fafor 11 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 (edytowane) Cześć, kupiłem sony X90J, który ma 2 porty USB, nie wiem jakie ale chyba słabe. Film 35gb 20000kbps puszczony z dysku SSD tnie się. Czy telewizor nie daje rady bo ma za słaby procek czy to wina połączenia USB. Są dyski na kabel HDMI? Co z przejściówką? Edytowane 11 Listopada 2022 przez fafor Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Film z dysku ma wysoki bitrate (po wielkości wnioskuję) i procesor telewizora nie wyrabia. Te drugie o co pytasz, to dysk jest nośnikiem danych, a nie odtwarzaczem wideo. Cytuj Link to post Share on other sites
fafor 11 Napisano 11 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 (edytowane) Myślałem, że może tv nie daje rady bo odczyt danych z dysku jest zbyt wolny ze względu na słaby port np USB 2.0 ale mówicie, że raczej to nie to? Edytowane 11 Listopada 2022 przez fafor Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Nie. Do filmów nie trzeba szybkiego odczytu. W uproszczeniu film jest w bardzo dobrej jakości i potrzeba dobrego procesora do dekodowania danych. Procesor w TV nie daje rady. Ale jak zapodasz inny film o dużo mniejszej wadze, to da radę. Bo z innymi filmami nie ma problemu? Cytuj Link to post Share on other sites
fafor 11 Napisano 11 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Dokładnie. Z gorszymi nie ma problemu. Szkoda, chciałem na prądzie zaoszczędzić, mogę bezpośrednio z PC przez HDMI puszczać film do TV ale wtedy i pc i tv pracuje. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Nie ma co przesadzać. Przyjemność z oglądania dobrej jakości będziesz miał. Można się bawić w konwertowanie filmu lekko obniżając jakość, ale czy to ma sens? Prąd zużyjesz do konwersji ;) Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 (edytowane) Czasem ten TV nie ma dwóch portów USB jeden 2.0 a drugi 3.0 jak w moim xh9096. Jaki masz odtwarzacz? czy przez fabryczny lecisz, zainstaluj sobie VLC np. Edytowane 12 Listopada 2022 przez kamil_18_19 Cytuj Link to post Share on other sites
fafor 11 Napisano 13 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) Nie wiedziałem, że mogę inny odtwarzacz zainstalować, rzucę na to okiem Wow, okazuje się, że fabryczny odtwarzacz nawet nie widzi tego pliku. To jest plik mp4 ale w standardzie dolby vision i audio. Na PC mam taki problem, ze kolory są zupełnie inne bo nie ogarnia tego odtwarzacz i VLC i MPC. Defaultowy odtwarzacz TV pokazuje poprawne kolory ale tnie się a VLC nie pokazuje nawet pliku podczas gdzy inne filmy pokazuje : ) Edytowane 13 Listopada 2022 przez fafor Cytuj Link to post Share on other sites
fafor 11 Napisano 17 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Ok, TV miał jednak USB3, gdzie był podłączony dekoder UPC. Po podłączeniu dysku SSD pod USB 3 TV już się nie wiesza przy odtwarzaniu filmów z wysokim bitrate : ) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts