Skocz do zawartości

Oceń numer którego słucha osoba przed Tobą (Metal Editon)

Recommended Posts

@up wystawilbys note, bo na tym zabawa polega...

Coraz częściej się zdarza brak not (biorąc pod uwagę tę i zwykłą wersję zabawy, bez dopisku metal) -.-, zaczyna się robić to trochę irytujące, bo zasady pewne są w tej zabawie i wchodząc w nią się je akceptuje.

@2up

6/10, mają dużo lepsze utwory

Devin + Anneke... geniusz!

2/10

błagam nie nazywaj tego metalem

ja "stary" ortodoks mogę tego nie przetrwać

znam zespoły black metalowe nawet z bitem

ale to dla mnie zakrawa na profanację :D

zacznijmy od czegoś przyswajalnego

Edytowane przez Anihilacja
  • Popieram 1

Heh, także jestem starym słuchaczem metalu, i nie widzę żadnej profanacji w tym. Zresztą metal to nie tylko black...

Twój utwór za to 4/10, o ile lubię kawałki z klimatem i atmosferą, to ten był zwyczajnie nudny.

Stary Devin, jeszcze z okresu SYLa... choć z przedostatniej ich płyty.

ależ ja nie twierdzę że istnieje tylko black metal 

tyle że poprzedni utwór ogólnie z metalem miał niewiele wspólnego 

to jak nazwać nowego dragon age grą rpg :D

parę brzdęknięć i wydarcie ryja metalem nie czyni 

tak samo jak posiadanie długich włosów nie czyni znawcą muzyki metalowej 

ja mam takie pytanie słuchasz czegokolwiek co ma jakiś klimat ?

bo ta muzyka którą wysyłasz jest go zupełnie pozbawiona albo komiczne pop/elektro z metalową przyśpiewką 

albo techniczna defowa nawalanka bez żadnego klimatu czy czegokolwiek innowacyjnego 

do tego o tandetnym cukierkowym amerykańskim brzmieniu 

nie wiem czym dla ciebie jest muzyka może jedynie jakimś tłem jak jedziesz samochodem z pracy do domu czy odwrotnie 

albo radyjkiem przy robieniu śniadania 

dla mnie muzyka to coś znacznie więcej 

gdy zamykam oczy muszę coś widzieć od lasu usłanego śniegiem po paniczną ucieczkę po ciemnych korytarzach 

tym dla mnie jest muzyka metalowa 

dlatego jakieś bezpłciowe nawalanki czy pseudo skoczne klimaty nigdy mi nie podchodzą 

i to nie jest kwestia prywatnej wycieczki w twoim kierunku

i zabawa w true metalowca tylko ukształtowanie swojego gustu muzycznego

docenianie i dostrzeganie czegoś więcej niż techniczna strona 

2/10

https://www.youtube.com/watch?v=093ldN7RjJI

bo muzyka to sztuka a techniczne nawalanki są jak rysowanie pod dyktando na lekcjach plastyki co z tego że na 5 gdy nie włożyłeś w to serca 

przestań wrzucać takie smuty bo tu ludzie chcą posłuchać muzyki a nie uzewnętrzniać swoje wewnętrzne kompleksy

gratuluje Ci wyobraźni i wrażliwości ale uwierz każdy ma swój gust i jechanie po wszystkich bo podoba im się coś innego świadczy tylko o Tobie

takie wasze wynaturzenia to proszę prowadzić na pw bo większości to raczej nie interesuje

Edytowane przez lukyeti
  • Popieram 1

gust to takie wygodne hasło jak tolerancja zupełnie pozbawione znaczenia

naginane przez każdego w dowolną stronę aby było wygodniej 

i co to ma wspólnego z kompleksami że ktoś potrafi sprecyzować swoje zainteresowania muzyczne i jest to jego pasja którą potrafi poprzeć argumentami

czy ty takowe posiadasz ?

powiesz mi dlaczego gustujesz w takiej muzyce a nie innej ?

i owszem skoro coś mi się nie podoba to po co mam udawać że jest inaczej ja rozumiem że zakłamanie i obłuda ostatnio jest w użyciu powszechnym ba nawet masowym ale czy to oznacza że mam zawyżać ocenę aby komuś było miło że wrzucił wspaniały utwór podobający się wszystkim forumowiczom cóż życie to nie taka bajka i myślę że trochę szczerości nikomu nie zaszkodzi 

ja jakoś nie obrażam się że pan słuchający jedynie rapu ocenia klasykę na 3 bo nie ma bladego pojęcia na temat jakiejkolwiek innej muzyki i zwyczajnie mu się nie podoba i tyle

ja przynajmniej potrafię poprzeć argumentami swoją ocenę może nie zawsze zrozumiałymi dla przeciętnego Seby

ale przynajmniej mam coś do powiedzenia bo słucham wielu gatunków muzycznych i nawet jak czegoś nie lubię staram się mieć o tym chociaż szczątkowe pojęcie 

jeśli bawicie się w kółeczko wzajemnej adoracji powodzenia życzę

Anihilacja serio. Daj sobie na luz z tymi Twoimi wywodami (mowisz ze gust to jedynie haslo pozbawione znaczenia by za chwile sie zapytac "w jakiej muzyce gustujesz" - zdecyduj sie). Ta zabawa polega na tym by ocenic (wystawic note w skali 0-10) i wrzucic swoja propozycje. Tyle i az tyle! Nie musisz nikomu tlumaczyc Twojej oceny ani tym bardziej argumentowac swoich racji odnosnie swojej wlasnej jedynie slusznej w Twoim mniemaniu muzyki, ktora Ty sluchasz nad inna. Psujesz tutaj smak dobrej zabawy na co lukyeti wlasnie zwrocil Ci uwage. 

Edytowane przez broodeeck
  • Popieram 5

Krótko odniosę się do Twojego postu Anihilacja #730 - to, że Ty tego klimatu nie słyszysz, nie znaczy że go nie ma. Już nie wspominając o całym tym tekście o jedynej trv muzyce której Ty słuchasz. Tak jak lukyeti napisał - świadczy to o Tobie. Tutaj też nie będę pisał czym jest dla mnie muzyka bo raz - zajęło by to zbyt dużo miejsca, dwa - nie miejsce na takie wypociny. W skrócie jednak: słucham wielu rzeczy z różnym klimatem, i to nie tylko w gatunku muzyki metalowej

Utwór na 7/10 - coś w nim jest, ale nie do końca mnie przekonał.

@post #732:

Nikt tutaj nie pisze o tym aby zawyżać oceny z jakiegoś powodu. Nie podoba Ci się to daj zero nawet i tyle.

• Popieram 1

trv niczym na lastfm

to nie jest kwestia prywatnej wycieczki w twoim kierunku i zabawa w true metalowca tylko ukształtowanie swojego gustu muzycznego docenianie i dostrzeganie czegoś więcej niż techniczna strona 

co do gustu

ktoś potrafi sprecyzować swoje zainteresowania muzyczne i jest to jego pasja którą potrafi poprzeć argumentami

to że ktoś nosi najki bo wszyscy noszą najki

oznacza że posiada własny gust ?

to że nastopetnia dziewczyna zazwyczaj przesiąka muzyką której słucha jej chłopak i bliscy znajomi

oznacza że posiada swój gust czy może jednak nie ?

bo trochę się tutaj pogubiłam 

właśnie to miałam na myśli pisząc że gust to takie wygodne hasełko

tak jak tolerancja ma pewne granice które często się nagina 

czy wtedy nadal ma sens ?

ale dobrze zakończmy dysputę chociaż nie ukrywam że lubię wszelkie emodramy tego pokroju

i niezmiernie mnie bawią 

5/10 skojarzyło mi się z sonata arctica za którą nie przepadam

Dostałaś odpowiedź ;)... nie mierz wszystkich swoją miarą jednym słowem.

docenianie i dostrzeganie czegoś więcej niż techniczna strona

Rozumiem, że jeżeli Ty tego więcej nie widzisz, to nikt inny nie może? Również proponuję zakończyć te wywody, masz swoje zdanie i tyle.

Do tematu:

Unida dobra, kawał fajnego stoner rocka. 7.5/10

@Dunio333 => Breakdown Of Sanity - niezłe, na prawdę niezłe :)

@Anihilacja => Wszystkie kawałki które wrzuciłeś również niezłe, klimatyczne i wciągające - tyle że to nie metal - spróbuj podzielić się swoją muzyką w dziale ogólnym :)

@Deathstar => Iter Impius - znakomity kawałek z równie znakomitego koncepta jakim jest "BE". I przymykam oko że sam kawałek ilością "metalu" nie grzeszy :)

@Deathstar - Sybreed znamy i lubimy - choć ten kawałek mi nie podszedł :) Oceniam na 6/10 

...a skoro już nawiązałeś do industrialu to ode mnie prekursorzy tego gatunku... 

@up

Wrzucamy metal (wszelakie jego odmiany) ,rock (wszelakie jego odmiany) coś w tych klimatach .
Oczywiście mogą być pomieszane np: metal-d'n'b .

spróbuj podzielić się swoją muzyką w dziale ogólnym

:facepalm:

@Anihilacja => Wszystkie kawałki które wrzuciłeś również niezłe, klimatyczne i wciągające - tyle że to nie metal - spróbuj podzielić się swoją muzyką w dziale ogólnym

www.youtube.com/watch?v=B1DIz4u3Pqo 4 u

pomijając Death in June neofolk

wrzucony specjalnie dla tekstu 

wszystko było metalem

a dokładniej ambient/atmospheric black metalem oraz stoner metalem

(urfaust w niektórych kawałkach ma nawet dronowe naleciałości a unida nie jest stoner rockiem lecz metalem dlaczego ? ponieważ ma więcej podgatunków związanych z metalem niż rockiem)

3/10

jeśli chcesz się pobawić w szufladkowanie muzyki metalowej to życzę powodzenia w tym momencie

napisz mi chociaż 4 podgatunki metalu które tutaj występują  :menda:

ps ja naprawdę starałam się być już miła  :rotfl:

@Szarik => Kolega Devox pisząc o wszystkich odmianach metalu chyba nie do końca wiedział co pisze... Jestem zdania że pewne kawałki jakie pojawiają się w tym temacie (i które zostały już odpowiednio skomentowane) lepiej nadawały by się do osobnego działu. Szarik wrzuciłeś w tym temacie parę świetnych kawałków, podzielam i szanuję Twój gust muzyczny - zostańmy na takiej stopie. 

@Anihilacja => wystarczy że napiszę iż jest to atmospheric/melancholic black metal z elementami ambientu - nic tu więcej dodawać nie trzeba, kawałek świetny choć nieco bardziej podoba mi się Into The Waves Below. W każdym bądź razie oceniam na 8/10. 

zgubiłeś tylko między innymi shoegaze i najważniejsze depressiv co jest bardzo słyszalne po wokalu 

i nie ma tam zupełnie ambientu :D

pomijając że przez jakiś czas rytm jest wybijany jak w doom metalu przez perkusję 

oraz ma dronowe naleciałości które można ewentualnie zwalić na shoegaze

lecz przesterowania są zbyt duże przy wokalu mimo zachowanej charakterystyki typowej dla depressiv black metalu

jeśli naprawdę chcesz mi mówić co czym jest radzę się zastanowić parę razy bo tak się składa że to nie tylko moja pasja ale dawniej i praca 

niech ocenia ktoś inny co za dużo to niezdrowo 

@Anihilation => Melancholic/Depressive - na jedno wychodzi, Shoegaze kojarzy mi się raczej z bardziej żywą muzyką. Z resztą tagowanie zespołów jest dziś posunięte do tego stopnia że nawet Metallicę definiuje się jako indie czy pop rock.

Twój ostatni kawałek jest porządku, mimo iż A/D-BM jest niszowym gatunkiem - było klimatycznie, smutno ale metalowo - i tyle z mojej strony.  

Jak chcesz się masturbować nad kwestiami technicznymi/stylistycznymi to musisz chyba zmienić forum bo tutaj muzykę traktujemy rozrywkowo i funowo. Nie wiem skąd pomysł iż miałbym z Tobą dyskutować na temat tematyki tego czy innego utworu. Nie jestem tym zainteresowany i nie mam na to czasu, poza tym trochę sobie schlebiasz. Mam gdzieś co było, jest czy będzie Twoją pasją czy tam pracą. Nie interesuje mnie to. Jak chcesz się tym podzielić z kimś innym to chyba znów wybrałeś nie ten temat.

Uwielbiam muzykę metalową, jedne podgatunki lubię bardziej, inne mniej a niektórych wcale. Czasem mam ochotę na coś spokojnego i sentymentalnego, a czasem mam ochotę pona*****iać i ponapierd*lać pogo. I choooj komu do tego. Nie jestem muzykiem, audiofilem ani dziennikarzem muzycznym, nie pracuję też w studiu nagrań więc wybacz ale nie będę rozbierał każdego utworu na nuty. Pewnie w Twoim mniemaniu nie jestem też trvooooo - jak Ty - i to też mam gdzieś. Metal to żywioł, energia i nak*rw więc wrzuć coś co skopie nam tyłki a nie jakieś smęty bo których mam ochotę pójść na kibel. 

/Ave \\nn// 

Edytowane przez Warren1987
  • Popieram 5
Melancholic/Depressive

nie wychodzi stanowczo na to samo

nie masz pojęcia o czym piszesz 

usiłujesz się desperacko wybronić z swojego błędu miejże honoru trochę

naprawdę przyznanie się do błędu nie boli zwłaszcza w tak oczywistym przypadku 

mimo iż A/D-BM

nie rozumiem tego "mimo" co ma piernik do wiatraka to że muzyka jest niszowa oznacza że jest pod jakimś względem gorsza ?

Jak chcesz się masturbować nad kwestiami technicznymi/stylistycznymi to musisz chyba zmienić forum bo tutaj muzykę traktujemy rozrywkowo i funowo. Nie wiem skąd pomysł iż miałbym z Tobą dyskutować na temat tematyki tego czy innego utworu. Nie jestem tym zainteresowany i nie mam na to czasu, poza tym trochę sobie schlebiasz. Mam gdzieś co było, jest czy będzie Twoją pasją czy tam pracą. Nie interesuje mnie to. Jak chcesz się tym podzielić z kimś innym to chyba znów wybrałeś nie ten temat.

w tym momencie jest to jeden wielki

damage control z twojej strony usiłowanie odwrócenia kota ogonem aby desperacko wyjść z opresji

ujmę to trzema słowami

zacna beka milordzie

Uwielbiam muzykę metalową, jedne podgatunki lubię bardziej, inne mniej a niektórych wcale. Czasem mam ochotę na coś spokojnego i sentymentalnego, a czasem mam ochotę pona*****iać i ponapierd*lać pogo. I choooj komu do tego. Nie jestem muzykiem, audiofilem ani dziennikarzem muzycznym, nie pracuję też w studiu nagrań więc wybacz ale nie będę rozbierał każdego utworu na nuty. Pewnie w Twoim mniemaniu nie jestem też trvooooo - jak Ty - i to też mam gdzieś. Metal to żywioł, energia i nak*rw więc wrzuć coś co skopie nam tyłki a nie jakieś smęty bo których mam ochotę pójść na kibel. 

ogarnij manierę serio sam się przywaliłeś do gatunków które wkleiłam

teraz wychodzi na jaw że gó**o wiesz na ich temat 

więc usiłujesz kontrolować sytuację sugerując że nagle podgatunki cię nie interesują i że jakie to ma znaczenie dla ciebie

hurr durr 

doprawdy współczuję

tak ciężko się przyznać do błędu serio to tak boli ?

wyprodukować parę pixeli na forumku co internetowi koledzy pomyślą 

przecież kozaczyłem wiedzą a teraz nagle okazuje się błaznem i będę iść w zaparte 

jeszcze dalej zgrywając obeznanego typa w muzyce i pisząc że Melancholic/Depressive to jest to samo :D

albo że nie rozpoznałeś shoegaze bo kojarzy ci się z bardziej żywą muzyką 

i na deser dodałeś ambient którego tam nie było

klap

klap

klap

pamiętaj black metal to wojna hahahhaha  :rotfl: 

dla mnie koniec tematu

YOLO

teraz wychodzi na jaw że gó**o wiesz na ich temat  więc usiłujesz kontrolować sytuację sugerując że nagle podgatunki cię nie interesują i że jakie to ma znaczenie dla ciebie

Ten temat nie służy do skrajnie debilnych wojenek spod znaku "kto jest bardziej tru", które mi osobiście kojarzą się jedynie z pryszczatymi gówniarzami, którzy wylewają swoje żale w internetach, bo na koncerty i wszelkiej maści zloty nie są wpuszczani.

Nie jesteś w stanie tego zrozumieć nie tylko tutaj, ale również w innych zakątkach forum - osoby z takim podejściem nie są tutaj mile widziane.

to jest kobieta

A ja jestem papieżem. 

• Popieram 3