Thoma 3 Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 witam Za pomocą urządzenia zewnętrznego "sklonowałem" nośnik / dysk systemowy na nowy nośnik, mianowicie samsung 980pro 1TB został sklonowany na samsung’a 980pro 2TB - wszystko działa po klonowaniu, tylko mam taki problem, po klonowaniu mam partycje systemową takiej wielkości jak poprzedni nośnik (1TB), pozostała część (jakieś 930GB) jest jako nieprzydzielone i chciałbym o tą nieprzydzieloną część powiększyć partycje systemową ( tak jak miałem wcześniej - z całego dostępnego miejsca na nośniku była tylko partycja systemowa) Czym tego dokonać aby było prosto szybko i bezproblemowo? Z góry dziękuję za pomoc Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Jakiś program do partycjonowania. Link to post Share on other sites
Franz Maurer 110 Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Wejdź w zarządzanie komputerem > zarządzanie dyskami > zaznacz ten dysk kliknij prawym przyciskiem myszy na opcje rozszerz wolumin i powinno być ok 1 Link to post Share on other sites
Thoma 3 Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 12 minut temu, Franz Maurer napisał: Wejdź w zarządzanie komputerem > zarządzanie dyskami > zaznacz ten dysk kliknij prawym przyciskiem myszy na opcje rozszerz wolumin i powinno być ok już tak próbowałem, niestety opcja jest nieaktywna 19 minut temu, wodego napisał: Jakiś program do partycjonowania. Okej, to co polecasz? Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Używam AOMEI Partition Assistant, jednak każdy tego typu program to zrobi. Link to post Share on other sites
Thoma 3 Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Problem rozwiązany, dziękuję za pomoc 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts