lolekw660i 54 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) Witam, Poszukuję telewizor o przekątnej 55-65 4k z w miarę dobra matryca by fajnie się oglądało. Budżet jest niewielki bo 2500 zł. Mam nadzieję że w moich kryteriach jest coś fajnego. Zmuszony jestem kupić nowy tv bo spadła mi lampa sufitowa i uszkodziła obecny telewizor nie wiem. czy ubezpieczenie na dom mi to zwróci. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Edytowane 10 Listopada 2022 przez lolekw660i Błąd Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Powiem Ci tak. Obojętnie co kupisz byle miało 100hz. Jeśli brakuje Ci 200-300zł do 100hz a chciałbyś kupić NIE RÓB TEGO!!! Ja taki właśnie błąd zrobiłem i żałuję. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 8 minut temu, Lord_Krecitsqa napisał: Obojętnie co kupisz byle miało 100hz. Jeśli brakuje Ci 200-300zł do 100hz Czytam, czytam i czytam pierwszy post autora i nie widzę, żeby chciał z ekranem 100Hz Pd siebie polecę Samsungi z systemem TIZEN. Ja mam model 55 cali z seri 7000, rok produkcji chyba 2018-2019 i do dzisiaj cały czas aktualizacje systemu jakiekolwiek, apki SMART hulają bez najmniejszych problemów. Z Android TV roletki taka sama jak z Androidem na smartfonach. Nie wiem czy Android TV do Google TV jakikolwiek producent aktualizuje, nigdy nic o tym nigdzie nie czytałem. Ja od roku mam światłowód i TV oglądam na Canal+ Online, a Polsat i TV4 przez aple Polsat Go za darmo Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) @Arnold obojętnie co byle nie 60hz Telewizor potrafi się zaktualizować kiedy śpisz jak jest podpięty do internetu. Przynajmniej mój LG tak ma Edytowane 10 Listopada 2022 przez Lord_Krecitsqa Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 6 minut temu, Lord_Krecitsqa napisał: Telewizor potrafi się zaktualizować kiedy śpisz jak jest podpięty do internetu. Przynajmniej mój LG tak ma Twój LG zapewne ma Web OS, a to dalej co innego niż Androidek 7 minut temu, Lord_Krecitsqa napisał: obojętnie co byle nie 60hz Ale dlaczego? Jakieś uzasadnienie bo to tak jakby napisać kup samochód byle z 4 kołami bo na 3 nie pojedzie Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Może tak być. Tylko... Jeśli taki Android TV ma wersję 6.0 załóżmy to po co mu Android 12 ? Co będzie na tym robił? To ma ładnie wyświetlać a nie Androidy instalować Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 10 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) Mógłby ktoś podać konkretny model 65 calowego tv godnego polecenia do kwoty 2500? Ze smarta używałem tylko Netflixa. Poprzedni tv miałem Samsunga ue46f6320 i nie był zły jak na swoje lata. Edytowane 10 Listopada 2022 przez lolekw660i Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 8 minut temu, Lord_Krecitsqa napisał: Może tak być. Tylko... Jeśli taki Android TV ma wersję 6.0 załóżmy to po co mu Android 12 ? Co będzie na tym robił? To ma ładnie wyświetlać a nie Androidy instalować Po co Windowsowi aktualizacje, przecież one nie zmieniają Windowsa? Po co telefonowi Android 12, przecież na Android 10 zrobi to samo. Zabezpieczenia itp trzeba poprawiać, a android niestety jest jaki jest, nawet aktualizacje zabezpieczeń większość smartdonó∑ w tym najdroższe modele dostają raz na rok, góra dwa razy.Ilośc apel kradnących dane na Androida kontra na Apple jak dla mnie Androida deklasuje totalnie. https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue65au7102-smart-tv-uhd-4k.bhtml Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Tak jak napisałem na początku. Obojętnie co byle nie 60hz. A czy autor weźmie sobie do serca to już jego sprawa. Kupiłem 60hz i żałuję. A wystarczyło dołożyć 300zł... Jak coś to mogę go oddać za 1000 xD Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 3 minuty temu, Lord_Krecitsqa napisał: Tak jak napisałem na początku. Obojętnie co byle nie 60hz. A czy autor weźmie sobie do serca to już jego sprawa. Kupiłem 60hz i żałuję. A wystarczyło dołożyć 300zł... Jak coś to mogę go oddać za 1000 xD Ale nie rozumiem w czym problem? 98% TV takie są 50/60 Hz i nikt nie narzeka, a ty jęczysz bez uzasadnienia. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Pomijam już fakt że matryca 65" za 2300zł dobrej jakości nie będzie... To będzie najtańsze i najgorsze próchno. Niestety. Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 10 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Dobra a z 55 cali co możecie polecić tak by jakoś była dobra 4k HDR ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 2 minuty temu, Arnold napisał: Ale nie rozumiem w czym problem? 98% TV takie są 50/60 Hz i nikt nie narzeka, a ty jęczysz bez uzasadnienia. Jakbym nie kupił takiego w tamtym roku i nie sprawdził na własnej skórze to bym tak nie pisał. Teraz, lolekw660i napisał: Dobra a z 55 cali co możecie polecić tak by jakoś była dobra 4k HDR ? Na dobre HDR w tych pieniądzach nie licz. Niby będzie ale czerń będziesz miał bardzo kiepską. Takie niby HDR ale z dolnej półki. Niestety takie TV robią teraz. Osobiście szukał bym czegoś 55" za minimum 2800 bo potem już ceny lecą w kosmos. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 3 minuty temu, Lord_Krecitsqa napisał: Jakbym nie kupił takiego w tamtym roku i nie sprawdził na własnej skórze to bym tak nie pisał. Ale o co chodzi bo ja nie rozumiem? Masz coś z oczami czy po prostu byle jaki TV kupiłeś? Bo nie rozumiem. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Zrób sobie wolny dzień idź do Media Expert na przykład obejrzyj z różnych półek telewizory. Najlepiej ze swoim pendrive ze zdjęciami które dobrze znasz. Podepną , zobaczysz , i jak powiesz WOW to wtedy zajrzyj do portfela. 1 minutę temu, Arnold napisał: Ale o co chodzi bo ja nie rozumiem? Masz coś z oczami czy po prostu byle jaki TV kupiłeś? Bo nie rozumiem. Akurat kupiłem takiego LG bo jedynie na niego pozwolił budżet. I żałuję że nie zaczekałem te kilka dni i nie wróciłem z większym portfelem. To odpisuję Ci na Twoje pytanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 2 minuty temu, Lord_Krecitsqa napisał: Zrób sobie wolny dzień idź do Media Expert na przykład obejrzyj z różnych półek telewizory. Najlepiej ze swoim pendrive ze zdjęciami które dobrze znasz. Podepną , zobaczysz , i jak powiesz WOW to wtedy zajrzyj do portfela. Strata czasu dyskusja z tobą o tym. Cena nie zawsze o wszystkim mówi. 3 minuty temu, Lord_Krecitsqa napisał: Akurat kupiłem takiego LG bo jedynie na niego pozwolił budżet. I żałuję że nie zaczekałem te kilka dni i nie wróciłem z większym portfelem. To odpisuję Ci na Twoje pytanie. Ale co ma cena do tego? To tak samo jakby powiedzieć, że kupno najdroższego procesora na świecie spowoduje, ze wszystko będzie działać jak z kosmosu, a wcale nie musi bo wiele czynników innych na to wpływa. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Co wybierzesz Twoja sprawa. To Ty będziesz oglądał nie ja . Piszę to jedynie po to żeby nie popełniać takich błędów przy zakupie. A wiem co mówię bo patrzę od roku na niego Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Teraz, Lord_Krecitsqa napisał: Co wybierzesz Twoja sprawa. To Ty będziesz oglądał nie ja . Piszę to jedynie po to żeby nie popełniać takich błędów przy zakupie. A wiem co mówię bo patrzę od roku na niego Ale o co ci chodzi z tymi Hercami, wytłumacz wkodncu bo trullujesz ewideteie. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Teraz, Arnold napisał: Ale o co ci chodzi z tymi Hercami, wytłumacz wkodncu bo trullujesz ewideteie. Dobra. Ja się odmeldowywuje i idę spać. Dobranoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Teraz, Lord_Krecitsqa napisał: Dobra. Ja się odmeldowywuje i idę spać. Dobranoc. Gratuluje. Jesteś dzisiejszym Królem SPAMu na forum. Dobranoc. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Teraz, Arnold napisał: Gratuluje. Jesteś dzisiejszym Królem SPAMu na forum. Dobranoc. A Ty wciskania ludziom badziewia. Co było widać w linku wyżej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 1 minutę temu, Lord_Krecitsqa napisał: A Ty wciskania ludziom badziewia. Co było widać w linku wyżej. To znajdź coś lepszego w tej cenie i z ta przekątną, a nie tylko SPAMujesz i obrażasz!!! Cwaniaczku!!! Do autora tematu, dołóż 149 zł do tego: https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-55nano863p-tv-nanocell-uhd-4k-lg.bhtml Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Kurde mam dwa Sony 43 cale. Jeden 60 drugi 120Hz.Nie wnikam co daje częstotliwość w normalnym oglądaniu Polsatu, ale czytelność napisów w wiadomościach na 100 to niebo a ziemia.Oba są 4K.Tez jestem zdania że dobrze gdyby miało 100Hz i nie do końca umiem to wytłumaczyć. To zupełnie inna jakość oglądania. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 1 minutę temu, Arnold napisał: To znajdź coś lepszego w tej cenie i z ta przekątną, a nie tylko SPAMujesz i obrażasz!!! Cwaniaczku!!! Do autora tematu, dołóż 149 zł do tego: https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-55nano863p-tv-nanocell-uhd-4k-lg.bhtml Normalnie szok ! Dało się wybrać coś fajnego I nikogo nie obrażam ziom. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Dobra ewakuuje się z tematu bo zagraża ta dyskusja mojemu bezpieczeństwu na forum, a jutro święto Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts