najs_sc 1 Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) Witam, zależy mi na czasie, bo dziś chciałbym zamówić obudowę. Włożę do niej RX 6600, zasilacz be quiet pure power 11 500W niemodularny, ryzena 5600 z chłodzeniem Fortis 5 argb (159mm wysokości). Nie zależy mi na światełkach, lecz na dobrej kulturze pracy i solidnym wyglądzie a nie uginających się blachach. W starym PC miałem BQ dx500 i nie chciałbym schodzić kilka półek w dół. Słyszałem, że w tych pieniądzach polecana jest Genesis 505 v2 (2 wentyle), solidna kultura pracy. Mógłbym ją mieć za 269 zł. Odpycha mnie marka mimo wszystko. Co powiecie na Fractal Design Focus 2. Wiem, że nie ma wiatraka z tyłu, brak osobnego filtra na przodzie, brak piwnicy i sterowania wentylatorami. Ale cechuje go i tak dobra kultura pracy i niskie temperatury, a za zakupem przemawia jakość wykonania. Ładnie by wyglądała w niej biała płyta B550 Rog Strix. Cena 330 zł. Warto? Tutaj musiałbym szybko zamawiać żeby mieć szansę na dostawę na jutro: https://www.zadowolenie.pl/fractal-design-obudowa-focus-2-biala-tg-clear-tint Spokojnie do tego Fractala by wszystko weszło? Karta Asus Dual RX 6600 nie jest duża, ale jest dość masywna i gruba. Chłodzenie widzialem że maksymalnie pomieści 170mm więc raczej na spokojnie. Edytowane 4 Stycznia 2023 przez najs_sc Cytuj Link to post Share on other sites
kmordka 0 Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Ze swojej strony zdecydowanie polecam Genesis 505 v2. 269zł to genialna cena (ja mam wersję ARGB v2). Obudowa jest bardzo ładna, działa bezproblemowo, świetny cable management i odpowiedni rozmiar. Cytuj Link to post Share on other sites
najs_sc 1 Napisano 4 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 2 wentyle w zupełności wystarczą? W sumie to bez znaczenia, bo widziałem że na 2 wentylach daje radę, ale jednak zamówiłem Fractala za 330. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts