Skocz do zawartości

Antena LTE? | Router B818-263 Orange

Recommended Posts

Witam poszukuje antenę LTE zewnętrzną z kablem do 10m  do 200zł do routera Router B818-263 do masztu Orange mam ponad 9km przez lasy (aktualnie dane to

RSRQ
-9.0dB
RSRP
-101dBm
RSSI
-71dBm
SINR
12dB

piszę temat bo teraz tyle jest tych anten a nie wiadomo którą kupić ktoś poleci jakąś dobrą w miarę antenę na paśmie 1800-2600MHz

Edytowane przez Kisiel1314
11 godzin temu, 8gwiazdek napisał:

Ponad połowy tej kwoty kosztuje dobry przewód.
Jak pójdziesz w chińczyka to tłumienie 10m przewodu zje potencjalny zysk z anteny.

w takim razie jaką antene polecasz? ponoć https://allegro.pl/oferta/antena-lte-mimo-tp-link-archer-mr200-mr6400-10m-7033545931 jest dobra antena

Ja bym mial taka sugestie aby podpytac sasiadow oraz popatrzec na banery reklamowe, kiedys mieszkalem w domku na koncu swiata i walczylem z jednym i drugim operatorem komorkowym i sie poddalem w koncu, znalazlem lokalnego operatora mala firme ktora postawila mi na dachu wifi i mialem duzo lepszego neta niz lte. Firma tak dbala o klienta ze bylem w szoku, kiedys dzwonilem do nich w piatek po 22 bo mialem problem z netem to mi zdalnie urzadzenia poresetowali i ruszylo w ciagu 10min.

Takze warto sie porozgladac, popytac sasiadow moze akurat gdzies w okolicy jest jakis lokalny provider a za sprzet nic nie zaplacilem :)

6 godzin temu, tom napisał:

W bloku gdzie co 300 metrów masz BTS może i bez sensu, ale nie tam gdzie psy dup*** szczekają. 

Ty tak na poważnie?

Skoro warunki zabudowy oraz ukształtowanie terenu są trudne, to lepiej na starcie celować w lepsze rozwiązanie.