xiveris 20 Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam Was, Posiadam SSD Lexar NM710 chce zainstalować na nim radiator, kupiłem jak w linku https://allegro.pl/oferta/chlodzenie-jonsbo-m-2-ssd-cooler-radiator-nvme-13861939666 Czy termopady instalować bezpośrednio na SSD? Cze ewentualnie trzeba coś zdjąć? Czy chłodzenie dobrze dobrałem do SSD? Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez xiveris Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Docinasz pod wymiar. Z zapasem aby był dobry docisk na grubość. Może się okazać, że potrzebne będą dwa termopady. Miałem ten radiator, po demontażu okazało się, że części dysku była niepokryta właśnie przez za chudy termopad. Ten okazał się o niebo lepszy. Wygląda niepozornie, kosztuje grosze, ale 4 dociskowe gumki robią dobrą robotę. I można zastosować najcieńszy termopad. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xiveris 20 Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Rozumiem że montuję wszystko na SSD tak jak jest? Tylko czyszczę dysk z tłuszczu itp. Zdemontowałem oryginalną naklejkę z tyłu i górną nakładkę, która wydawała się być thermopadem. Przykleiłem na goły SSD termopady z zestawu(dwa grubsze, po jednym z każdej strony) wtedy idealnie (w miarę ciasno) wszedł do metalowej obudowy z zestawu. Dysk włożyłem do konsoli i śmiga w porządku. Czy się grzeje trudno będzie stwierdzić, ponieważ konsola nie ma chyba czujnika temperatury. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts