TheJachuPL 0 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Siema. Przesiadłem sie z słuchawek Hyperx Cloud Alpha II na Razer Blackshark v2 Pro. Nie mogę sobie poradzić z dźwiękiem, mimo ze mam tą apke od słuchawek to wszystko "dudni" jakby za dużo basu. Mam wrażenie jakbym siedział w wiadrze. HyperX przy tym był idealnie czysty dźwięk. Na necie nic nie mogę wyszukać. Do muzy na YT jest mega ale przy graniu np w PUBG gdzie znam dzwięki na wylot jest tragedia. Ktoś może coś poradzic co zrobic? Jak nie to po świętach oddaje je do sklepu. i szukam czegos innego bez kabla. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 Zobacz czy nie masz włączonych efektów w windowsie. 10 godzin temu, TheJachuPL napisał: Do muzy na YT jest mega ale przy graniu np w PUBG gdzie znam dzwięki na wylot jest tragedia. W muzyce tez beznadziejnie brzmią, tylko dłużej posłuchaj i tutaj czasem staną się męczące. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 10 godzin temu, TheJachuPL napisał: Siema. Przesiadłem sie z słuchawek Hyperx Cloud Alpha II na Razer Blackshark v2 Pro. Nie mogę sobie poradzić z dźwiękiem, mimo ze mam tą apke od słuchawek to wszystko "dudni" jakby za dużo basu. Mam wrażenie jakbym siedział w wiadrze. HyperX przy tym był idealnie czysty dźwięk. Na necie nic nie mogę wyszukać. Do muzy na YT jest mega ale przy graniu np w PUBG gdzie znam dzwięki na wylot jest tragedia. Ktoś może coś poradzic co zrobic? Jak nie to po świętach oddaje je do sklepu. i szukam czegos innego bez kabla. Oddaj. Jedyne co możesz zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 12 godzin temu, TheJachuPL napisał: Przesiadłem sie z słuchawek Hyperx Cloud Alpha II na Razer Blackshark v2 Pro. Zamieniłeś lepsze słuchawki na gorsze 12 godzin temu, TheJachuPL napisał: Nie mogę sobie poradzić z dźwiękiem, mimo ze mam tą apke od słuchawek to wszystko "dudni" jakby za dużo basu. Mam wrażenie jakbym siedział w wiadrze. One właśnie tak grają, tego już nie sposób ogarnąć, bo one mają taką charakterystykę. Masa basu i nieco podbita góra. 12 godzin temu, TheJachuPL napisał: Do muzy na YT jest mega ale przy graniu np w PUBG gdzie znam dzwięki na wylot jest tragedia. Jak pasują Ci do muzy to jesteś bassheadem Chociaż w sumie do elektroniki i czegoś, gdzie basu może być w opór to jeszcze przejdą, ale uniwersalne to one nie będą jak widać. Dobre słuchawki będą dobre do muzyki właściwie każdego gatunku i do grania. Gamingowe słuchawki dla mnie nie istnieją, to jest wymysł, można grać w każdych i często normalne słuchawki są po prostu lepsze i co najlepsze tańsze. Zdarzają się oczywiście wyjątki, ale tych jest mało. 12 godzin temu, TheJachuPL napisał: Ktoś może coś poradzic co zrobic? Zwróć. Cytuj Link to post Share on other sites
Wik-Mar 136 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 Witaj! Przesiadanie się na nowe słuchawki może być trudne, zwłaszcza jeśli są one bardzo różne od poprzednich. W takim przypadku warto przejrzeć ustawienia dźwięku w systemie oraz w aplikacji od słuchawek, aby upewnić się, że są one ustawione w odpowiedni sposób. Możesz również spróbować zmienić ustawienia equalizera (korektora dźwięku) w aplikacji słuchawek, aby dostosować brzmienie do swoich preferencji. Jeśli to nie pomaga, możesz spróbować zresetować ustawienia dźwięku do domyślnych i ponownie dostosować je do swoich preferencji. Możesz również sprawdzić, czy na stronie producenta słuchawek znajdują się jakieś dodatkowe instrukcje dotyczące ustawień dźwięku lub czy istnieją aktualizacje oprogramowania do słuchawek, które mogłyby rozwiązać ten problem. Jeśli mimo to dźwięk nadal nie brzmi tak, jak byś sobie tego życzył, możesz rozważyć zwrócenie słuchawek i poszukanie innego modelu, który lepiej spełni Twoje oczekiwania. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts