RobertRomik 0 Napisano 2 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 Witajcie . Jestem laikiem w temacie kart ale mam problem po zakupie laptopa Dell precision 7670 który miał "śmigać jak żyleta" działa niestety gorzej niż mój 8 letni składak na i3. W serwisie zrobiono downgrade z Win 11 na Win 10 i jest deeeeczko lepiej niestety nawet pusty folder potrafi otwierać 5 sekund nie wspominając już o programach do renderingu 3D. Serwis mnie zbywa bo testy kończą się na zielono czyli jest ok. Wczoraj zrobiłem test karty który do nich wysyłałem i mam prośbę do was o interpretacje bo jak dla mnie to są tylko same cyfry . Test w programie superposition benchmark na ustawieniach Direkt X 8K kończy się wynikiem 2700 a OpenGL wynikiem 2500. Mam scrn więc moge podesłać zainteresowanym . Proszę o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 2 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 Jestem zainteresowany... A tak na poważnie to wrzuć co co masz, to nie koło gospodyń wiejskich. Cytuj Link to post Share on other sites
RobertRomik 0 Napisano 2 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 Sorki ale nie mogłem dodać załącznika na etapie zakładania wątku. test1.pdf Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 2 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 I jak to wypada na liście w porównaniu? ogólnie dostępna jest tylko lista testów 8k... gdzie wypada to mniej więcej przy 5700XT/1070ti. czyli dość słabo pomijając fakt że A4500 to nie jest karta dedykowana do gier, ale nie tym zająłbym się w pierwszej kolejności... Godzinę temu, RobertRomik napisał: niestety nawet pusty folder potrafi otwierać 5 sekund nie wspominając już o programach do renderingu 3D. Puść Crystal disc MARK i wrzuć nam tu wyniki. Cytuj Link to post Share on other sites
RobertRomik 0 Napisano 2 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 Jedyna grę w jaką czasem odpalę to jest pasjans . to komputer na którym pracuję moja żona a racji zawodu oracuję na Sketchup , ArchiCad , Artlantis i V-ray. To jest podobno karta dedykowana do własnie takich zadań zresztą sam laptop nazywają stacja roboczą niestety kosztowała nas ponad 23 kpln i działa lekko mówić "dość słabo" poniżej wynki tego testu niestety nie zmieniałem parametrów i odpaliłem na tych domyślnych. Cytuj Link to post Share on other sites
RobertRomik 0 Napisano 5 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Podbijam ... ma ktoś jakiś pomysł ??? Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4852 Napisano 5 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Laptop nowy/ używany? Jaka bateria? Zasilacz? Delle są wybredne w tym temacie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts