Realistico 281 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Witam, jako ze żadna obudowa nie odpowiadała mi idealnie jeśli chodzi o kolory, wpadłem na pomysł żeby po prostu ja pomalować, myślałem o użyciu plastidipu ponieważ podoba mi sie on wizualnie. Chciałem dopytać jak wyglada sprawa trwalosci takiego rozwiazania, czy ewentualnie pomalować „klasyczna” farba w sprayu? Chętnie poczytam propozycje Cytuj Link to post Share on other sites
Genghis Khan 120 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 To raczej nie to forum, pytanie bardziej motoryzacyjno blacharskie. Ja rok czy dwa lata temu chcialem poprawic lakier na motocyklu, bylem swiadomy ze moze sie to zle skonczyc i zakladalem ze najwyzej kupie oryginalny element z demobilu. Niestety moje obawy sie sprawdzily jak nie masz doswiadczenia to latwo o zacieki podczas malowania sprayem, ktore wygladaly bardzo zle, jakiekolwiek proby usuniecia skonczyly sie zle, takze skonczylo sie na zakupie czesci z demobilu. Moze bedziesz mial wiecej szczescia Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 Plastidip będzie bardziej podatny na uszkodzenia mechaniczne, wszelkie zarysowania będą bardziej widoczne ze względu na to, że krawędzie rysy będą się marszczyć. Dodatkawo nie zrobisz zaprawki tylko cały element w całości do malowania. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts