Norberto 0 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam! Mam problem z grą Mass Effect, chodzi o to że gra chodzi strasznie wolno w cytadeli mam ok.7 FPS nie ważne na jakich ustawieniach. Lecz w Mass Effect 2 nie spada mi poniżej 20 FPS nie ważna jaka lokacja. No i chodzi mi tak samo jak na starszym sprzęcie. Sterowniki najnowsze 11.7. Wersja z CDA więc spatchowana zapewne. Proszę o pomoc już znacznie lepiej mi chodzi Battlefield Bad Company 2 (tak działa na pentium 4 i to bardzo dobrze zainteresowani informacjami na ten temat PW). Stary PC: GF 7600 GS AGP 256 MB Pentium 4 2.4 Ghz 1 GB RAM PC jaki mam teraz: Radeon HD3650 512 MB PCI-E Pentium 4 HT 3.0 Ghz 1.5 GB RAM Link to post Share on other sites
JohnSheppardPL 12 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 wydaje mi się że to procek spowalnia wszystko bo karta na pewno nie 1.5 gb ram ? ale co DDR1 ?? Link to post Share on other sites
Pokrakk 3 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Się nie martw. Ja na swoim pececie (q6600, 4GB ram, GTS 250, WinXP) w niektórych lokacjach (Cytadela, mostek Normandii) miałem jednocyfrowe ilości klatek na sekundę. Taka optymalizacja (a raczej jej brak). Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez Pokrakk 2 Link to post Share on other sites
Norberto 0 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 NO racja lagi mam na cytadeli i na mostku czyli jednak gra chodzi tak jak powinna na wysokich Link to post Share on other sites
Pokrakk 3 Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Zdaje się, że odkryłem przyczynę tych spadków - przynajmniej u mnie - po całkowitym wyłączeniu Xfire ilość klatek w grze zasadzie się podwaja. Dziwne... EDIT: Dobra, mam - dokładnie trzeba zaznaczyć przy wykrywaniu gier opcję "Wyłącz Xfire w grze" a sam program można zostawić włączony. Prawdopodobnie nakładka Xfire gryzie się z Mass Effectem i stąd tak niska wydajność. Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez .daft regulamin 2-j. Link to post Share on other sites
Norberto 0 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 NO ale ja gram bez Link to post Share on other sites
voor34 23 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Ja też nie mam Xfire i mi (HD 5830, E5200, 3GB RAM) ME zgrzyta co chwilę. Aż się grać odechciewa. A to dziwne, bo wydaje mi się, że jak rok temu przechodziłem na wersji z Platynowej Kolekcji (teraz gram na tej z CDA), w dodatku na słabszym sprzęcie, to było całkowicie płynnie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts