krzysiulos 3 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Mam pytanko. Zwiększyłem rozmiar czcionki do 125%, bo była malutka w wielu miejscach jak strony itd., ale np. programy, które mają własne interfejsy są rozmyte. Jak zrobić, by w programach też czcionki były rozmiaru 125%? Ta wielkość jest idealna, ale np. foobar czy uTorrent już ma rozmazany interfejs. juz się podoba? Jak człowiek pisze szybko,gdy się spieszy to nie patrzy na wszystko a tylko to, żeby uchwycić problem Edytowane 3 Grudnia 2022 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Mnie uczyli pół życia w szkole, że zdanie zaczyna się Wielką Literą z szacunku do innych, którzy to czytają lub chcą czytać. Drugie co mnie uczono to szanuj innych, a wróci do ciebie. Przepraszam moderacje, ale po prostu tak kluje po oczach takie coś, że aż boli nie miłosiernie, a wy to macie ........ 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 11 minut temu, Arnold napisał: Mnie uczyli pół życia w szkole, że zdanie zaczyna się Wielką Literą z szacunku do innych To nie szacunek do innych, a podstawowa zasada pisowni, ale wiem o co Ci chodzi. Jeśli ktoś nie chce uzyskać porady, pisze byle jak, wali błędami, bo nie zależy mu na pomocy. Odwrotnie - ktoś chce uzyskać pomoc, pisze treść poprawnie, sprawdza przed wysłaniem. Czytając jakiś post i widząc niechlujność, wiem, że dana osoba robi wszystko, żeby zniechęcić do czytania i odpowiadania. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 2 minuty temu, wodego napisał: Jeśli ktoś nie chce uzyskać porady, pisze byle jak, wali błędami, bo nie zależy mu na pomocy. Odwrotnie - ktoś chce uzyskać pomoc, pisze treść poprawnie, sprawdza przed wysłaniem. Czytając jakiś post i widząc niechlujność, wiem, że dana osoba robi wszystko, żeby zniechęcić do czytania i odpowiadania. Moderacja jakaś chyba widzi takie posty i reakcji zero, więc jak moderacja olewa to forum jest jakie jest. Ja kilka razy raportowałem, ale olewka widziałem. To co ja się będe produkował. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Produkuj się więc w danym wątku. Inni zobaczą Twój wpis, nie będą odpowiadać dopóki autor się nie postara. Sam też w takich przypadkach lubię napisać: - Problem jest znacznie szerszy, bo widzę także poważny problem z klawiaturą. Klawiatura nie wyświetla dużych liter oraz znaków przestankowych. I co się dzieje po takim wpisie? To dziwne, ale w przeważającej ilości przypadków wątek umiera. Po prostu widać, że autorowi kompletnie nie zależy na poprawieniu treści. Zgłaszam często niepoprawne tematy z propozycją dobrego. @BlackCoffereaguje błyskawicznie Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Zdanie jest już z dużej litery, możemy wrócić do problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Dla mnie nie jest dobrze. A gdzie znaki przestankowe? Uwaga! Zupełnie za darmo tłumaczę tekst! Mam pytanko. Zwiększyłem rozmiar czcionki do 125%, bo była malutka w wielu miejscach jak strony itd., ale np. programy, które mają własne interfejsy są rozmyte. Jak zrobić, by w programach też czcionki były rozmiaru 125%? Ta wielkość jest idealna, ale np. foobar czy uTorrent już ma rozmazany interfejs. Odpowiedź znam, ale ze względu na niechlujny tekst autora nie odpowiem. Bardzo się starał, żeby zniechęcić do pomocy. 1 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 53 minuty temu, wodego napisał: Uwaga! Zupełnie za darmo tłumaczę tekst! Mówi, pisze się, że charytatywnie. Ładniej brzmi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 3 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Próbowałem clear type i nic nie pomogło Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts