matti17 0 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) Witam. Sprawa wygląda tak, po reinstalacji systemu,Windows zablokował mi dostęp do kilku folderów na dysku,sam nic nie ustawiałem. Próbowałem rozwiązywać problem zgodnie z instrukcją z supportu microsoft ale nic się nie zmienia,ciągle mam brak dostępu. Edytowane 6 Grudnia 2022 przez matti17 Cytuj Link to post Share on other sites
Genghis Khan 120 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Zrob bootowalny pendrive z Hirens, tu sciagniesz Hirens: https://www.hirensbootcd.org/download/ Uruchom komputer z pendrive i zobacz czy masz dostep do tych folderow, powinienes miec, wtedy pokopiuj te dane w inne miejsce, najlepiej w nowy folder, powinno to rozwiazac problem Cytuj Link to post Share on other sites
matti17 0 Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) Uruchomiłem po przez Hirens,niestety to samo. Brak uprawnień nie mogę nic skopiować. Ogólnie cześć plików mogę otworzyć, ale większa ważniejsza część jest zablokowana. Edytowane 6 Grudnia 2022 przez matti17 Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 Spróbuj uruchomić system z jakiegokolwiek linuksa livecd i z jego poziomu skopiować pliki. Cytuj Link to post Share on other sites
matti17 0 Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Spróbuję, chociaż na support microsoft dostałem odpowiedź,że pliki zaszyfrowane i "przepadły" Bardzo mnie dziwi że to się stało samo,nie szyfrowałem żadnych danych,a przed zmianą systemu folder działał. Edit: Linux nic nie zdziałał,pliki nadal zablokowane. Edytowane 7 Grudnia 2022 przez matti17 Cytuj Link to post Share on other sites
wiktor9302 0 Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Spróbuję, chociaż na support microsoft dostałem odpowiedź,że pliki zaszyfrowane i "przepadły" Bardzo mnie dziwi że to się stało samo,nie szyfrowałem żadnych danych,a przed zmianą systemu folder działał. Edit: Linux nic nie zdziałał,pliki nadal zablokowane.A szyfrowałeś te dane jakimś programem?Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
hemoglobina 0 Napisano 21 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 (edytowane) Prawdopodobnie OP zaszyfrował pliki na partycji niesystemowej z uzyciem narzędzia Systemowego, na hasło . I ta konkretna instalacja miała mozliwość deszyfracji plików i żadna inna. Po zrobieniu Formatu partycji systemowej i postawienia Windowsa, stracił mozliwosć dostepu do tych plików bo nie było już instalacji systemowej ale jest na to rozwiązanie https://tinyapps.org/docs/decrypt-efs-without-cert-backup.html do wdrożenia raczej przez zaawansowanego uzytkownika Edytowane 23 Lutego 2023 przez hemoglobina Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts