Notsupas 0 Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Generalnie to wczoraj kupiłem nowa kartę graficzna odłączyłem komputer żeby sprawdzić co dokładnie potrzebuje i czy mam kabel i jak podłączyłem go z powrotem (w środku nic nie ruszałem) to okazało się, ze monitory nie chcą się włączyć - brak sygnału Klawiatura zawsze przy włączeniu komputera zaczyna się świecić, a teraz nic - komputer niby się włącza, widać ledy ze środka i chodzą wentylatory, ale na monitorach jest brak sygnału - podłączyłem dla testu telewizor i również nic ktos coś może wie o co chodzi? wyjecie baterii z płyty głównej i włożenie nic nie dalo. Docisnalem każdy element na płycie - nadal nic. odłączyłem wszystko od kompa i zostawiłem tylko zasilanie i kabel od monitora - również nic monitory są sprawne - podłączyłem do laptopa i działają ktos wie co może powodować problem? Dodam ze komputer wczoraj czy wcześniej chodził bez problemowo MOBO - Asus prime x370-pro grafika: gigabyte gtx 1050 ti 4gb Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Oczywiście hdmi podłączasz do karty graficznej a nie do plyty? Link to post Share on other sites
Notsupas 0 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Tak, wszystko leci do karty normalnie - wszystko jest podłączone jak powinno tak jak wcześniej Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 33 minuty temu, Notsupas napisał: żeby sprawdzić co dokładnie potrzebuje i czy mam kabel I miałeś kabel? Link to post Share on other sites
Notsupas 0 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 20 minut temu, wodego napisał: I miałeś kabel? GTX 1050 Ti nie potrzebuje dodatkowego zasilania o czym zapomniałem, wiec odpowiadając na Twoje pytanie - nie Link to post Share on other sites
machoney1981 3 Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Siema bateryjkę z płyty wyciąg , GTX uruchamia się pewnie w trybie uefi , a w bios masz pewnie legacy ustawione. Link to post Share on other sites
Notsupas 0 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 (edytowane) 25 minut temu, machoney1981 napisał: Siema bateryjkę z płyty wyciąg , GTX uruchamia się pewnie w trybie uefi , a w bios masz pewnie legacy ustawione. Wyciągnąłem, odpaliłem i nadal to samo - brak sygnału i monitory się nie włączają z tego co widziałem to powodem mogą być zabrudzone kości pamięci Ram - ale żeby tak nagle po odłączeniu i podłączeniu komputera przestało działać? Edytowane 22 Grudnia 2022 przez Notsupas Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 A może byś podał resztę podzespołów swojego komputera? Link to post Share on other sites
Notsupas 0 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 1 minutę temu, BlackCoffe napisał: A może byś podał resztę podzespołów swojego komputera? Karta Graficzna: Nvidia Geforce GTX 1050Ti 4GB Procesor: AMD Ryzen 1700 8 Core 3650 MHz Płyta główna: Asus Prime X370-PRO Zasilacz: SeaSonic Focus Plus Gold 650W Pamięć: G.Skill Ripjaws V, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16 Dyski: 2 nowe ssd od roku samsung i goodram Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Pytałem o kabel, bo nie wiedziałem o jaki chodzi. Nawet stare zasilacze już miały przewody do zasilania PCI-e. Uruchom komputer bez karty jeśli tajemny procesor ma grafikę wbudowaną. Link to post Share on other sites
Notsupas 0 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 5 minut temu, wodego napisał: Pytałem o kabel, bo nie wiedziałem o jaki chodzi. Nawet stare zasilacze już miały przewody do zasilania PCI-e. Uruchom komputer bez karty jeśli tajemny procesor ma grafikę wbudowaną. Ten procek chyba nie posiada wbudowanej grafy z tego co czytałem Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Ten Ryzen nie ma integry. Masz podłączony głośniczek pod płytę główną? Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Notsupas 0 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Problem rozwiązany - wyciągnięcie ramu, przeczyszczenie, zamontowanie i działa wszystko Link to post Share on other sites
Recommended Posts