segunin 9 Napisano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 Kolega ma funbox 6 i ma ciągły problem z wifi. Niby łączy ale pisze że brak internetu itd. Myślę że dobrym rozwiązaniem będzie dokupienie routera do tego. Co byście polecili do 200zł? Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 Do 200 zł lepsze? Nie istnieje. Cytuj Link to post Share on other sites
Genghis Khan 117 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Pierwsze co bym zrobil to sie skontaktowal z pomoca Orange, moze funbox jest walniety i wymienia. Druga sprawa to czy jest w zasiegu wifi? probowaliscie resetowac funboxa? Jakies inne urzadzenia dzialaja na wifi? Cytuj Link to post Share on other sites
segunin 9 Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) Dzwonił kumpel już kilka razy, mogą kogoś przysłać ale musi zapłacić. Wifi niby połączone ale nie ma internetu, jak jest to wolny strasznie. Nie lepiej zrobić funbox jako bridge i dodatkowy router. Na necie dużo problemów na funboksie z wifi Ewentualnie mógłbym kumplowi udostępnić mój router Asus RT-AC66U Edytowane 6 Grudnia 2022 przez segunin Cytuj Link to post Share on other sites
Genghis Khan 117 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Troche zgaduje ale pewnie chodzi o zasieg tak? Czy Twoj kolega jest w tym samym pomieszczeniu co funbox? ile metrow? ile scian ile stropow przechodzi sygnal wifi? Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 3 godziny temu, segunin napisał: Nie lepiej zrobić funbox jako bridge i dodatkowy router. Na necie dużo problemów na funboksie z wifi Lepiej, ale jak chce miec lepszy zasięg wifi i, żeby to chodizło jak nalezy to conajmiej plus/minus 400-500 zł na router trzeba wydać, na te do 200 zl to szkoda wychodzic z domu bo to jedno i to samo TP-Link, Tenda, Mercurysys to w ogole jden szmelc. Tylko inne firmy i nazwy. Patrz Asusa w przedziale 300-500 zł.Chyba, że kolega chce wydać 200 zł i mieć funboxa w innej obudowie i nazwie Cytuj Link to post Share on other sites
segunin 9 Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Genghis Khan napisał: Troche zgaduje ale pewnie chodzi o zasieg tak? Czy Twoj kolega jest w tym samym pomieszczeniu co funbox? ile metrow? ile scian ile stropow przechodzi sygnal wifi? Chodzi o to że netu nie ma, łączy i jest info że połączono bez internetu. Jak złapie to wolny strasznie że nie da się oglądać netfliksa. Net światłowód 300 1 godzinę temu, Arnold napisał: Lepiej, ale jak chce miec lepszy zasięg wifi i, żeby to chodizło jak nalezy to conajmiej plus/minus 400-500 zł na router trzeba wydać, na te do 200 zl to szkoda wychodzic z domu bo to jedno i to samo TP-Link, Tenda, Mercurysys to w ogole jden szmelc. Tylko inne firmy i nazwy. Patrz Asusa w przedziale 300-500 zł.Chyba, że kolega chce wydać 200 zł i mieć funboxa w innej obudowie i nazwie Kiedyś kupowałem netgear za 80 i dawało to radę teraz trzeba wydać 500 aby było ok. Ten mój asus może być? RT-AC66U Edytowane 6 Grudnia 2022 przez segunin Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 4 godziny temu, segunin napisał: Kiedyś kupowałem netgear za 80 i dawało to radę teraz trzeba wydać 500 aby było ok. Kiedyś internet był poniżej 100Mb/s i nie było streamingu audio/wideo. Teraz masz 300Mbs o router to nie tylko rozgłaszanie sygnału WiFi, ale tez zabezpieczenia i całe oprogramowanie nim sterujące. Wystarczy czasem na tanich routerach 2-3 osoby, które zaczną pobierac i router nie daje rady jak komputer. 4 godziny temu, segunin napisał: Ten mój asus może być? RT-AC66U Bardzo dobry model, aczkolwiek teraz trudno z dostępem. Niech sprobuje Asus RT-AX53U moze mu wystarczy, jest do 300 zł, potem to już dostepne modele 400-600 zł Netgear jest drozszy i wcale nie lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
segunin 9 Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Godzinę temu, Arnold napisał: Bardzo dobry model, aczkolwiek teraz trudno z dostępem. Niech sprobuje Asus RT-AX53U moze mu wystarczy, jest do 300 zł, potem to już dostepne modele 400-600 zł Netgear jest drozszy i wcale nie lepszy. Ja chce mu sprzedać swój router RT-AC66U dlatego pytam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 W dniu 6.12.2022 o 20:04, segunin napisał: Ja chce mu sprzedać swój router RT-AC66U dlatego pytam Handluj Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts