Hiron 0 Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Witam. Mam problem z kompem tzn ze słabą grafiką nawet jeśli chodzi o ikonki na pulpicie. Widać wszechobecną pikseloze. Kompa kupiłem 2 lata temu, wtredy był średniak, więc myślałem ze to norma, ale nawet na starych grach widziałem ze grafika odbiega od bycia przyzwoitą Wszystkie sterowniki mam aktualne. Kupiłem monitor 32 cale z myślą ze to wina po stronie monijtora ale efekt jest ten sam. zmianiałem kable od monitora bezskutecznie. Wczoraj właśnie przyszedł do mnie nowy kom i problem nadal ten sam...czy wie ktoś w czym moze lezeć problem? sam instalowałem windowsa który nie jest oryginalny, a sama instalacja była z poradników na yt, wieć moze tu jest problem Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Moja szklana kula mówi że jest problem z kompem monitorem albo kablem albo windowsem, a że nic nie napisałes jaki komp jaki monitor jaki kabel itd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
iamnotreal 193 Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Zrób screena i obejrzyj go na innym urządzeniu, które problemów nie ma. Jak jest to samo, to problem z renderowaniem, jak jest ok, to z wyświetlaniem, więc eliminujesz całkiem sporo. Chociaż, jeżeli to jest inny komputer i inny monitor i inne kable i nowy OS to być może czas na zmianę okularów po prostu? Albo może mamy kolejny przyklad komputerowej magii (np. coś interferuje w sygnał w tym konkretnym miejscu)? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Hiron 0 Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 22 minuty temu, wrobel_krk napisał: Moja szklana kula mówi że jest problem z kompem monitorem albo kablem albo windowsem, a że nic nie napisałes jaki komp jaki monitor jaki kabel itd Kabel zmieniałem z HDMI na op monitor 165mgh 44 minuty temu, Hiron napisał: Kabel zmieniałem z HDMI na op monitor 165mgh Jutro wybiorę się do serwisu i zobaczymy co powiedzą... Cytuj Link to post Share on other sites
iamnotreal 193 Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Ja bym na twoim miejscu spróbowała jednak wyeliminować wszystkie rzeczy po twojej stronie. Ten screen to nie był żart wcale. Sprawdź inne gniazdko/listwę też. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Autorze nie chcesz pomocy chyba\, bo nie napiszesz modelu monitora - rozdzielczości jaki masz komputer jaką kartę graficzną itd tylko piszesz że masz piksele jak sobie źle ustawie monitor też mam piksele, jaka masz rozdzielczość w systemie ustawioną:) Cytuj Link to post Share on other sites
Hiron 0 Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) 13 minut temu, wrobel_krk napisał: Autorze nie chcesz pomocy chyba\, bo nie napiszesz modelu monitora - rozdzielczości jaki masz komputer jaką kartę graficzną itd tylko piszesz że masz piksele jak sobie źle ustawie monitor też mam piksele, jaka masz rozdzielczość w systemie ustawioną:) Gigabyte G32QC czarny Curved HDR Rozdzielczość 2560x 1440 Radeon 6800 16gb Ramy 36gb Procesor Core i5-12400F, 2.5 GHz Jedyne co myślę że mogłem że zrobić zarówno w tym jak i poprzednim kompie to instalacja windowsa, więc może tu jest problem? Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Hiron Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 Podpinałeś rożnymi kablami? jaką masz ustawioną rozdzielczość w windowsie? Powinineś mieć 2560x1440. Ajk nie to ustaw: https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/wyświetlanie-ustawień-wyświetlania-w-programie-windows-37f0e05e-98a9-474c-317a-e85422daa8bb#WindowsVersion=Windows_10 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Hiron 0 Napisano 10 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, wrobel_krk napisał: Podpinałeś rożnymi kablami? jaką masz ustawioną rozdzielczość w windowsie? Powinineś mieć 2560x1440. Ajk nie to ustaw: https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/wyświetlanie-ustawień-wyświetlania-w-programie-windows-37f0e05e-98a9-474c-317a-e85422daa8bb#WindowsVersion=Windows_10 Mialem HDMI a teraz mam op bez zmian.... Nawet jak miałem stary monitor to problem był ten sam...a rozdzielczość mam ustawioną zalecana czyli taka jak pisałem wyżej. Mam serwis pod blokiem więc dzisiaj wybiorę się tam i zobaczymy co powie Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez Hiron Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts