navka 28 Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 (edytowane) Hej, jakiś czas temu przeprowadziłem się w nowe miejsce (inna część Warszawy a nie obcy kraj) i zauważyłem, że od tamtej pory wszędzie gdzie nie wejdę w necie, wyświetlają mi się strony holenderskie. Nic nie zmieniałem, nie używam żadnego VPNa, dostawcę od internetu mam tego samego - UPC, w ustawieniach konta google czy w Windows jeśli chodzi o lokalizację nie ingerowałem a zaś nie mogę wrócić do starych ustawień żeby mieć wyniki wyszukiwania z polskich stron. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic. Działa dodanie uprawnienia do lokalizacji dla Google ale wcześniej tego nie miałem i było okej Jakies sugestie? Edytowane 1 Lutego 2023 przez navka Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3764 Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Gdzieś w ustawieniach wyszukiwania jest czy preferować polskie i polski język.Może się tam coś pokisiło. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 1.02.2023 o 08:15, navka napisał: Hej, jakiś czas temu przeprowadziłem się w nowe miejsce (inna część Warszawy a nie obcy kraj) i zauważyłem, że od tamtej pory wszędzie gdzie nie wejdę w necie, wyświetlają mi się strony holenderskie. Nic nie zmieniałem, nie używam żadnego VPNa, dostawcę od internetu mam tego samego - UPC, w ustawieniach konta google czy w Windows jeśli chodzi o lokalizację nie ingerowałem a zaś nie mogę wrócić do starych ustawień żeby mieć wyniki wyszukiwania z polskich stron. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic. Działa dodanie uprawnienia do lokalizacji dla Google ale wcześniej tego nie miałem i było okej Jakies sugestie? Ustawienie lokalizacji nie jest potrzebne, żeby przeglądarki wyświetlały polskie wyniki. Kiedyś miałem tak, że pobrałem i zainstalowałem jakiś program nie czytając dokładnie co się z tym programem zainstaluje i tym sposobem zainstalował mi się jakiś MaskVPN ale nie pamiętam czy wyniki wyszukiwania miałem normalne czy np. z innego kraju. Zainstaluj jeszcze raz przeglądarkę albo zmień przeglądarkę Edytowane 26 Lutego 2023 przez Tomi29 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 (edytowane) EDIT: Teraz jak sobie pomyślałem to rzeczywiście jak zainstalował mi się jakimś cudem MaskVPN to wyniki wyszukiwania miałem nie z Polski. Żeby to usunąć wszedłem w windowsie w panel sterowania i odinstalowałem, wyniki wyszukiwania wróciły do normy Edytowane 1 Marca 2023 przez Tomi29 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts