Skocz do zawartości

3070Ti/3080 ?

Recommended Posts

Serwus,

Kwota która jestem w stanie przeznaczyć na kartę to 3800 maksymalnie. Komputer ma służyć do renderu/grania/streamingu. 
Czy warto kupować używana 3080 ? Za tą kwotę mogę dorwać nowego 3070Ti model Strix. Zaś te używane 3080 to Gaming OC 12GB lub AORUS WATERFORCE AIO. Obie mają gwarancje na 2-3 lata. 

I5 12600kf

bequiet 850w 

16 GB corsair ddr4 

gigabyte b660m ddr4

Endorfy silentium 300 ARGB

Istotny fakt, do obudowy wejdzie maksymalnie karta 32,5cm, w związku z czym ten waterforce się wgl zmieści ? Bo z tego co widziałem chłodzenie ma odzienie.

Pozdrowionka c:

12 minut temu, Royzuhh napisał:

Jakiś konkretny model ? Skoro wystawiają 3080 za tą kwotę, to nie będzie przypadkiem tak że 3090 to będą jakieś karty pokoparkowe ? 

Ryzyko masz takie samo w przypadku obu tych modeli.

Za tyle widziałem Zotaki Msi oraz Gigabyte na allegro.

36 minut temu, Royzuhh napisał:

Jakiś konkretny model ? Skoro wystawiają 3080 za tą kwotę, to nie będzie przypadkiem tak że 3090 to będą jakieś karty pokoparkowe ? 

Oczywiście, że będą to karty pokoparkowe. Nikt inny ci za 3500 złotych nie puści tak mocnej karty. 

• Popieram 1
3 godziny temu, Artok napisał:

Oczywiście, że będą to karty pokoparkowe. Nikt inny ci za 3500 złotych nie puści tak mocnej karty. 

No dobrze. A za 3800 pln 3080 z dwuletnią gwarancją? Zdjęcia ogłoszenia prezentują kartę w iście gamingowym sprzęcie. Mogę przypuszczać że raczej na nim grał aniżeli kopał. Po drugie skoro rzuca cenę 3800 to chyba jest ona w miarę sensowna bo nie oferuje przerywanego bubla. Ja wiem że w internecie jest dużo oszustów etc. ale wydaje mi się ze to sensowna cena i raczej osoba która miałaby sprawną i dobrze uchowaną kartę chyba taką cenę by zaoferowała? Kurczę nie znam się aż tak na tym. Czy po prostu dać sobie spokój i kupić funkiel nówkę 3070 Ti z najwyższego tieru? 

3 godziny temu, Joymaxx napisał:

Na x-kom była promocja. Gigabyte RTX 3080 GAMING OC 10G za 3999. Sam wyrwałem w ostatniej chwili, po 10 min wszystkie zeszły. Wczoraj jakoś w późniejszych, wieczornych porach.

Gaming OC przypadkiem nie wypada troszkę blado w porównaniu do innych modeli 3080 ? Zdaje sobie sprawę że różnica pomiędzy większością jest niewielka, ale jednak jakaś jest. Jak się sprawuje ? 

Względem Aorusa to np zegar pamięci mniejszy tylko o 25Mhz i jednostki cieniowania 2% słabsze. Podobno wcale nie jest tak głośna jak się wydaje, a tempy na poziomie reszty niereferentów. No i wymaga zasilacz 750W a te jeszcze lepsze 850W. Ma też dwa BIOSy, silent i OC. Na pewno Gigabicik lepszy niż Zotac :P

Edytowane przez Joymaxx
  • Popieram 1