kuba223 52 Napisano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Witam Kupie ktorą z poznizszych klawiatur Gigabyte Force k7 Logitech k740 Logitech k800 Cougar 200k poszukuje niskorpofilowej,nożycowej klawiatury ,ale niestety na rynku takich brak,wiec jesli ktokolwiek ma jakas uzywaną w dobrym stanie prosze o kontakt. pozdrawiam serdecznie Cytuj Link to post Share on other sites
Barszczu 42 Napisano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 Logitech UltraX Flat oem sprzed 20 lat pewnie by była w sam raz... Od lat żałuję, że nie kupiłem wtedy jeszcze na zapas. Szukając następcy dotarłem do cherry na nożycach. Nie mam pewności, czy aby ultraX nie był na nożycach od cherry, mogli być dawcą. Dla jasności nie kupiłem - moja nadal jest cała i działa, nawet przetrwała niedawne fulle czyszczenie ze zdjęciem wszystkich nakładek i nic nie pękło nie wiem jakim cudem - więc nie mam jak porównać. Ale jak ktoś ma info jak realnie działają cherry to proszę się wiedzą podzielić. https://www.cherry-world.com/cherry-stream-desktop.html Są wersje w zestawie klawa i mysz bez kabla (mysz z klawiszami pod kciuk nawet) albo klawa na kablu. Czy coś innego to Kolega może sprawdzi. I się wypowie potem OK? Ale trafić wersję z długim LS może być cieżko, może tylko te us-cn? Teraz to nic nie wiadomo, sprzedawcy palą głupa ładując zdjęcia jakie im tylko pasują. W ME jest białoszara - bez komentarza - wersja niby z dls, ale... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kuba223 52 Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) tak ta cherry stream tez zdajsie jest nozycowa mam obecnie genesis 400 lith ,ale juz szukam na zapas stad ten post. no nic gdyby ktos mial jakas klawiature to prosze o kontakt pw. najbardziej poszukuje logitech k740,gdyby ktos miał jakiekolwiek info gdzie ja zdobyc,prosze o kontakt Edytowane 21 Stycznia 2023 przez kuba223 Cytuj Link to post Share on other sites
Barszczu 42 Napisano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Ostatnio kupiłem na próbę cherry mx 10 lp... Myślę sprawdzę w końcu jakiegoś mechanika. No też nie - jest taka czuła że ledwo dotknę to już coś odpala jakaś nerwowa Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 5 Maja 2023 Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Od użytkownika @Barszczu Cytat Cherry Stream to żywcem dawny Logitech UltraX. Mechanizm nożycowy, profile klawiszy, skok, no wszystko skóra ściągnięta. Tego logitecha musiał 20 lat temu dla nich robić cherry. Więc jeśli dalej szuka to niech bierze w ciemno - nawet na amazonie jest wersja us int i dla człeka przyzwyczajonego do UltraX to jest zamiennik 1:1. Mam u siebie i starego Logi i tego Streama. Niech wierzy na słowo :-) Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2569 Napisano 7 Maja 2023 Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 @kuba223Cougar robi nożycowe, zobacz sobie modele Vantar. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts