Skocz do zawartości

Problemy z Wiedźminem 2

Recommended Posts

4 dni temu przyszedł do mnie nowo zamówiony komputer. Odpaliłem na nim nowego wieśka i na początku wszystko było miodzio. Wszystkie ustawienia grafiki na maxa, stałe 50-60 FPS i doszedłem tak do pierwszego aktu, gdzie po jakichś 2-3 minutach grania gra się wyłącza i bez żadnego komunikatu wywala na pulpit. Nie wiem czemu tak się dzieje, w momencie kiedy gra się wyłącza karta graficzna ma temperaturę 60-65 stopni. Gra jest oryginalna i mam wszystkie patche, pobrałem też najnowsze sterowniki do karty graficznej. Śmigam na windows 7. Call of Duty Black Ops działał na maksymalnej grafice bez żadnego laga. Dla pewności podaje cały sprzęt z esc.pl:

Procesor:

Intel Core i5-2500K /3.3GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

Płyta główna:

AsRock P67 Extreme6 B3 /intel P67/

Pamięć RAM:

A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming

Dysk twardy:

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

Drugi dysk twardy:

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

Karta graficzna:

MSI GeForce GTX 580 Twin Frozr II/OC 1536MB DDR5 /384bit/ 2xDVI/mHDMI

Nagrywarka DVD:

LG GH22NP20 ATA100 SecurDisc (black)

Obudowa:

Cooler Master Dominator 690 /bez zasilacza/

Zasilacz:

XFX Core 650W 135mm 80+ SLI PSU

Jeśli ktoś wie, w czym tkwi problem proszę o pomoc.

Dziwne ja gram na identycznej grafice co ty, też na windows7, tyle, że 64bit. Gra działa dobrze, z raz mi sie może zawiesiła, ale od dłuższego czasu spokój. Pobaw się ze strownikami może i posprawdzaj kompa w innych grach/testach. Może wiesiek chwilowo kaprysi jak u mnie.

Dziwna akcja, chyba wykrakałem... dziś pograłem sobie w Wieśka2 i gra mi się zawiesiła podczas dialogu.. co dziwne grę zgrało i nic nie straciłem. Mam wrażenie, że najnowszy patch coś namieszał, tak samo mi anulowało zaliczone zadania i nagle są niezaliczone, a były Oo. ehh.

Mój komp dla informacji jak się przyda: windows7 64bit, 4gb ddr3 ramu 1333(1370po oc chodzi) i5 760 2,8@3,6ghz gtx580tfII i dyski 2xsamsung f3 500gb. Może coś twórcy poprawią i jakiś patch będzie..

Edytowane przez carroarmato
  • 2 tygodnie później...

Dzis u mnie znowu gra kaprysi, ze 3 razy mi się zawiesiło i to nie podczas zadymy, tylko np po rozmowie i ładowaniu czegoś tam. Temperatury mam oki procek podczas gry około 50, nawet mniej, grafika maksymalnie 70stopni, to mało przecież.Mam wrażenie, że cos w patchu nowym namotali.

To raczej wina systemu 32bit, ja nie grałem w wiedźmina 2, ale w 1... identyczne problemy. Gra niby chodzi płynnie (oczywiście wszystko ustawione na max'a przy rozdzielczości 1280x720), ale po kilku minutach grania wywala również do pulpitu. Spróbuj pokombinować w opcjach graficznych, bo według mnie innej rady nie ma :>

Mi dziala all na max detalach w rozdzialce 1280x1024 i zero scinek,lagow itp...mam wndows 7 ultimate 64 bity i all jest git ;)...a 32 bitowe systemy odchodza pomalu do lamusa nie da sie ukryc...zainstaluj nowy system i zobacz.! :D:)

pozdro

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...