Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam . Zwiększyłem sobie internet w Vectrze z 600 Mb na 1,2 Gb i wymienili mi modem Technicolor TC 7230 na Arris TG6441B , na starym modemie w trybie bridge miałem podpięte po kablu telewizor i laptop , na nowym działa tylko jedno urządzenie chociaż pomoc techniczna twierdzi że mogę w tym trybie podłączyć jedno po kablu a drugie po WiFi ale nie działa , tryb router w modemie działa ale przydziela adresy IP prywatne a zależy mi na adresie zewnętrznym który jest w trybie bridge , może ktoś pomoże .

Czyli chcesz powiedzieć ze na starym rozwiązaniu przydzielali Ci dwa zewnętrzne adresy IP?

standardowo dostawca przy rozwiązaniach konsumenckich oddaje w normalnym trybie 1 adres zewnętrzny. 

Edytowane przez 8gwiazdek
9 minut temu, redford46 napisał:

Na to wygląda , czy mógłbym prosić o propozycję routera do 300 złotych . Modem na tryb bridge , podpięcie własnego routera rozwiąże sprawę , dobrze rozumuję ?

Nie słyszałem o routerze domowym tak tanim, który poradzi sobie z dwoma IP z jednego portu WAN.

23 godziny temu, redford46 napisał:

Zwiększyłem sobie internet w Vectrze z 600 Mb na 1,2 Gb i wymienili mi modem Technicolor TC 7230 na Arris TG6441B , na starym modemie w trybie bridge miałem podpięte po kablu telewizor i laptop , na nowym działa tylko jedno urządzenie chociaż pomoc techniczna twierdzi że mogę w tym trybie podłączyć jedno po kablu a drugie po WiFi ale nie działa , tryb router w modemie działa ale przydziela adresy IP prywatne a zależy mi na adresie zewnętrznym który jest w trybie bridge , może ktoś pomoże .

Nie rozumiem tego z tym adresem IP prywatnym i zewnętrznym co piszesz, możesz jaśniej?

Dlaczego do Arris nie można podłączyć po kablu więcej urządzeń? Albo ja nie rozumiem co ty piszesz, albo sam się mocno namotałeś i wyszło co wyszło z pisania :P