radiant 0 Napisano 11 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Cześć, Pomyślałem, że utworzę taki ogólny post odnośnie budowy domu. Ja właśnie zaczynam i planuję wydatki. Mamy plan zagospodarowania terenu, projekt kupiony i złożone wnioski o przyłącza. Będę zamawiał teraz materiały. Mam gotowy projekt, w którym zamiast pustaków zalecają H+H - te bloczki wychodzą znacznie drożej. Czy ktoś z Was wymieniał na pustaki i było ok? Muszę sugerować się projektem? Druga kwestia - okna: w projekcie mamy zalecane okna z Oknoplast. Producent ma dobrą opinię, ale tani nie jest. Czy ma ktoś od nich okna i może się wypowiedzieć? Jak u was z fotowoltaiką? Chwalicie, czy nie? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Chcesz tanio i szybko czy dobrze i na lata Bo z tego co widzę to to za drogie tamto za drogie ... tanio to już było i z planowaniem wydatków to sobie lekką górę min 200k zrób i licz ze tego nie przekroczysz . Jak masz projekt jaki masz to chyba go oglądałeś przed zakupem i widziały gały co brały ,czy jednak kupiłeś w ciemno bo powiedzieli ze fajny . Chcesz zmian w projekcie to musisz je wprowadzić jak nie chcesz problemów przy odbiorze . Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 23 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 W dniu 11.07.2023 o 16:41, radiant napisał: Jak u was z fotowoltaiką? Najważniejsze przed wbiciem pierwszego szpadla pod fundamenty jest pytanie o fotowoltaikę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
grzech1991 174 Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 gość ma 0 postów i od razu nazwa firmy xD łapiecie się na tanie zarzutki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts