Xenon1 0 Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 witam, gdzie aktualnie najlepiej kupować gry na pc? ostatni raz w coś grałem jakieś 20 lat temu, kupowałem płytę na dvd pograłem, odsprzedałem np na allegro, a teraz widzę że gry są tylko w wersjach kluczy do ściągnięcia ? wtedy już takiej gry odsprzedać nie można? Chciałem kupić np Horza Forizon 5 na pc i pokazuję mi się np jakiś steam , czy to tam właśnie zakupić taką grę czy jednak gdzieś indziej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Wszystkie konta mieć dobrze. Epic, Steam Activision zależy w co chcesz grać. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 gg.deals dobra porównywarka cen w różnych sklepach i kluczykowniach. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1024 Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 21 godzin temu, Xenon1 napisał: witam, gdzie aktualnie najlepiej kupować gry na pc? ostatni raz w coś grałem jakieś 20 lat temu, kupowałem płytę na dvd pograłem, odsprzedałem np na allegro, a teraz widzę że gry są tylko w wersjach kluczy do ściągnięcia ? wtedy już takiej gry odsprzedać nie można? Chciałem kupić np Horza Forizon 5 na pc i pokazuję mi się np jakiś steam , czy to tam właśnie zakupić taką grę czy jednak gdzieś indziej ? Wykup Game Passa Ultimate,gierka wchodzi w jego skład. https://tanigamepass.pl/ Cytuj Link to post Share on other sites
Xenon1 0 Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 ok dzięki za info, ale taki klucz, który już sam raz użyje a po jakimś czasie mi się gra znudzi to można komuś odsprzedać ? Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1024 Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 Nie można. Cytuj Link to post Share on other sites
Xenon1 0 Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) zaciekawił mnie ten wątek o tym game pass czyli kupuję abonament za 70 zł i mam dostęp do gier Xbox pass na pc, a czy są jeszcze jakieś inne tego typu strony co mają te gry, których tam np nie ma? Fajna sprawa z tym muszę przyznać, zamiast kupować ciągle gry to jest wspólna biblioteka za opłatą.] Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez Xenon1 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2747 Napisano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 zaciekawił mnie ten wątek o tym game pass czyli kupuję abonament za 70 zł i mam dostęp do gier Xbox pass na pc, a czy są jeszcze jakieś inne tego typu strony co mają te gry, których tam np nie ma? Fajna sprawa z tym muszę przyznać, zamiast kupować ciągle gry to jest wspólna biblioteka za opłatą.]Tak fajna do czau opłacania abo, bo jak przestajesz opłacać to i dostępu do gier nie masz. Cytuj Link to post Share on other sites
Xenon1 0 Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2023 a czy w te gry tam można grać w jakości 4k? Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1024 Napisano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 Można w takiej jakości na jaką pozwoli pc. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2023 14 godzin temu, Xenon1 napisał: a po jakimś czasie mi się gra znudzi to można komuś odsprzedać ? teraz to wygląda bardziej jak "bezterminowy" wynajem. Bezterminowy jest na tyle na ile świadczona jest usługa, ale takim uslugom jak EPIC, Steam, Battlenet, Origin, GOG, Humble Bundle itd itp raczej upadek nie grozi. Były natomiast przypadki wycofywania gier z platform - np. Rocket League ze Steama gdy ten był płatny, gdzie kto kupił ten mógł zachować produkt i nadal może z niego korzystać, ale teraz np. dostępny jest tylko na EPICu jako F2P. Gdy natomiast gra przechodziła na darmowy model dystrybucji, ci którzy wcześniej kupili dostawali jakieś tam fanty unikalne tylko dla nich jako "rekompensata". Zwykle niestety ch*ja to warte, jak taki PUBG, DAYZ i pewnie wiele innych, gdzie człowiek jakby wiedział to by złamanego grosza nie dał, a teraz dostał jako podziękowanie jakieś nędzne pixele Były natomiast przypadki gier poza takimi platformami, gdzie jak zwinęli interes to nawet potrafili kasę oddać jak ktoś coś kupił. Niestety kup-sprzedaj to tylko coraz bardziej w przypadku konsol, kody i subskrypcje na platformy to zło tego świata. Gier BOX/OEM coraz mniej, a nawet jeśli jest, to dostajesz kod który rejestrujesz i przypisujesz do konta. Lipa lipa lipa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Chcesz sprzedać gry to sprzedajesz całe konto na steam emig gog itp innaczej się nie da. Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 13 Kwietnia Udostępnij Napisano 13 Kwietnia Najlepsza stronka allkeyshop.com Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts