Skocz do zawartości

Brak sygnału PC - Monitor

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Notsupas,

Recommended Posts

Generalnie to wczoraj kupiłem nowa kartę graficzna odłączyłem komputer żeby sprawdzić co dokładnie potrzebuje i czy mam kabel i jak podłączyłem go z powrotem (w środku nic nie ruszałem) to okazało się, ze monitory nie chcą się włączyć - brak sygnału 

Klawiatura zawsze przy włączeniu komputera zaczyna się świecić, a teraz nic - komputer niby się włącza, widać ledy ze środka i chodzą wentylatory, ale na monitorach jest brak sygnału - podłączyłem dla testu telewizor i również nic

ktos coś może wie o co chodzi? 

wyjecie baterii z płyty głównej i włożenie nic nie dalo. Docisnalem każdy element na płycie - nadal nic. odłączyłem wszystko od kompa i zostawiłem tylko zasilanie i kabel od monitora - również nic 

monitory są sprawne - podłączyłem do laptopa i działają

ktos wie co może powodować problem? Dodam ze komputer wczoraj czy wcześniej chodził bez problemowo 

MOBO - Asus prime x370-pro

grafika: gigabyte gtx 1050 ti 4gb

25 minut temu, machoney1981 napisał:

Siema bateryjkę z płyty wyciąg , GTX uruchamia się pewnie w trybie uefi , a w bios masz pewnie legacy ustawione.

Wyciągnąłem, odpaliłem i nadal to samo - brak sygnału i monitory się nie włączają 

z tego co widziałem to powodem mogą być zabrudzone kości pamięci Ram - ale żeby tak nagle po odłączeniu i podłączeniu komputera przestało działać? 

Edytowane przez Notsupas
1 minutę temu, BlackCoffe napisał:

A może byś podał resztę podzespołów swojego komputera? ;)

Karta Graficzna: Nvidia Geforce GTX 1050Ti 4GB
Procesor: AMD Ryzen 1700 8 Core 3650 MHz
Płyta główna: Asus Prime X370-PRO
Zasilacz: SeaSonic Focus Plus Gold 650W
Pamięć: G.Skill Ripjaws V, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16

Dyski: 2  nowe ssd od roku samsung i goodram

5 minut temu, wodego napisał:

Pytałem o kabel, bo nie wiedziałem o jaki chodzi. Nawet stare zasilacze już miały przewody do zasilania PCI-e. Uruchom komputer bez karty jeśli tajemny procesor ma grafikę wbudowaną.

Ten procek chyba nie posiada wbudowanej grafy z tego co czytałem 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...