Skocz do zawartości

Mass effect - wolno chodzi

Recommended Posts

Witam!

Mam problem z grą Mass Effect, chodzi o to że gra chodzi strasznie wolno w cytadeli mam ok.7 FPS nie ważne na jakich ustawieniach. Lecz w Mass Effect 2 nie spada mi poniżej 20 FPS nie ważna jaka lokacja. No i chodzi mi tak samo jak na starszym sprzęcie. Sterowniki najnowsze 11.7. Wersja z CDA więc spatchowana zapewne.

Proszę o pomoc już znacznie lepiej mi chodzi Battlefield Bad Company 2 (tak działa na pentium 4 i to bardzo dobrze zainteresowani informacjami na ten temat PW).

Stary PC:

GF 7600 GS AGP 256 MB

Pentium 4 2.4 Ghz

1 GB RAM

PC jaki mam teraz:

Radeon HD3650 512 MB PCI-E

Pentium 4 HT 3.0 Ghz

1.5 GB RAM

Się nie martw.

Ja na swoim pececie (q6600, 4GB ram, GTS 250, WinXP) w niektórych lokacjach (Cytadela, mostek Normandii) miałem jednocyfrowe ilości klatek na sekundę.

Taka optymalizacja (a raczej jej brak).

Edytowane przez Pokrakk
  • Popieram 2

Zdaje się, że odkryłem przyczynę tych spadków - przynajmniej u mnie - po całkowitym wyłączeniu Xfire ilość klatek w grze zasadzie się podwaja.

Dziwne...

EDIT:

Dobra, mam - dokładnie trzeba zaznaczyć przy wykrywaniu gier opcję "Wyłącz Xfire w grze" a sam program można zostawić włączony.

Prawdopodobnie nakładka Xfire gryzie się z Mass Effectem i stąd tak niska wydajność.

Edytowane przez .daft
regulamin 2-j.

Ja też nie mam Xfire i mi (HD 5830, E5200, 3GB RAM) ME zgrzyta co chwilę. Aż się grać odechciewa. A to dziwne, bo wydaje mi się, że jak rok temu przechodziłem na wersji z Platynowej Kolekcji (teraz gram na tej z CDA), w dodatku na słabszym sprzęcie, to było całkowicie płynnie.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...