Skocz do zawartości

Samsung T5 1Tb spadek pamięci do 32Gb

Recommended Posts

Witam, poszukuję pomocy w postaci informacji, około 2 lata temu zakupiłem dysku z tytułu czyli Samsung T5 o pojemności 1Tb. Został on użyty myślę że dwukrotnie przy czym nigdy nie był zapełniony nawet w 1/10. Ostatni raz jego użytku co mi świta w pamięci to gdy pożyczyłem go koledze bodajże do stworzenia dysku bootowalnego aby naprawić komputer od tamtej pory leżał w pudełku. Dziś chcąc go użyć okazuje się że dysk ma zaledwie 32Gb pamięci, próbując go formatować z poziomu szarego użytkownika czyli PPM na dysk i formatuj pokazuje się taka sama wartość 32Gb, proszę podpowiedzieć co mogło zajść że pamięć tak drastycznie spadła oraz czy są jakieś sposoby aby ten dysk odratować, nie ukrywam że jestem załamany tym faktem ponieważ akurat dziś potrzebowałem 250Gb a tutaj nie miłe zaskoczenie, zapraszam do dyskusji i pozdrawiam.

Brzmi jak w Chińskiej podróbce. Mi tak się zdarzało z kartami SD. Dlatego lepiej kupować w autoryzowanym sklepie. Zawsze jest 2 lata gwarancji i rękojmia. Moim zdaniem do wyrzucenia. Chyba że masz paragon

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

@krzychu12001 najpierw weź głęboki oddech :D

Kolega utworzył sobie partycję 32GB i tyle, reszta wisi jako nieprzydzielona.

kliknij start i wpisz diskmgmt.msc

albo

znaczek windows + r -> diskmgmt.msc

Znajdź swój dysk, tam pewnie będziesz miał przy tym dysku 1 widoczną partycję 32GB a pozostałe to będzie miejsce nieprzydzielone.

Usuń wszystko - ale TYLKO przy TYM dysku, stwórz nową partycję w systemie plików NTFS i gotowe.

Najlepiej usunąć wszystko bo nie wiadomo ile tam partycji jest natworzonych.

A jak nie jesteś pewien co zrobić, zrób screena win+shift+s i wybierz wycinek ekranu i wklej tutaj do posta.

Edytowane przez wid3l3c
  • Popieram 1