kwiatek.pl 1 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Witam. Panowie doradzicie.? Czy ODCZUWALNA będzie przesiadka z i5 6600K(Skylake) RTX2070, 32GB DDR4 3000 MHz, monitor 1080p na to samo tylko oparte na procu RYZEN 5 5600 ??? Chodzi mi głównie o symulatory lotnicze... Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Ten Skylake 4/4 ledwo dyszy w Microsoft Flight Simulator. Oczywiście, że różnica będzie łatwo zauważalna. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Toś przywalił porównanie między tymi prockami są lata świetlne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kwiatek.pl 1 Napisano 31 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2022 2 godziny temu, Artok napisał: Ten Skylake 4/4 ledwo dyszy w Microsoft Flight Simulator. Oczywiście, że różnica będzie łatwo zauważalna. Nie wiem jak i u kogo dyszy ale u mnie daje radę choć oczywiście to pojęcie względne Ale cieszę się , że będzie czuć różnicę PS może sytuację u mnie ratuje RTX 2070 ? 48 minut temu, CrisPell napisał: Toś przywalił porównanie między tymi prockami są lata świetlne. Jakoś to chodzi ale dzięki za rekomendację , czyli biere go w ciemno.... Panowie a pod Ryzena 5 5600 którą z tych trzech płyt polecicie ? Najważniejsze co musi być to wyjście optyczne SPDIF, bo komp jest podpięty do amplitunera kina domowego. 1.https://www.euro.com.pl/plyty-glowne/asus-plyta-glowna-asus-prime-b550-plus-am4atx.bhtml ( martwi mnie ten Realtek 887, ujdzie to? I taka kiepskawa jakość czy to tylko złudzenie?) 2.https://www.euro.com.pl/plyty-glowne/asrock-plyta-glowna-asrock-b550m-st-legend-am4.bhtml ( tu się boję tego mikroATX ale ma wszystko co mieć powinna) 3.https://www.euro.com.pl/plyty-glowne/gigabyte-plyta-glowna-gigabyte-b550-aorus-elt-v2.bhtml (tylko 4 wyjścia SATA ale jak trzeba będzie to jakoś to przeżyje) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Barszczu 42 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Asus odpada, audio jest tragiczne, sieć gb. Wybierałbym z dwóch pozostałych, gdzie 1220 chyba jest lepszym kodekiem. A dlaczego to trzeba się bać mATX? Mało pcie? Cytuj Link to post Share on other sites
kwiatek.pl 1 Napisano 3 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Kupiłem w końcu taką płytę : https://www.asus.com/pl/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-b550-plus/techspec/ Ma wszystko to czego potrzebuje wraz z Ryzkiem 5600 PS Stockowe chłodzenie w serii uszu nie urwie? Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 3 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Odżałuj 150zł na Fortisa 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 3 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 W dniu 31.10.2022 o 19:47, kwiatek.pl napisał: martwi mnie ten Realtek 887 Jak używasz wyjścia optycznego to kodek na płycie jest obojętny bo wtedy amplituner dekoduje dźwięk z cyfrowego na analog . W dniu 31.10.2022 o 21:28, Barszczu napisał: Asus odpada, audio jest tragiczne, 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Joymaxx 60 Napisano 6 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Latam dużo na simach i powiem ci że do póki nie zmienisz grafiki to odczujesz małą różnicę. RTX 2070 i tak będzie już dyszał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Barszczu 42 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Tak jeszcze w kwestii boxa z 5600 - to ten najmniejszy stealth jest. Chodzi, ale wyje pod obciążeniem a tempy prawie nie mają ograniczeń :-) Ten intel to na boxie też chodził? Czy było założone jakieś inne a nie ma opcji obsługi am4? Nie wydając wiele kasy mozna dokupić box amd spire który dawali bodajże do 3600x (wyższy 2x blok z alu) i 30 pln na necie nieużywka. Naprawdę czuć już różnicę. Albo kupić box prism, co to już jest smok, na necie po 50-60 pln również świeżynka. W którym na szczęście można wyłączyć te zas...ne światełka - byle był kompletny i miał dodatkowe kable do boxa (są tam dwa ponad klasyczny 4pin, USB i RGB wpinane w wentylator, ten z usb współpracując z softem AMD CM pozwala wyłączyć to w diabły...) Ich plusem jest cena - często śmieszna - i poziomy nawiew na sekcję/ramy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 3 godziny temu, Barszczu napisał: Albo kupić box prism, co to już jest smok, na necie po 50-60 pln również świeżynka. W tej cenie mamy Spartana już, który prisma wciągnie nosem https://proline.pl/chlodzenie-procesora-silentiumpc-spartan-5-spc320-p8114065 Cytuj Link to post Share on other sites
Barszczu 42 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 57 minut temu, Rebelmind napisał: W tej cenie mamy Spartana już, który prisma wciągnie nosem https://proline.pl/chlodzenie-procesora-silentiumpc-spartan-5-spc320-p8114065 Nigdzie nie piszę, że to najlepsze rozwiązanie. Ale jak już jest wąż w kieszeni to zamiast stealtha minimum spire za 30 pln :-) Ten SPC jest wieżowy i ma 15cm wzrostu. Acz to raczej nie jest problemem autora wątku... Wszystko wedle potrzeb, proszę Szpiega, ale do slima czy sfx to nie wejdzie. I nie dmucha na płytę tylko w kosmos. A piszę to jako posiadacz noctuy c12p idącej za kolejnymi kompami od nastu lat... Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Do wielu konstrukcji SFF Prism nie wchodzi, bo jest za wysoki. Wiem, bo leży przede mną aktualnie właśnie z tego powodu Tj najlepszy box jaki wyszedł kiedykolwiek (daruj sobie @Artokszukanie kontrprzykładów) ale nie dałbym za niego 50 PLN... 7 minut temu, Barszczu napisał: stealtha minimum spire za 30 pln :-) Spire tj tylko nieznacznie mniej rzadka kupa (jest powodem wymiany jest hałas). Poleciłbym w takim przypadku używane Aio 120mm, bo te latają za grosze. A wąż w kieszeni to bardzo pożyteczne bydlę. Gdyby nie on, to by moja posłała nas na bruk. Cytuj Link to post Share on other sites
Barszczu 42 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 no pewnie że najlepiej go po prostu mieć z jakiegoś swojego albo i nieswojego ryśka hehe ważne ze do intertecha em5 wchodzi i to przy nawet zasiłce atx, ale do takiego jonsbo c2 już raczej łobuz z atx nie wejdzie, ciekawe czy z sfx by się zgrał też tak dramatycznie bym spire nie skreślał - postawiony na 2400g zamiast stealtha dał odczuć znaczną różnicę, także w temp a stealth poszedł na służbę do athlona 200ge i tam się sprawdza znakomicie, no po prostu stworzony do 35 W jest, ktoś się po prostu pomylił w opisach i dał mu 65w :-) ale dla jasności nie miejsce na dyskusję o małych budkach bo się autor obrazi, także offf Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts