papkin85 0 Napisano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Witam od kilku tygodni zastanawiam sie nad zakupem smartfonu. Nigdy nie kupowałem nowego bo zawsze dostawałem spadkowy po dziewczynie. Zależy mi na dobrych zdjęciach i na tym żeby za te 4-5lat dalej działał a nie wieszał się co chwilę. Nie jestem jakim maniakiem używania telefonu przez cały dzień i nie zmieniam go co 2 lata tylko używam go tak długo aż sam zaczyna odmawiać posłuszeństwa. Po długich namysłach padło na te modele: - samsung a53 - realme gt master edition - oppo reno 5 - xiaomi note 10 pro. ( chociaż tutaj trochę sie naczytałem ze to masówka i najbardziej chiński ze wszystkich chińskich telefonów) Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Master edition z tych co rozważasz chyba najlepszy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Yo.Ale pewnie A53 dostanie na końcu nowszego Antka.Ale i tak wolę gt master edition. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 12 minut temu, AudiAWX napisał: Yo. Ale pewnie A53 dostanie na końcu nowszego Antka. Ale i tak wolę gt master edition. Masz rację tylko osobiście zauważyłem po tych znajomych co mieli że te Samsung z seri A już nie dają rady tak dobrze obsłużyć one UI i może ścinać w przyszłości Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Mi nie musisz mówić,Ja uznaje tylko sony, huawei, realme za telefony, reszty może nie być. Huawei odpadł przez durnych yankesow. A jeszcze niektóre motorole ale to w kierunku kobiet bo w plecaku trzeba nosić te telewizory. Cytuj Link to post Share on other sites
papkin85 0 Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 A Co powiecie na temat Samsunga. W każdym salonie RTV jakim byłem polecają go. Jakie ma wady w porównaniu z realmi Cytuj Link to post Share on other sites
Wik-Mar 136 Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 W Relame wkurza mnie że źle działa 5G Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1023 Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 3 godziny temu, papkin85 napisał: A Co powiecie na temat Samsunga. W każdym salonie RTV jakim byłem polecają go. Jakie ma wady w porównaniu z realmi Polecają bo mają za to kasę,tak to działa niestety w sklepach stacjonarnych. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
papkin85 0 Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Też tak myślałem ale jak byłem w 5 czy 6 salonach i prosiłem o trzy propozycje to padały różne firmy ale zawsze był tam model a53. Zastanawiam się nad nim bo na lepszy aparat, ekran, baterie, wodoszczelność ale chyba gorszy procesor. Nie znam się i nie wiem co brać Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 W dniu 25.01.2023 o 09:32, papkin85 napisał: A Co powiecie na temat Samsunga. W każdym salonie RTV jakim byłem polecają go. Jakie ma wady w porównaniu z realmi Polecają bo jeżeli wierzyć temu co pisali na XDA forum to Samsung ma jakieś 40% niesprzedanych telefonów na półkach. To nie jest zły telefon ale trochę za drogi w stosunku do tego co oferuje Ceny poszły po COVID do góry na tyle że nic nie jest teraz godnego uwagi ja sam kupiłem w 2019 OnePlus 7 za tyle co kosztują teraz te 4 wymienione telefony i tak sobie siedzę na nim aż coś wyjdzie wartego zmiany Jednym słowem lipa. Wiesz jak zdarta płyta mogę ci jedynie zaproponować żebyś dopłacił do s20 nowego z jakiś niedobitków w markecie po 1900 chodzą i na bank przeżyje 5 lat Cytuj Link to post Share on other sites
WPRD700 230 Napisano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Ja bym brał Opo Reno, ale nie 5 a 6 z Amoledem 90 Hz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts