under555 10 Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Cześć, szukam możliwie najtaniej dobrego kabla hdmi obecnie mam tv 55 4k Samsunga (bez hdmi 2.1) ale z dobrym HDR chodzi o oglądanie filmów HEVC 4K, potrzebne też earc, atmos, vision czy HDR oczywiście 4k 60 fps takze (filmy idą z Plex na amazon cube tv 2gen) na ten moment vision i atmos nie używam tak samo jak hdmi 2.1 ale jak różnica w cenie będzie sensowna to dopłacę i znowu przelece na kablu 10 lat (tak jak kiedyś na uniteku full hd) coś ok metra długości na spokojnie mi wystarczy. jaki kabel polecacie? jakie firmy? jakie parametry/certyfikaty? Moja wiedza zatrzymała się na Full HD, próbowałem wgryźć się w temat ale te wszystkie testy czy poradniki nie mówią o tym co naprawdę jest istotne a co jest marketingowym bełkotem i koniec końców wychodzi na to,żę trzeba kupić kabel za 200-300zł w co osobiście nie wierzę. Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 2 godziny temu, under555 napisał: Moja wiedza zatrzymała się na Full HD, próbowałem wgryźć się w temat ale te wszystkie testy czy poradniki nie mówią o tym co naprawdę jest istotne a co jest marketingowym bełkotem i koniec końców wychodzi na to,żę trzeba kupić kabel za 200-300zł w co osobiście nie wierzę. A nie dostałeś kabla HDMI z tV? Takie są najlepsze ale może się mylę. Cytuj Link to post Share on other sites
Wik-Mar 136 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Polecam kable tej firmy MagicLink, Unitek, Agog X-87, Vivolink Pro itp. może coś znajdziesz dla siebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts