Skocz do zawartości

Nowy pc, brak obrazu. Kompatybilność ram?

Recommended Posts

Witam, mam problem po złożeniu nowego kompa. Nie wyświetla obrazu po hdmi i beepczy 5 krótkimi sygnałami po uruchomieniu. Bez ramu, którego podejrzewam beepczy głośnik systemowy jednym długim sygnałem cały czas. Płyta i proc kompatybilne, z ramem może być gorzej ponieważ w liście wspieranych przy płycie głównej nie ma mojej kostki. Czy 5 beepnieć może oznaczać nie kompatybilność ramu?. Sprawdzałem procka i nic tam powyginanego nie widziałem. Więc powinno działać. Niestety nie mam nic na podmiankę do sprawdzenia.

PC to 
be quiet! Pure Rock Slim 2 92mm
Intel i3-10100f 
SilentiumPC Elementum 32 550w 80 plus
Goodram 16GB 2666MHz CL16 IRDM
Gigabyte H510m H 

Edytowane przez traws

GTS 450 (xD) aktualnie bo dopiero kartę jakąś chciałem dokupić później, ponieważ to nie ma być komp do grania tylko do podstawowych spraw. Z kartą czy bez jest to samo. Oczywiście karta działa w starym pc, próbowałem też na starym zasilaczu corsaira 550 ale to samo. 

Edytowane przez traws

Niestety nie. Nic, będę musiał jakiś serwis ogarnąć w tygodniu jak zdążę gdzieś po pracy. Wczoraj po złożeniu obstawiałem na ramy i by było łatwiej to wymienić. Dziś dokupiłem głośnik systemowy i jednak niby nie to :) Chyba że oddać procek do x-komu i ewentualnie wziąć inny proc i dokupić ramy które płyta ma na liście wspieranych? 

Edytowane przez traws
2 godziny temu, CrisPell napisał:

Ta karta nie ruszy z tą płytą główną. Nie współpracuje z pełnym UEFI.

Ja chce pierw cokolwiek odpalić :)  tzn. bios.  Tak czy tak to bez grafy piszczy 5 razy sygnalizując coś z CPU prawdopodobnie. 

Edytowane przez traws
Godzinę temu, BlackCoffe napisał:

Dlatego właśnie powiedziałam o UEFI + CSM.

Tylko co mu z tego, jak domyślnie jest UEFI i nie zmieni tego nie mając obrazu.

• Lubię to 1