sliski15 381 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) 59cm Tyle w udzie to moje marzenie, ale jeszcze trzeba trochę zejść, żeby się spełniło Edytowane 4 Stycznia 2013 przez sliski15 Cytuj Link to post Share on other sites
Szejk Jasim 11 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 jak tam chłopaki na silownia ? forma na zime jest? ja wróciłem na jakiś czas na mate, trener zaproponował prowadzenie jednej grupy, niestety rozchorowałem się i na razie bryndza, tak czy siak jak ktoś z okolic podkarpacia, to zapraszam na treningi! http://www.spartakusrzeszow.pl/ można też kontaktować się ze mna Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Formy nie ma bo była choroba niestety, zleciało trochę miecha i mnóstwo wody, znowu trzeba nadrobić straty :< Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Chcesz odrabiać wodę? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20101126160814/fallout/images/0/09/Lead_Belly.png Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Ja po chorobie mam 16kg suchego mięsa do nadrobienia, a nie jest powiedziane, że na tym koniec więc może być jeszcze więcej.Także, możesz się podbudować bo chyba nie masz aż tak źle Cytuj Link to post Share on other sites
gruby123 12 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Panowie jakies specyfik na regeneracje stawow + scięgna nie wiem cos mam ze sciegnem w prawej rece , za kazdym razem gdy robie biceps bo czuje bol na zgięciu ... i cos dobrego na siłe / schudniecie..pozdro najlepie pisać na pw Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Ja brałem animal flexa i pomagał, chociaż byli tacy którzy nie zauważali różnicy.Może lepiej po staroświecku, galareta/żelatyna/kisiele i czas na odpoczynek dla ścięgien, chemia nie zawsze jest konieczna.Na siłę to jest dobry trening i odpoczynek, a na schudnięcie - zapierniczanie, nie wiem czego dokładnie tutaj oczekujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) @gruby123 Polecam Nutrend Flexit Drink i UNS Joint Fix. Edytowane 11 Stycznia 2013 przez matej Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Tak panowie będę odrabiał wodę Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Tyle w udzie to moje marzenie, ale jeszcze trzeba trochę zejść, żeby się spełniło 59cm w udzie, to akurat średni wynik. Mając już dobre 13-15 lat człowiek miał chyba dobre 50cm, które znikąd się wzięły . Teraz nawet nie mierzyłem ile jest... Boże... jak ja dawno nie ćwiczyłem. Z łapy ostro spadło i mam teraz marne 45cm :(. Ma ktoś może do sprzedania hantelki, lub całą siłownie? Cytuj Link to post Share on other sites
sliski15 381 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Ja mam 69 jakby co i chce zejść do 60 Cytuj Link to post Share on other sites
Cwany-Gapa 20 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Boże... jak ja dawno nie ćwiczyłem. Z łapy ostro spadło i mam teraz marne 45cm . Ma ktoś może do sprzedania hantelki, lub całą siłownie? Mam ławkę z Marbo Semi Pro + stojaki. Do tego gryf 180. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mam ławkę z Marbo Semi Pro + stojaki. Do tego gryf 180. Ile sobie życzysz? Cytuj Link to post Share on other sites
Cwany-Gapa 20 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Jakbyś był zainteresowany to byśmy się jakoś dogadali PW jak coś. Ławka stoi prawie nie używana bo czasu mało. Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Zaczynam teraz przygodę z siłownią, wprowadza mnie powoli kolega który jest dosyć bardziej doświadczony już. Mam 174cm i ważę 67kg, plan mam taki by najpierw poprawić siłę, potem trochę to wyrzeźbić ewentualnie podczas zbić brzuszek (odłożyło się trochę tłuszczyku po świętach niestety... ) Chodzę ok. 3 razy w tygodniu, po za tym mam inne zajęcia fizyczne jak gra w piłkę czy jazda na łyżwach. Macie może jakieś porady na początek? Co polecacie zjeść przed siłką, żeby nie czuć się nasyconym tylko mieć powera? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ułożyć dietę. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Oj jeszcze dużo nauki przed Tobą...Rzeźbić z 67kg to nie ma czego... szczególnie jak jest brzuch. Trzy treningi siłowe i dwa aeroby bez świetnie dopiętej diety jeszcze Cie odchudzą - z mięśni.Więc polecam czytać, czytać, czytać i co najważniejsze sprawdzać źródło informacji bo w tej dziedzinie jest takie nasycenie pierdół na linijkę tekstu, że aż głowa pęka.Cytując klasyka - po pierwsze zwiększ masę!Ułóż dietę, ćwicz regularnie całe ciało (FBW, nie jakieś gówniane splity na maszynach) i nie przesadzaj z dodatkowymi zajęciami bo te wyczerpują zapasy nagromadzone w organizmie. Dietę to znaczy, żreć tyle aby mieć dodatni bilans kaloryczny (w tym odpowiednio dużo białka) bo inaczej nie będzie przyrostu mięśni, a jak już dorobisz się 75-80kg to możesz myśleć o rzeźbie (wszystko zależy od budowy ciała, czyli ile w tej wadze jest objętościowo mięśni). Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Macie może jakieś porady na początek? trzeba dużo jeść (tzn nie dużo na raz, a często, co 2-3 godziny posiłek, ale nie do syta, tylko pasza treściwa), a jeśli będziesz regularnie ćwiczył krzepa i masa same przyjdą, dopiero jak podrośniesz do ~80kg będziesz się mógł zająć zagadnieniem poważniej plus będziesz miał trochę swojego doświadczenia w temacie Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Od jakiegoś czasu mam coś takiego, że rano musli ew. chlebek z serkiem czy wędlinką, 2 śniadanie w szkole, obiadek w szkole (nie żeby się nażreć tylko nie chodzić głodnym), obiadek w domu najczęściej jakiś ryż, kasze, kurczaki, warzywka itp na kolacje musli ew. bułki. Co byście tu próbowali zmienić/udoskonalić? Co do brzucha - zostawić tak jak jest i z nim już ćwiczyć czy może na początku skupić się na aerobach? Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Chleb razowy, twarożek, może być przykropiony oliwą z oliwek, jajeczniczka, ja osobiście lubię pestki z dyni do poskubania @edyta, zapomniałbym, jakieś warzywa/owoce do szkoły itp. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez majormajewski Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Co byście tu próbowali zmienić/udoskonalić? mniej musli, to puste kalorie, zastąp je czymś konkretniejszym, a tak ok Co do brzucha - zostawić tak jak jest i z nim już ćwiczyć czy może na początku skupić się na aerobach? na razie skup się na jedzeniu i ćwiczeniu, aeroby i redukcję zawsze zdążysz zrobić, natomiast przy dobrej diecie i ćwiczeniach masz spore szanse, że brzuch sam się gdzieś zapodzieje w tak zwanym międzyczasie Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Co masz na mysli mowiac cos konkretniejszego, serek moze owoc jakis? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 konkretnego czyli bogatego w coś więcej niż kalorie, zobacz sobie tabele wartości odżywczych różnych produktów i dobierz posiłki tak, by każdy zawierał (o ile to możliwe) ok 20g białek plus albo dużo węgli (nie cukrów, a jeśli już to prostych) albo dużo tłuszczy, przy czym unikaj nasyconych i poluj na nienasycone Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 w tym odpowiednio dużo białka Tak sie dopne, odpowiednio duzo tzn. 2-3G/kg masy ciala Co masz na mysli mowiac cos konkretniejszego, serek moze owoc jakis? Jezeli masz problem z ustaleniem tego co zezrec przed treningiem to przestudiuj sklad batona np. ISS Oh Yeah Bar 85G. Moim zdaniem idealny bilans tam jest. Ewentualnie mozesz sie zaopatrzyc w te batony jako przedtreningowke pewnego rodzaju Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts