej marki jest telewizor. Gdzie znalazłeś dane o pamięci ROM?
  5. Witam, poszukuję telewizora raczej 50 calowego. Chcę żeby miał Androida TV, bo jeszcze nie miałem telewizora z ta opcją. Dobrze by było, gdyby miał możliwość nagrywania na USB lub ewentualnie inna opcję z możliwością nagrania programów, filmów. Oczywiście ważne, żeby miał możliwie najlepszy obraz i dźwięk. Zainteresowały mnie telewizory Toshiny, dokładnie model Toshiba 50QA4C63DG. Jednak ciężko porównać z innymi markami, ponieważ każdy ma teoretycznie wymienionych wiele nowoczesnych systemów. Chciałbym, aby koszotowął około 2000 zł. Pozdrawiam!
  6. Rozumiem, że WiFi kupować te które podałeś: ASUS PCE-AX3000 (3000Mb/s a/b/g/n/ax) BT 5.0/WiFi
  7. Być może 300 Mbps, bo takie oferty minimalne widziałem. Pewnie nie mniej niż 100 MBps
  8. Tp-linka jeszcze nie kupiłem nawet. Dotychczas korzystałem z TL-MR3420. A teraz może jakiś nowszy model kupiłbym
  9. Zapomniałem wspomnieć o kwestii standardu wifi routera. Nie mam jeszcze żadnego rutera w miejscu w którym będe korzystał z wifi. Myslałem, żeby wykorzystywać internet przez wifi, który bym udostępniał z telefonu, dokładnie z Realme 8. Jeśli miałbym doprowadzony już internet, to do sieci wifi pewnie wykorzystywałbym Tp-link
  10. Moja płyta głowna ma 2 sloty PCI. Oznaczone jako • 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE2: x16 mode) • 1 x PCI Express 2.0 x1 Slot Jeden zajęty przez kartę graficzną - PCIE2 (większy slot). Drugi zaś jest pusty - PCIE1 Schemat płyty głównej Zastanawiam się czy do tej wielkości slot nadaje się do podłączania standardowych kart sieciowych Widok płyty PS Po zajrzeniu do obudowy komputer i po ponownej próbie włączenia pokazał się tylko czarny ekran. Komp załącza się dopiero po podłączeniu zintegrowanej karty graficznej. Sprawdziłem jeszcze raz czy
  11. Witam, do tej pory korzystałem z mojego komputera stacjonarnego bez możliwości połączenia z siecią WiFi. Wystarczyło podłączenie kablem Ethernetowym. Jednak teraz przenosże komputer w inne miejsce, gdzie chciałbym łączyć się z internetem za pomocą sieci WiFi. Zapewne będę potrzebował bezprzewodową kartę sieciową. Proszę o polecenie konkretnej karty, która byłaby kompatybilna z moim komputerem. Oto jego parametry: 1) Procesor - Intel(R) Core(TM) i3-4150 CPU @ 3.50GHz 2) Pamięć RAM - 8,00 GB 3) System 64-bitowy - Windows 10 4) Karta graficzna - NVIDIA GeForce GTX 750
  12. Podłączyłem dysk HDD pod Sata_0, komputer nie odpalił, dopiero po dwóch resetach CMOS. Załadował się najnowszy system Windows 10. Zastanawiałem się co stanie z oznaczeniami partycji. Problemu nie było, bo partycje z dysku HDD przyjęły oznaczenie z kolejnych wolnych liter alfabetu. Ciekawe jak będą działały programy instalowane pod Windows 7. Np. konto program Steam już nie chciał się uruchomić
  13. Dziękuję reset CMOS pomógł. Podłączyłem na razie tylko dysk SSD, żeby zainstalować system i sterowniki. Poniżej spróbuję podłączyć dysk HDD. Tam też jest system. Mam nadzieję, że obejdzie się bez komplikacji.
  14. Oryginalnie dysk HDD i napęd podpięte były pod gniazda SATA III. HDD (z system bo to jedyny dysk) pod Sata_0 Napęd pod Sata_1 Nowy dysk SSD (MX 500GB) podłączyłem pod Sata_1, odłączyłem też HDD od Sata_0. Podłączyłem pendrive z systemem włączyl się ekran ASRock i wyskoczył ekran https://zapodaj.net/e97fbab6ccaee.jpg.html. Miałem źle ustawienia bootowania lub źle przygotowana instalacja. Kolejna próba podłączenia SSD tym razem pod Sata_0 również zakończył a się niepowodzeniem, bo pojawił się tylko czarny ekran. Następne chciałem wrócić do pierwotnych ustawień, je
  15. Jestem w posiadaniu dysku, ale pojawił się problem przy próbie odpalenia. Po podłączeniu nowego dysku nie udało mi się odpalić instalacji systemu. Natomiast powrovie do poprzedniego podłączania bez nowego dysku nie uruchamia się system. Nawet nie załącza się ekran ASRock z możliwością wejścia do Biosu. Jest tylko czarny ekran
×
×
  • Dodaj nową pozycję...