dentor23 319 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Kurczaka możesz przyrządzić z potrawkami chińskimi i w różnych daniach azjatyckich Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Nieźle fajny manekin. Ma równie ciężkie życie co "Buster" z pogromców mitów Chyba bym się brzydził ćwiczyć z takim manekinem. Kto wie, co trener z nim robił po godzinach. Nie ma otworów przez które mógłby z nim coś robić także luz Dziś chłopaki poskładali Dalej trenujemy bo nie brakuje tutaj przygłupów którzy szukają zaczepek. Trzeba być przygotowanym na nieoczekiwane sytuacje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 nie no świetnie to wygląda chętnie bym tam kiedyś wszedł Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Spoko, jednak troszkę mały. Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Możecie polecić jakieś BCAA z ebay.com lub inne smakołyki, które warto brać przed treningiem insanity czy p90x? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 BCAA to po razem z jakimiś szybkimi węglami a przed... zjedz solidny obiad 2-3h przed Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 BCAA nie ma sensu brac po treningu. To sie bierze na krotko przed i w trakcie. Po to szybkie wegle. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 przed też w sumie można, ale dlaczego twoim zdaniem nie ma sensu po treningu? Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Bo BCAA ma zapobiegac katabolizmowi w trakcie treningu/ zwiekszac sile. Jak ktos ma kase to moze brac i po, ale najwieksza efektywnosc ma przed i w trakcie. Zreszta w sumie o ile nie jest sie na poziomie juz zaawansowanym w kulturystyce to tym katabolizmem tez nie ma sie co tak przejmowac, bo jest minimalny o ile w ogole. Ja np BCAA biore zeby moc ciezej trenowac, bo mi zauwazalnie zwieksza power. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 taki cel ty zakładasz i słusznie, natomiast potreningowo BCAA z uwagi na to, że katalizuje się bezpośrednio w mięśniach, a nie (jak inne białka) w wątrobie w znaczący sposób wpływa na regenerację powysiłkową, jedzenie węgli w celu uzupełnienia glikogenu to tylko część sukcesu Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Możecie polecić BCAA z ebay.com? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 http://www.ebay.co.uk/bhp/gaspari-bcaa-6000 1 Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Z tego co piszą na SFD należy przyjmować 6 tabletek po treningu?? Jak to powinno wyglądać przed treningiem? Brać to z jedzeniem czy bez? 180 tabletek nie starczy na długo Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Najtaniej wychodzi proszek jesli chodzi o BCAA. Tak ok 2x taniej choc tez zalezy jaki proszek i jakie tabsy. Tamto ma minus, ze w skladzie jest witamina B. Normalnie jak sie ma kase mozna BCAA brac ile funduszy starczy, a jak dodaja witaminy to zachodzi ryzyko hiperwitaminozy. No plus fakt, ze jak to tabsy - wychodzi drozej niz proszek. Ja na trening czasem i 15g wciagne Nie znaczy ze tak trzeba. Po prostu mi sie lepiej cwiczy. A proszek to z lyzeczki wale, jak kreatyne zreszta a i czasem odzywke bialkowa w ten sposob wciagam Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 jak dodaja witaminy to zachodzi ryzyko hiperwitaminozy przy tym ile się okar napoci przy tych swoich insatnity to mu raczej nie grozi Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) To jak z tym dawkowaniem? 6 po treningu? Ile przed? Na kfd polecali http://sklep.kfd.pl/uns-beta-alanina-250g-p-3172.html tylko nie ma tego na ebaju Jeszcze bede was gnebil pytaniami Edytowane 4 Grudnia 2013 przez okar19 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 poczytaj http://www.sztukazywienia.com/2012/10/bcaa-opinie-dziaanie-dawkowanie.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Znalazłem cel i dawkowanie dla siebie W trakcie intensywnych siłowych oraz wytrzymałościowo - siłowych sesji, kiedy priorytetem jest utrata tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym utrzymaniu masy mięśniowej i sprawności sportowej: zamiast napoju białkowo - węglowodanowego po 5-10 g BCAA 3-5 razy dziennie, najlepiej przed, w trakcie i po treningu. Dawka zależy od masy ciała Jak tutaj obliczyć dawkę, która zależy od mojej masy ciała? Jeżeli mam 70kg to ile powinienem brać? Jest napisane "0,20 - 0,35 g BCAA / kg m.c." ale to chyba tyczy się czego innego ( Dla bardzo zaawansowanych, zwłaszcza okresie ciężkich treningów: ). I rozumiem że tą wyliczoną dawkę przed treningiem, w połowie treningu i po? Poleciłeś ten produkt. http://www.ebay.co.uk/itm/GASPARI-NUTRITION-BCAA-6000-180-TABS-BRANCHED-CHAIN-AMINO-ACIDS-LEUCINE-/321242697983 Jak mam te tabletki przeliczyć na gramy? Sorry ale będę zasypywał pytaniami żeby mieć wszystko dopięte do końca Edytowane 4 Grudnia 2013 przez okar19 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 na opakowaniu masz napisane ile gram których aminokwasów masz w każdej tabletce no to zawody się odbyły, wylądowałem na 12 miejscu (ex aqueo) na 16 także słabo, zwłaszcza, że mogłem się znaleźć w okolicach 7-9, no ale... wyciskanie podejście 1 - 90kg - niezaliczone, błąd techniczny, podejście 2 - 90kg - zaliczone, podejście 3 - 95kg - zaliczone martwy podejście 1 - 120kg - zaliczone, podejście 2 - 135kg - zaliczone, podejście 3 - 150kg - niezaliczone, pokonało mnie cholera i stąd taki wynik typowych king-kongów nie było, ale paru krzepkich chłopaków przyszło, najwięcej było zdajsie 165 na klatę i 210 w ciągach 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 nie no gratulację ja tam nie miałem nawet startu .... mój rekord to 83 .... a teraz jeszcze schudłem strasznie i pewnie 70 nie wycisnę Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 O co chodzi z bledem technicznym w wyciskaniu? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 odbiłem gryf od klatki Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 A to nie jest ze mną tak źle, jak na domatora. Najwięcej wycisnąłem 95 kg. Ostatnim razem 90 kg, ale czysto kulturystycznie (wolne opuszczanie etc.). W martwym 120 kg poszło w miarę lekko, ale dużo więcej raczej bym nie podniósł. W przysiadzie nie wiem, bo nigdy nie robię na maksa, ale raczej słabo by było, bo w domu nie da się za bardzo rozwijać nóg. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 A dla techniki ma tam znaczenie czy wyciskasz prawidlowo czy np opuszczasz gryf do gornej czesci mostka? Bo przynajmniej mi sie wtedy latwiej wyciska, tyle ze moze to spowodowac kontuzje wiec staram sie nie robic. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 no jest taka forma ćwiczenia - w zasadzie już nie wyciskanie, tylko takie pompowanie stosunkowo lekką sztangą powoli, ale dużego ciężaru w sensie maksów i okolic w ten sposób sobie nie wyobrażam, więc nawet jak miałby to być błąd to nie widzę możliwości praktycznego zaaplikowania, zwyczajnie nie utrzymasz ciężaru w ten sposób zasady są takie, pada komenda - kładziesz się na ławce i podnosisz sztangę, czekasz na komendę - dół - opuszczasz aż gryf lekko dotknie klatki, zatrzymujesz i czekasz na komendę - góra - wyciskasz i czekasz na komendę - odłóż, odkładasz na stojak, to się dzieje dość sprawnie, ale jest dodatkowym utrudnieniem, że nie wykonujesz ruchu w swoim tempie plus sztanga nie może się za bardzo chwiać w żadnym momencie itd Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts