redford46 0 Napisano 13 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Witam . Zwiększyłem sobie internet w Vectrze z 600 Mb na 1,2 Gb i wymienili mi modem Technicolor TC 7230 na Arris TG6441B , na starym modemie w trybie bridge miałem podpięte po kablu telewizor i laptop , na nowym działa tylko jedno urządzenie chociaż pomoc techniczna twierdzi że mogę w tym trybie podłączyć jedno po kablu a drugie po WiFi ale nie działa , tryb router w modemie działa ale przydziela adresy IP prywatne a zależy mi na adresie zewnętrznym który jest w trybie bridge , może ktoś pomoże . Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 14 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2023 (edytowane) Czyli chcesz powiedzieć ze na starym rozwiązaniu przydzielali Ci dwa zewnętrzne adresy IP? standardowo dostawca przy rozwiązaniach konsumenckich oddaje w normalnym trybie 1 adres zewnętrzny. Edytowane 14 Lutego 2023 przez 8gwiazdek Cytuj Link to post Share on other sites
redford46 0 Napisano 14 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2023 Na to wygląda , czy mógłbym prosić o propozycję routera do 300 złotych . Modem na tryb bridge , podpięcie własnego routera rozwiąże sprawę , dobrze rozumuję ? Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 14 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2023 9 minut temu, redford46 napisał: Na to wygląda , czy mógłbym prosić o propozycję routera do 300 złotych . Modem na tryb bridge , podpięcie własnego routera rozwiąże sprawę , dobrze rozumuję ? Nie słyszałem o routerze domowym tak tanim, który poradzi sobie z dwoma IP z jednego portu WAN. Cytuj Link to post Share on other sites
redford46 0 Napisano 14 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2023 Ale ja nie chcę mieć dwa adresy IP , chodzi mi o pdpięcie telewizora i laptopa do routera . Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 14 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2023 23 godziny temu, redford46 napisał: Zwiększyłem sobie internet w Vectrze z 600 Mb na 1,2 Gb i wymienili mi modem Technicolor TC 7230 na Arris TG6441B , na starym modemie w trybie bridge miałem podpięte po kablu telewizor i laptop , na nowym działa tylko jedno urządzenie chociaż pomoc techniczna twierdzi że mogę w tym trybie podłączyć jedno po kablu a drugie po WiFi ale nie działa , tryb router w modemie działa ale przydziela adresy IP prywatne a zależy mi na adresie zewnętrznym który jest w trybie bridge , może ktoś pomoże . Nie rozumiem tego z tym adresem IP prywatnym i zewnętrznym co piszesz, możesz jaśniej? Dlaczego do Arris nie można podłączyć po kablu więcej urządzeń? Albo ja nie rozumiem co ty piszesz, albo sam się mocno namotałeś i wyszło co wyszło z pisania Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts