mehegroth 0 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Witam, poszukuję obudowy w budżecie do 600zł z przewiewnym frontem i możliwością montażu chłodnicy od AIO Liquid Freezer II 240 na TOPie. Wersje jakie wpadły mi mniej lub bardziej w gusta, to: DeepCool CK560 Lian Li Lancool II Mesh C Lian Li LANCOOL 215 ARGB Fractal Design Pop XL Air Fractal Design Meshify 2 Compact Lite Phanteks Eclipse G360A nie wszędzie mam pewność czy faktycznie chłodnica będzie kompatybilna na TOPie. Moim faworytem jest obecnie Fractal Design Pop XL Air, ale fajnie by było przed ostateczną decyzję poznać opinii bardziej doświadczonych osob. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 468 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Ta DeepCool CK560 to raczej tak średnio przewiewna Może Corsair 4000D Airflow? https://www.x-kom.pl/p/591822-obudowa-do-komputera-corsair-4000d-airflow-czarna.html W galerii xkom są zdjęcia z różnymi AiO 240 mm na topie i froncie. Cytuj Link to post Share on other sites
mehegroth 0 Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 wydaje mi się mała, ale może to optyczne wrażenie. Jeden z komentarzy "Obudowa idealna ... prawie, bo:- w większości przypadków występuje problem z montażem AIO 280mm na topie - praktycznie zapomnijcie, jeśli macie wysokie RAMy - producent nie przewidział i zrobił obudowę zbyt niską, wystarczyłoby dodać dosłownie 3 cm do góry (radiator z wentylatorem ma ponad 5 cm, od obudowy do kości RAM jest tylko 4 cm)" no i tylko 2 wentylatory, już nawet nie chodzi o światełka, ale dokupienie 2 kolejnych spowoduje, że cena nie będzie już tak atrakcyjna (oczywiści nadal w budżecie) Preferuję zasadę 3x front, 1x back i 2x top (chłodnica od AIO) dziękuję za propozycję. Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 468 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 A może Lian Li O11 ? https://proline.pl/obudowa-do-komputera-lian-li-o11-dynamic-mini-tempered-glass-czarna-p7147226 Niektórym się podoba takie akwarium Owszem, nie masz 3x na froncie, ale możesz to uzupełnić z dołu, dzięki czemu GPU będzie oddychać Nie wiem jak tam z kompatybilnością z LF 2 240 (bo one są trochę grubsze o ile pamiętam od zwykłych) ale z Fractala to mi się podoba jeszcze: https://www.x-kom.pl/p/1099570-obudowa-do-komputera-fractal-design-north-charcoal-black-tg-dark.html Mimo wszystko sobie za jakiś czas pewnie kupię Fractala PoP Air, ale to tylko dlatego, bo ma miejsce na napęd. Lubię pograć w stare gierki i czasem sobie kupię jakąś na płycie z alledrogo za grosze. Stąd jest to jedna z nielicznych opcji, która taki napęd pozwala w miarę ładnie umieścić. Cytuj Link to post Share on other sites
mehegroth 0 Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Ta lian odpada komputer jest na podłodze i przez szerokość bym nogami obijał. Fractal faktycznie bardzo ładny pytanie czy tak samo praktyczny bo wygląd bardzo na plus,tylko tu już cena ponad budżet. Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 468 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Za wielkość się płaci niestety. Duża obudowa, np taki Corsair 7000D Airflow: Tu wejdzie 3x 360mm chłodzenie Cena: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/obudowy/obudowa-corsair-7000d-airflow?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=423661&utm_campaign=2023-06&utm_term=Obudowy-do-komputera&ceneo_spo=false&ceneo_cid=e751fa4d-aa1c-06d1-7904-233622d2285c 2x ponad budżet, ale może warto? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 W dniu 26.06.2023 o 11:20, mehegroth napisał: Witam, poszukuję obudowy w budżecie do 600zł z przewiewnym frontem i możliwością montażu chłodnicy od AIO Liquid Freezer II 240 na TOPie. Wersje jakie wpadły mi mniej lub bardziej w gusta, to: DeepCool CK560 Lian Li Lancool II Mesh C Lian Li LANCOOL 215 ARGB Fractal Design Pop XL Air Fractal Design Meshify 2 Compact Lite Phanteks Eclipse G360A nie wszędzie mam pewność czy faktycznie chłodnica będzie kompatybilna na TOPie. Moim faworytem jest obecnie Fractal Design Pop XL Air, ale fajnie by było przed ostateczną decyzję poznać opinii bardziej doświadczonych osob. Pozdrawiam. Z podanych to tylko mozna odrzucić Deepcool CK560 bo nie jest przewiewna Reszte sprawdz dłuośc kart czy pasuje Cytuj Link to post Share on other sites
mehegroth 0 Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Mam skromna kartę zotac rtx3070 twin edge więc to wejdzie wszędzie. Czyli na ten moment chyba będzie rywalizacja Fractal pop XL air a tym modelem co zaproponował @Adames Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 2 minuty temu, mehegroth napisał: Mam skromna kartę zotac rtx3070 twin edge więc to wejdzie wszędzie Na razie,najlepiej kupić na przyszłość obudowe 340mm Normalny świat zmniejsza obudowe a nie kupuje mamuty,to nie lata 2000 ze wieksze to lepsze.Wazne by było sitko z przodu i góry Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts