Latajacy_holender 0 Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Cześć, mam problem z instalacją windowsa 10 z pendrive'a na nowym komputerze stacjonarnym. Po odpaleniu komputera i biosu nie widzi on pendrive'a z windowsem w panelu "boot priority", natomiast pendrive jest widoczny na liście usb w biosie, podłączyłem dla testu innego pendrive'a i pojawił się on na liście boot priority od razu. Czy muszę ściągać windowsa ze strony Microsoftu i wgrywać go na tego drugiego pendrive'a czy jest opcja, żeby zmienić coś w biosie tak, żeby od razu odpalił komputer z pendrive'a z wgranym windowsem? Z góry dzięki;) Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Musi być sformatowany wpierw aplikacja ze strony Microsoft, tak żeby komputer go widział. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Latajacy_holender 0 Napisano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2023 2 minuty temu, Lord_Krecitsqa napisał: Musi być sformatowany wpierw aplikacja ze strony Microsoft, tak żeby komputer go widział. Dzięki! A mógłbyś napisać w skrócie jak to zrobić? 1. Raz to robię i nie mam pojęcia o co chodzi Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/tworzenie-nośnika-instalacyjnego-dla-systemu-windows-99a58364-8c02-206f-aa6f-40c3b507420d Jak już będziesz miał to ogarnięte to w BIOS ustawiasz tego pendrive jako pierwszy. Zapisujesz i powinien wystartować. Dla ułatwienia możesz ustawić pozostałą kolejność bootowania jako empty. (Po instalacji trzeba wejść do biosu usunąć z portu pendrive i ustawić dysk C jako pierwszy) Później już sobie system poradzi. Najlepiej podłączyć telefon ustawiony jako modem żeby zainstalować sterowniki sieci. Ja to robię tak że wpierw ściągam sterowniki się sieciowe żeby internet z kabelka działał a potem to już leci. Wpierw poinstaluj wszystko od płyty. Oczywiście lepszy Windows 11 od 10. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Latajacy_holender 0 Napisano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2023 8 minut temu, Lord_Krecitsqa napisał: https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/tworzenie-nośnika-instalacyjnego-dla-systemu-windows-99a58364-8c02-206f-aa6f-40c3b507420d Jak już będziesz miał to ogarnięte to w BIOS ustawiasz tego pendrive jako pierwszy. Zapisujesz i powinien wystartować. Dla ułatwienia możesz ustawić pozostałą kolejność bootowania jako empty. (Po instalacji trzeba wejść do biosu usunąć z portu pendrive i ustawić dysk C jako pierwszy) Później już sobie system poradzi. Najlepiej podłączyć telefon ustawiony jako modem żeby zainstalować sterowniki sieci. Ja to robię tak że wpierw ściągam sterowniki się sieciowe żeby internet z kabelka działał a potem to już leci. Wpierw poinstaluj wszystko od płyty. Oczywiście lepszy Windows 11 od 10. A jak mam W10 dezaktywowany na starym komputerze w wersji BOX, to na nowym komputerze muszę najpierw zainstalować W10 i dopiero aktywować W11 wtedy, czy można od razu W11? Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Możesz od razu tyle że login i hasło musi być z Windows 10. Nie ma problemu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Latajacy_holender 0 Napisano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2023 30 minut temu, Lord_Krecitsqa napisał: Możesz od razu tyle że login i hasło musi być z Windows 10. Nie ma problemu. Jednak W10 ściągnąłem za wczasu, to zacząłem już instalować i wyskoczył taki błąd... Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Nie mam pojęcia co to za błąd. Może zbyt wcześnie dołączyłeś pena Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Zainstaluj klikając pomiń przy wpisywaniu klucza.Znaczy nie wpisuj nic.Później aktywujesz. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 8 Października 2023 Udostępnij Napisano 8 Października 2023 2 godziny temu, AudiAWX napisał: Zainstaluj klikając pomiń przy wpisywaniu klucza. Znaczy nie wpisuj nic. Później aktywujesz. Dokładnie tak. Później wpisujesz dane logowania (użyte przy rejestracji) System się aktywuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts