Xyro 0 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Hej, chciałbym kupić smartfon do 1500zł, zależy mi przede wszystkim na: - dosyć wytrzymałej baterii, przynajmniej 1,5 dnia - dobrym aparacie, szczególnie w nocy, ale też za dnia, szerokokątny i tele, chociaż zoom, 30x wystarczy w zupełności - dobrej jakości połączeniach - dual sim - w miarę względnej mocy obliczeniowej do edycji filmów - pamięci 128gb i więcej, najlepiej 256 GB - android Przy czym jak najbardziej może to być starszy smartfon, np. z 2021 roku może być używany, najlepiej poleasingowy wcześniej miałem xiaomi mi 9T, który spisywał się świetnie, do momentu, kiedy nie spadł z dachu samochodu i poszedł wyświetlacz z obudową Jeszcze pytanko na plusa, jak zabezpieczyć się przed kupieniem kradzionego, lub wziętego na raty i nie spłacanego smartfona, co jest w zasadzie równoznaczne z kradzieżą, o co pytać sprzedawcę? Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1024 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Olej używki bo to kupowanie kota w worku. Może coś takiego https://www.amazon.de/-/pl/dp/B0C3RGXWHY/ Cytuj Link to post Share on other sites
Xyro 0 Napisano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Ale z tego co widzę, ten Realme 11 Pro ma bardzo słabe aparaty, parametry ogólnie spoko, nawet wolniejsze ładowanie jest do przełknięcia, ale tych sztucznie podbijanych zdjęć chyba nie zniosę a za tą cenę, albo trochę dopłacając, można już kupić nawet Samsung Note 20, który będzie robić fajne zdjęcia i filmy, co prawda nie najnowszy, ale jednak nieporównywalnie lepszy, chyba że się mylę? Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Na podstawie swoich doświadczeń odradzam jako pierwsze kryterium zwracanie uwagi na funkcje i wyposażenie smartfonu. Ze względu na politykę korzystania z 4G/LTE zalecam sprawdzać czy telefon, który Wam się podoba ma wsparcie VoLTE u danego operatora bo inaczej możecie wydać majątek a telefon będzie bezużyteczny bo 3G jest powoli wyłączane a zejście na 2G nie ma żadnego sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts