kukuryna 0 Napisano 20 Października 2023 Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Dzień dobry, szukam nowej myszy do 300 zł. Budżet: 300 zł Jakiej myszki obecnie używasz: SteelSeries Rival (ten pierwszy - bez żadnych numerków) Jaką masz obecnie podkładkę: SteelSeries QcK+ Z jakich wartości DPI korzystasz: 400/800 Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: 50 cm W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): FPS'y (CS, czasem jakiś BF), reszta gatunków, ogólny użytek Ile przycisków używasz w myszce: 3 Chwyt: Palm, czasami claw Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): częściej 1+2+2 Wielkość dłoni (cała dłoń i od czubka palca środkowego do kciuka: 17/13 cm Dlaczego chcesz zmienić mysz: rozwalony scroll, wytarta guma, zużycie Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): nie potrzebuję dodatkowych przycisków (jeśli już to żeby było ich mało), raczej żeby nie miała gumy (ewentualnie, żeby była trwała), nie musi mieć świecidełek, ale nie przeszkadza mi jeśli będą Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Leminairre 515 Napisano 21 Października 2023 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 21 Października 2023 PHYLINA S450 PMW3395, 53g, 2.4Ghz wireless, mikroprzełączniki Huano Klon G-Wolves HTS+, bardzo fajnie współpracuje z mniejszą dłonią (Rival to wręcz mysz ogromna na obecne standardy, więc musisz mieć pewność wymiarów - na pierwszy rzut oka, zdziwiło mnie, że nie wybrałeś mniejszej myszy dla swojej dłoni i chwytu). Świetny stosunek tego co oferuje, do ceny. DARMOSHARK M3 PMW3395, 58g, 2.4Ghz wireless + Bluetooth, mikroprzełączniki TTC Coś znacznie większego (jeżeli z jakiegoś powodu tak ma być ), z BT w gratisie. Mysz wyjeżdża z tej samej fabryki, co modele Finalmouse i podobnie jak w przypadku Phylina S450 - gamingowy komplet w relatywnie niskiej cenie. ATTACK SHARK X3 PMW3395, 49g, 2.4Ghz wireless + Bluetooth, mikroprzełączniki Kailh Kolejna propozycja od majfrenda, prześwietny cena za taką mysz i to jeszcze z Bluetooth. Kształt to odpowiednik G Pro Wireless/G Pro Superlight. ROCCAT KONE PRO AIR PMW3370, 73g, 2.4Ghz wireless + Bluetooth, optyczne mikroprzełączniki Dorzucam jeszcze jako alternatywę i produkt z krajowej dystrybucji. Kształt ergo (profilowana mysz), więc bliżej Rivala, niż dalej, choć model zupełnie inny. Bardzo fajna jakość i unikalny kształt. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 21 Października 2023 Udostępnij Napisano 21 Października 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Leminairre napisał: ROCCAT KONE PRO AIR W tej myszy każdy może się nie odnaleźć z uwagi na dość specyficzny klik zastosowanych przełączników. To trzeba zaznaczyć, bo klika się, w sensie feeling jest zupełnie inny niż myszki na rynku. Nie wiem jaka jest siła aktywacji, ale klika się je dość miękko, to nie jest taki ostry klik, choć wciąż wyczuwalny. No i dzięki temu klikają ciszej, nie ma takiego "chamskiego" cpykania. Ja do niej robiłem dwa podejścia i za pierwszym razem zrezygnowałem właśnie z uwagi na ten bardzo charakterystyczny sposób jak one(przełączniki) działają. Za to wyważenie jest spoko, boczne przyciski bardzo mocno zaakcentowane przez co dostępne bez problemu, profilowana dla prawej ręki i dość szeroka. Mnie kupiła tym, że to spuchnięta wersja Roccata Kone, mocno ścięta dupka i wysoki garbik - ja bym ją przyrównał do takiego gryzoniowego Garbusa Obecnie używam rok i 3 miesiące, kupiona w outlecie, wciąż leży mi bardzo. Akumulator trzyma potwornie długo. 90% pokazuje na 56 godzin przy próbkowaniu 1000HZ i z włączonym oszczędzaniem energii. Gram w CS2 głównie (4-5h dziennie) i nie zauważyłem jakichkolwiek problemów z tym związanych (w sensie oszczędzanie). A ładować jak ładuję to nie pamiętam kiedy robiłem to ostatni raz. Co innego klawiatura redragona, która co chwilę świeci czerwoną lampką dopraszając się o podłączenie. Edytowane 21 Października 2023 przez wid3l3c 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 21 Października 2023 Udostępnij Napisano 21 Października 2023 47 minut temu, wid3l3c napisał: W tej myszy każdy może się nie odnaleźć z uwagi na dość specyficzny klik zastosowanych przełączników. Miałem ją przez kilka dni i przestało mi to bardzo szybko przeszkadzać, ale fakt - powinienem o tym wspomnieć... skoro zawsze to robiłem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kukuryna 0 Napisano 22 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2023 12 godzin temu, Leminairre napisał: PHYLINA S450 DARMOSHARK M3 ATTACK SHARK X3 Szkoda, że nie są dostępne gdzieś bliżej. Średnio chce mi się czekać dłużej na przesyłkę + tak samo z ewentualną gwarancją. ATTACK SHARK X3 widzę jeszcze na amazonie. Myślę nad tym Roccatem - może będzie najlepszy z racji dość dużej wagi i dostępności. Chyba, że "chińszczyzna" faktycznie lepsza i warto dać szansę i się przemęczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
iSkuLL 22 Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Cześć, możesz sobie sprawdzić też tą myszkę: DM7 Switch Duo za 239 zł myszka, która sprawdzi się w strzelankach. Jest symetryczna. Dodatkowo została wyposażona w sensor PixArt 3370 czyli dobry sensor topowej firmy. Myszka może być używana na kablu lub bezprzewodowo za pomocą 2,4ghz. Dodatkowo myszka ma możliwość hot swap czyli szybkiej zmiany przełączników co jest fajnym bajerem w tej cenie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 W dniu 22.10.2023 o 02:14, kukuryna napisał: Szkoda, że nie są dostępne gdzieś bliżej. Średnio chce mi się czekać dłużej na przesyłkę + tak samo z ewentualną gwarancją. ATTACK SHARK X3 widzę jeszcze na amazonie. Myślę nad tym Roccatem - może będzie najlepszy z racji dość dużej wagi i dostępności. Chyba, że "chińszczyzna" faktycznie lepsza i warto dać szansę i się przemęczyć. Z fabów w Chinach (i nie mówię o renomowanych OEM-ach, tylko o fabrykach, które jeszcze do niedawna wypuszczały nic nie warte pierdy), korzystają nawet największe marki w branży np. Xtrfy, wprowadziły też produkty Lamzu, Pulsara czy G-Wolves, które są bardzo konkurencyjne na rynku. Różnica zatarła się dawno temu - patrzeć trzeba na konkretny model, bo dopłata do ugruntowanych producentów nie oznacza już wyższej jakości. Z technicznego punktu widzenia, podane "chińczyki" niczym nie ustępują Kone Pro, mają nawet nowszy sensor (ale niczego to nie zmienia). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kukuryna 0 Napisano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2023 20 godzin temu, Leminairre napisał: Różnica zatarła się dawno temu - patrzeć trzeba na konkretny model, bo dopłata do ugruntowanych producentów nie oznacza już wyższej jakości. Dzięki za info, tym razem zostanę przy ogólnie dostępnych, ale będę miał na uwadze w przyszłości. 23 godziny temu, iSkuLL napisał: DM7 Switch Duo za 239 zł myszka, która sprawdzi się w strzelankach. Jak wypada jakościowo w porównaniu do Roccata? Sensor widzę, że ten sam, waga też, a jak z ogólnym wykonaniem? Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 3 godziny temu, kukuryna napisał: Jak wypada jakościowo w porównaniu do Roccata? Sensor widzę, że ten sam, waga też, a jak z ogólnym wykonaniem? Ten sam poziom co chińczyki, w końcu sama nim jest. Chociaż QC Dream Machines zawsze było dziurawe, więc to już zależy od sztuki którą dostaniesz, w każdym razie - lepiej nie będzie. Na rozgrywkę nie ma to wpływu, więc zależy od Ciebie, na ile to jest istotne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kukuryna 0 Napisano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Ok, zamówiłem Roccata, dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts