Badmouse 0 Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Hej, Reklama Od lutego zaczynam pracę zdalną i potrzebuje kupić drugi monitor. Do tej pory w biurze pracowałem na dwóch i już się tak przyzwyczaiłem. Aktualnie posiadam już jakiś stary monitor 24 calowy fhd. I używałbym go głównie do tego aby w tle odpalony był na nim jakiś mail, lub arkusze. Nowy natomiast służyłby jako główny focus. Pracowałbym na nim na silniku unrel engine i czasami na unity. Po pracy służyłby do grania (ale nic hardkorowego/ e sportowego raczej for fun) Aktualnie jestem przed upgradem sprzętu i siedzę na gtx 1060 msi gaming 6gb i jeszcze przez parę miesięcy będę na nim pracował. Zrobiłem lekki reaserch i zastanawiam się nad tymi: Używany dell za 1200 zl Gigabyte G24f iiyama G-Master GB2570HSU LG 24" UltraGear 24GN650-B AOC 24G2SPU Samsung odyssey G4 Nie znam się zbytnio na monitorach, dlatego liczę na Wasze rady. Być może wybrałem beznadziejne propozycje. Nie zależy mi na esportowym feelingu, a raczej na wygodzie. Mój budżet to do 1200 zł Wiem tylko tyle że nie warto brać 27 cali do FHD a na ten moment moja karta nie uciągnie WQHD Karte planuje zmienić dopiero gdzieś za rok. Dzięki:) Edytowane 1 Stycznia przez Badmouse Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 151 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Do pracy o wiele bardziej opłaca się brać monitory z większą rozdzielczością ze względu na większą przestrzeń roboczą. To, że twoja karta graficzna może nie uciągnąć gier w wyższej rozdzielczości nie oznacza, że nie możesz grać w niższej. Rozdzielczość WQHD do 1200zł traktowałbym jako optymalną rozdzielczość. https://www.neonet.pl/monitory/xiaomi-mi-34-xmmntwq34-curved.html?tduid=65e49b48b53295e9e3e9e7bb2413c121&affId=2381265&utm_source=tradedoubler&utm_medium=afiliacja Zobacz sobie ten monitor, jak ci się uda go kupić to będziesz zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts