patryk414 3 Napisano 24 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) Cześć Chcę wymienić Termopady w Gtx 1070MSI . Są tam dwa małe Termopady 2mmm jak na tym zdjęciu : https://forum.pclab.pl/topic/1352041-grubość-termopadów-w-msi-gtx-1070-gaming-x/) Pytanie mogę je wymienić, poprzez połączenie dwóch nowych termopadów 1mm ( od filmy Gelid ) Czy lepiej je zostawić w spokoju ? Edytowane 24 Lutego 2023 przez patryk414 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Vorgenus 59 Napisano 24 Lutego 2023 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2023 Myśle, że możesz śmiało połączyć dwie sztuki. Powierzchania jest na tyle mała, że nie musisz przejmowac się bąblem powietrza pomiędzy dwoma warstwami. Uważaj na zanieczyszczeniem jakimś kurzem/ brudem itp. Przy większej powierzchni kupił bym termopad o prawidłowej grubości. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
patryk414 3 Napisano 25 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Właśnie wymieniłem termopady bez żadnych kłopotówm . Ale tak się zastanawiam, gdyby coś poszło nie tak np: dałbym za małe termopady . Dało by się to jakoś zauważyć np: w działaniu karty - (oczywiście bez mierzenia temperatury specjalnym urządzeniem ) Edytowane 25 Lutego 2023 przez patryk414 Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Szybsze obroty wentylatorów, spadek fps, ale raczej w granicach błędu pomiarowego. Genralnie kultura pracy wentyli by się zmieniła bo jednak temperatura szybciej by rosła i jest trochę gorsze odprowadzanie ciepła. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 W dniu 24.02.2023 o 21:56, Vorgenus napisał: Myśle, że możesz śmiało połączyć dwie sztuki. Powierzchania jest na tyle mała, że nie musisz przejmowac się bąblem powietrza pomiędzy dwoma warstwami. Uważaj na zanieczyszczeniem jakimś kurzem/ brudem itp. Przy większej powierzchni kupił bym termopad o prawidłowej grubości. Taka mała dygresja: jestem dziwnym człowiekiem i na 100% kupiłbym termopady w kilku różnych grubościach nawet jeśli wydatek ten nie miał by uzasadnienia ekonomicznego żeby mieć bo może się przydadzą Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts