polop0123 19 Napisano 14 Października 2022 Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Witam, ma ktoś z was coś takiego?, używa ktoś z was do nich tych płynów takich o smaku pepsi,mirinda itd? ktoś wie czy takie płyny też mają kofeine jak normalna pepsi i cola? Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 14 Października 2022 Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Mam soda stream terra - ta na butle różowe, na szybkozłączki, nie wkręcane, do tego wg opisu butle można myć w zmywarce - myjemy nic się nie dzieje z plastikiem. Z wcześniejszej wersji producent niby nie dopuszczał do mycia, ale to wg. opisu - inne butelki dawali. Gazujemy kranówkę "Trzaskowiankę" przefiltrowaną. Naboje uzupełniamy lokalnie za 17 zł. Czy się kalkuluje czy nie, bardzo na to nie patrzyliśmy, wcześniej się kupowało polarisa z biedry lekko gazowanego Targanie zgrzewek a potem bujanie się z butlami przy segregacji, gdzie nierzadko szła zgrzewa+ na tydzień. W naszym przypadku nabój starcza na 3 miesiące. Syropów nie testowaliśmy, w zasadzie za każdym razem jest "musimy w końcu kupić" i nadal nie kupiliśmy. Na butli jest znacznik do ilu pompować wodę i ile sokiem uzupełnić. Może w końcu kupimy haha. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 W dniu 14.10.2022 o 20:24, polop0123 napisał: Witam, ma ktoś z was coś takiego?, używa ktoś z was do nich tych płynów takich o smaku pepsi,mirinda itd? ktoś wie czy takie płyny też mają kofeine jak normalna pepsi i cola? Maja kofeina sa tez energoe smakuje dobrze, kupywalem tez brandy cola soda strema i jablkowy napoj i dobre bylo. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Ja z kolei próbowałem Pepsi z syropu i jest po prostu niedobra, coś z nią jest nie tak dla moich kubków smakowych. Ginger Ale też paskudne. Natomiast syrop Lemon Lime na przykład jest genialny w zasadzie w dowolnych proporcjach jak go nie zmieszam, chociaż z reguły celuje w tylko lekki posmak cytryny/limonki w wodzie. Tak czy siak myślę zę najzdrowiej to po prostu gazowana kraniczanka + parę kropel cytryny Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 4 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2023 (edytowane) 21 godzin temu, Cepheus119 napisał: coś z nią jest nie tak dla moich kubków smakowych. Ja się zastanawiam na ile to może być wina wody którą używamy jako rozcieńczalnik, jednak smak samej wody, jak i mineralizacja ma wpływ na całokształt smaku napoju. Nie próbowałem tych syropów, bo się nie opłaca - piję tylko zero biedronkową. Z resztą wówczas trzebaby częściej butelki myć, a jak przefiltrowaną zasoduję, to stoi po prostu nierzadko otwarta, bo i tak szybko jest wypijana (rozwadniam nią też colę zero z biedry ) Edytowane 4 Lipca 2023 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts