Skocz do zawartości

Recommended Posts

4 godziny temu, segunin napisał:

Już kupiony asus. sprawdzę delikatnie i jak nic się nie polepszy to robię zwrot

Najlepiej tak :) Tylko uważaj bo dzisiaj te Asusy są błyszczące itp i najlepiej je w rękawiczkach jednorazowych macać jak się planuje możliwość zwrotu, przynajmniej przez te 12-13 dni od odebrania :D

11 godzin temu, yureek napisał:

Jak masz w planach "smart dom" to looknij na coś ze stajni Fritza [...] zarządzanie gniazdkami z prądem itp

Jest to wspaniała oferta dla ludzi lubiących jak najwięcej płacić za smart gniazdka. Na szybkiego nie znalazłem droższej oferty.

Mam router Fritz, ale tak drogie gniazdka za nic bym nie kupił.

Po kablu --- 550-530
WiFi 5GHz 160 MHz --- 530

WiFi 5GHz auto bez 160 MHz --- 490

WiFi 2.4GHz 40MHz --- 160

Pasmo 160 na 5 i pasmo 40 na 2.4. Kanały zostawiam w auto. Coś jeszcze mogę usprawnić? 

Włączyłem AiProtection. 

Włączyć QoS ?

LAN - Sterowanie przełącznikiem:

Jumbo Frame - wyłączone

Powiązania/Agregacja łączy - wyłączone 

Tryby działania routera:

Tryb routera bezprzewodowego / Tryb routera AiMesh (domyślny) - Tryb punktu dostępu (AP) / Router AiMesh w trybie AP - Tryb powtarzacza - Media Bridge - Węzeł AiMesh

-wybrany tryb routera

Edytowane przez segunin
1 minutę temu, segunin napisał:

Nie wiem, czepiasz się słówek?
Kabel od vectry podłączony do vectry i od vectry kabel internetowy do asusa

Ja się nic nie czepiam. Po prostu jeśświatłowód nie jest podłączony bezpośrednio do routera Vectry tylkmasz na ścianie czy gdzieś ONT, takie coś jak ja na zdjęciu poniżej i od tego idzie taki sam kabel jak routera Vectry do Asusa to może możesz podłączyć Asusa bezpośrednio do tego ONT lub gniazdka w ścianie, wtedy byś miał bez routera Vectry, jęli nie masz TV czy czegoś tam innego/innych usług od Vectry, które wymagają ich routera.

IMG-0050.jpg

Na moim zdjęciu biały kabelek to światłowód, a czarny środkowy to kabel Ethernet taki jak między routerem, a komputerem.