Skocz do zawartości

Wybór średniaka: POCO, OPPO, SAMSUNG, alternatywa? - płynne działanie, aktualizacje, aparat

Recommended Posts

Witam.

Obecnie posiadam One Plus 6 który dzielnie ogarniał od premiery. Ale amoled się wypalił, bateria kaplica. Sam aparat często odpala się dość długo albo wcale, android 11 (brak dalszego wsparcia)... Więc przyszedł czas na zmianę.

Wymagania:

• Budżet 1500 zł 
  • mocna bateria
  • Bardzo dobry aparat - jak na tą klasę cenową. Będzie robił dużo zdjęć. 
  • ważne długie wsparcie = aktualizacje.
  • płynność działania.

Zwiedziałem pół internetów, wszystkie sklepy w okolicy i mam parę typów. Kolejność losowa:

• Samsung A53 5G 6/128GB
  • Oppo Reno 8T
  • Samsung A34 5G 6/128GB - wydaje się ciekawy ale poza budżetem
  • POCO X5 Pro
  • One Plus Nord 3 Lite 

Nie jestem jakoś przekonany do realme tutaj wygląd mi nie podszedł, motoroli i soniaków.

Proszę o opinie na temat powyższych telefonów i w jakim kierunku ewentualnie iść? 

6 godzin temu, yrgna napisał:

Realme 9 Pro Plus

Tylko zastanawiam się jak z aktualizacjami androida w realme? to model z początku ubiegłego roku....

raczej skupiłbym się na wskazanych modelach tylko chciałbym też usłyszeć opinie w oparciu o podane informacje :)

8 godzin temu, Da2rk napisał:

Tylko zastanawiam się jak z aktualizacjami androida w realme? to model z początku ubiegłego roku....

raczej skupiłbym się na wskazanych modelach tylko chciałbym też usłyszeć opinie w oparciu o podane informacje :)

Czasem aktualizacje więcej psują niż pomagają :)

no to spojrz na Poco X5 Pro, bo Samsungi są sporo droższe niż 1500, poza tym fajne też są Motorole