Saiya-jin 190 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Przede wszystkim zmieniaj ćwiczenia i liczbę powtórzeń. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 hmmm tak się zastanawiam czy już się poudzielać? czy jeszcze poczytać ten temat Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Wykombinujecie mi jakiś fajny trening "poszerzający"? Chodzi mi głównie o barki, klatkę i plecy. Trenować mogę w poniedziałki i czwartki. Mam do dyspozycji gryfy proste i łamane, sztangielki, regulowane ławeczki. Wiek: 16 Wzrost: 183 Waga: 77 Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Szerokość barków niestety ciężko jest mocno poprawić treningiem bo głównie zależy od budowy obręczy barkowej. Obstawiam, że najlepszym ćwiczeniem na szerokość to podciąganie na drążku szerokim chwytem. To taka podstawa dla pleców jak przysiad dla nóg. Dodatkowo jeśli już chce się walczyć z genetyczną szerokością to jest to podstawowe ćwiczenie. Dodaj do tego sprzętu co napisałeś drążek bo bez tego ani rusz. To nie problem jak się trochę pokombinuje. Trzepak na podwórku, futryna od drzwi (jak tak robiłem), drążek rozporowy czy inne. Nie ma tłumaczenia . @ BIGPUN Udzielaj się na bieżąco, bo twoja wiedza się przyda. Jak ktoś coś pisze źle (łącznie ze mną) to ostrzegaj bo to nie kwestia komputerów ale zdrowia. Jak ktoś komuś z kompem nagada głupot to najwyżej popsuje lub narazi się na koszty, za to błędy i głupota na siłowni może kogoś kosztować poważne kontuzje. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez elkey Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) @BIGPUN dawaj śmiało ja też coś zaraz porobię...znaczy popakuję troszku. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez wormadam Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 http://images37.fotosik.pl/981/36a04f7b69002bcfmed.jpg nie tylko siłką człowiek żyje - tu proszę martwy ciąg walizkami w windzie Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 haha , ale powinieneś z walizkami po schodach wymiatać. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 haha , ale powinieneś z walizkami po schodach wymiatać. masa, masa. wydolność się zrobi na lato :D Cytuj Link to post Share on other sites
iCudi 20 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Zastosuje się do Waszych porad i sorki że dopiero teraz piszę...niestety teraz ,,pompa" na klacie jest mało istotna bo chyba zdupiłem sobie CPU/MOBO w kompie...miałem zamiar zrobić porządek z kablami, podkręciłem wszystko, poczyściłem jak należy i biorę się za ponowne złożenie...włączam monitor bez odzewu i dziwny zapach palenia...wystraszony wyłączam kompa 1 pamięć ram gorąca źle wsadziłem;F. Ale dziwna sprawa że płyta nie pikała, obawiam się uszkodzenia płyty głównej (bank pamięci) i może że źle obsadziłem cpu w mobo, ale piny były w porządku eh...oddałem do diagnostyki...pierwszy raz taki problem cały nerwowy dzień... Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Pierwsze porządne zakwasy od pół roku fu*k YEAH oby tak dalej <pzodro> Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Pierwsze porządne zakwasy od pół roku fu*k YEAH oby tak dalej wiesz... jak boli to rośnie:) Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dzisiaj klateczka zrobiona bo coś ostatnio lekko zaniedbana była ;P no i brzuch. Jutro może trochę skakanka i woreczek poobijamy.... Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dzisiaj zrobilem badania TSH + Testosteron. Zobaczymy czy TR-X i Tribulus wogole dzialaja Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dzisiaj zrobilem badania TSH + Testosteron.Ehh Mr. laboratorium, zrób jeszcze badania lewego jajka czy nie wytwarza więcej testy jak prawe i odpowiednio dobierz ciężar Weź się za michę i żelastwo a nie po doktorkach biegasz <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Miche i "zelastwo" mam perfekt Dobra badania: Przed TR-X: TSH 1,960 mU/I przy zakresie referencyjnym 0,27-4,2 Po TR-X: TSH 3,150 mU/l Czyli dziala Pytanie tylko czy podnosi ten poziom wystarczajaco? Podsumowujac: Revange TR-X to dobry produkt Edytowane 20 Grudnia 2011 przez GreQonE Cytuj Link to post Share on other sites
iCudi 20 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Szkoda że tak cicho w tym temacie...jak tam progresja Panowie ? Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Ja wczoraj zapisałem się dopiero na siłkę Bo poprzednia próba skończyła się zachlaną japą z kumplami o 5 rano 18 wejść godzinnych ( zawsze i tak przeciągam do 1,5 h) w styczniu x 1,5 zł Siłownia w akademiku ale sprzętu na tyle że jeżeli tylko ktoś chce to porządnie poćwiczy Cytuj Link to post Share on other sites
iCudi 20 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 +1 Dla Ciebie ! I ciśnij tam Panie:). <piona>. Jaką formę ćwiczeń sobie obrałeś ? 1,5 h - trochę długo...niestety mi też nieraz(albo częściej niż nieraz ) tak wychodzi...na małe partie dałem sobie po 3s i coraz lepiej z czasem Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 1,5 h - trochę długoHmm czasem i to jest mało Na siłowni zabawiam się już jakieś 9 lat średnio po 5-7 msc w roku także amatorem nie jestem Rozpiski jeszcze nie ma, ale już myślę nad 5 treningiem w tygodniu w lutym, bo chciałbym największe partie mięśniowe (plecy, klatkę) robić 2 razy w tygodniu <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
iCudi 20 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Hmm...przyznam się że jestem amatorem, wiedzę mam bardziej z teorii niż praktyki więc nie będę się sprzeczał, ale nie spotkałem się z tak długim czasem ćwiczeń . Z takim bagażem doświadczeń na pewno wiesz co robisz!, jakie wymiarki? (ofc. jesli to nie TOP SECRET) Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Wiem co robię Wymiary ? Dokładnie nie podam, ale w szczycie formy coś koło tego: waga 90 kg 180 cm wzrostu 41 biceps klatka 115-120 pas 82-84 udo coś ponad 60 cm ale nóg jakoś specjalnie nie katuję Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 RAKU, niskie TSH, czyli jak coś to nadczynność . Jeżeli już robić dwa treningi grupy w tygodniu (dobry pomysł) to najpierw zacząć od małych partii. Robić duże 2x a małe 1x mija się z celem skoro te pierwsze regenerują się do 5 dni a drugie do 3. Pamiętaj tylko, żeby odpowiednio zmniejszyć objętość treningu. Zresztą co ja tam gadam, doświadczenie masz:). Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Co do dwóch treningów w zeszłym sezonie robiłem piąty trening "wypoczynkowy" gdzie miałem w rozpisce 2-3 ćwiczenia na nogi + 2 brzuch (zawsze między seriami na inne partie staram się wypełniać czas tą partią mięśni) i po dwa wybrane ćwiczenia na plecy i klatkę właśnie (normalny trening 4-5 ćwiczeń) ale starałem się iść w ciężar żeby nie katować się ilością powtórzeń a raczej ciężarem właśnie Efekty były całkiem niezłe zwłaszcza jeżeli chodzi o osiągi siłowe bo głównie na tym mi zależy cała reszta to dodatek Wyglądało to mniej więcej tak: Poniedziałek: Klatka Wtorek: Plecy Czwartek: Barki Piątek: Ręce (biceps+triceps czasem w przypływie weny przedramiona ) Sobota: "Wypoczynek" Wiem że krótki odstęp na regenerację między sobotą a poniedziałkiem i wtorkiem ale to nie ja wymyśliłem "7 dniowy tydzień" Edytowane 20 Grudnia 2011 przez RAKU 44 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Raku to ładny z ciebie luj był ;D ja mam 180cm ale 70kg ;D więc pare centymetrów mniej wszędzie jest ale dążę by to zmienić Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Dawałem już chyba tu kiedyś zdjęcie na forum,mniej więcej tak to wyglądało http://img190.imageshack.us/img190/3475/zdjcie141kopia.th.jpg Edytowane 20 Grudnia 2011 przez RAKU 44 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts