luk1999 189 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia (edytowane) 20 godzin temu, Odoo22 napisał: Bywa i tak. Ja za to kupiłem ostatnio uwalonego GF4 Ti 4200 - wygląda znajomo? Wygląda dokładnie tak, jak mój... aż sprawdziłem czy jeszcze jest w kompie schowanym w szafie. Edytowane 12 Kwietnia przez luk1999 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia (edytowane) W dniu 11.04.2024 o 22:41, Odoo22 napisał: Miał być na części - dawca DVI do GF3 Gainwarda, teraz się zastanawiam co z nim zrobić Leadtek więc całkiem spoko sprzęcik. Założyć do jakiegoś builda i używać; ja u siebie mam ją sparowaną z dwoma P3 1000, jest wydajność Edytowane 14 Kwietnia przez Marcin2k5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Paniki 7 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Też mam ze 3 wersje. Chciałem z jednego przełożyć chłodzenie, ale wadzi kondensator, w tej wersji ma nawiert na niego w radiatorze 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 15 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 4 godziny temu, Paniki napisał: Też mam ze 3 wersje. Chciałem z jednego przełożyć chłodzenie, ale wadzi kondensator, w tej wersji ma nawiert na niego w radiatorze Ten ze zdjęcia to właśnie kupiony od ciebie Jednak nie pójdzie na części, dostanie nowe kondensatory i pomyślę czy mu nie przeszczepić 128MB pamięci 3.3ns bo mam dawcę. Ostatnio wpadło też trochę złomków Kolejny Soltek SL-75 KAV w zestawie z Duronem 700 i 2x256MB SDR 133MHz - oczywiście kondensatory do wymiany Radiator Thermalright HR-05 Athlon 64 X2 3800+ C2Q QX6700 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Radiatorek fajny A spotkał się ktokolwiek z t3ym soltekiem w wersji z "gadającym scalakiem"? Cytuj Link to post Share on other sites
Paniki 7 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia (edytowane) O, nie poznałem nawet przez te torxy na radiatorze Wystarczyło porządnie pamięci zrobić czy coś więcej? To w takim razie mam jeszcze 2, jedna goła pcb wstępnie sprawna, a drugą może w sumie zdążyłem już sprzedać też sprawną Edytowane 15 Kwietnia przez Paniki Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 15 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 1 godzinę temu, Paniki napisał: O, nie poznałem nawet przez te torxy na radiatorze Wystarczyło porządnie pamięci zrobić czy coś więcej? To w takim razie mam jeszcze 2, jedna goła pcb wstępnie sprawna, a drugą może w sumie zdążyłem już sprzedać też sprawną W tej karcie pamięci są OK. Natomiast było trochę innych problemów: - wyrwane 6 smdków z okolicy DVI i rdzenia - wyrwany mosfet, przez co nie było szans żeby karta działała - wyrwany kondensator koło tego mosfeta Na koniec upaliła ścieżkę przy samym złączu AGP z 12V W sumie nie mam pojęcia z jakiego powodu... połączyłem ją i karta działa Muszę jeszcze wymienić w niej 3 kondensatory. Dobrze że dawca pamięci do mojego Radeona 9100 miał te same mosfety to nie musiałem nic kupować. Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 20 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Przyjechał FX 5600 128MB - nie przepadam za tą serią, ale była dobra cena to wziąłem OCZty kupione jako jedna sprawna druga uszkodzona. Zgodnie z opisem w aukcji "UWAGA ! JEDNA Z KOŚCI NIESPRAWNA- NIE JEST WYKRYWANA PRZEZ PŁYTĘ GŁÓWNĄ" Po wykręceniu śrub od radiatora w tej niesprawnej przywitał mnie taki widok Szkoda że sprzedający nie wspomniał, że lepiej jej nie podłączać do płyty haha. Dobrze że potrzebowałem z nich tylko radiatorów. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
luk1999 189 Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia "Proper" FX5600 zawsze się przyda do "mocnego" kompa z Win98... Sam mam parę sztuk na zapas. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Ładna sieka z tym ramem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Paniki 7 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Ogarnąć kilka padów i powinna ruszyć 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 26 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia W dniu 21.04.2024 o 09:39, cooger napisał: Ładna sieka z tym ramem. Oj ładna, nie spodziewałem się takiej niespodzianki, dobrze że jej nie podłączyłem. W dniu 22.04.2024 o 00:12, Paniki napisał: Ogarnąć kilka padów i powinna ruszyć Oczywiście, ale chyba miesiąc bym je regenerował haha Wpadło ostatnio trochę gruzu Quadro FX 4500 512MB 2x 8800 GTS 320MB, obie karty mają problemy z ramem. Może kiedyś je ogarnę, albo pójdą na części. Podesłany przez @buszi Pentium II 400MHz razem z mocowaniem, może uda się to przerobić do mojego zestawu. Myślałem że już mi się nie trafi 6800GS 512MB a na pewno nie od Gainwarda. Jednak po kilku latach trafił się w dodatku w cenie kebaba W prawdzie biały plastik pożółkł a wentylator ma kilka pęknięć to wszystko działa prawidłowo, no i jeszcze jeden z radiatorów wyblakł... Muszę teraz przetestować ten duet bo podobno fajnie podkręcały się te karty Przydałby się jeszcze czerwony mostek SLI Muszę dobrać jakiś lakier bo drażni mnie ten blady radiator od pamięci. 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 26 Kwietnia Udostępnij Napisano 26 Kwietnia (edytowane) Fajny ten Gainward. Edytowane 26 Kwietnia przez buszi Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 26 Kwietnia Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 4 godziny temu, buszi napisał: Fajny ten Gainward. Są piękne, moim zdaniem najładniejsze karty serii 6000 były właśnie od nich Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 26 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia Godzinę temu, Marcin2k5 napisał: Są piękne, moim zdaniem najładniejsze karty serii 6000 były właśnie od nich Oj tak ładne karty, marzy mi się 6800 Ultra od Gainwarda Przyjechał jeszcze nowy Zalman 7700CU 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Paniki 7 Napisano 27 Kwietnia Udostępnij Napisano 27 Kwietnia Najładniejsze to są referenty Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 18 Maja Autor Udostępnij Napisano 18 Maja Ostatnio wpadło trochę sprzętu: Radeon 2600XT 256MB Gainward Geforce 7900GS 512MB Club 3DRadeon X800 256MB Muszę przetestować czy to X800 da się zmodować na coś sensownego. Jeżeli nie to prawdopodobnie skończy jako dawca pamięci do X850XT PE bo ma te same kostki. HIS 9500 PRO - zostanie dawcą wentylatora do mojego 9700 2x Radeon 9600PRO zielony sprawny. Niebieski do reanimacji (ten bez chłodzenia) ma fajne pamięci, może pójdzie na części... HIS 8500Le 128MB - do reanimacji, ma dziwną usterkę - zaraz po starcie pokazuje kilka pionowych linii, w systemie i grach wszystko niby działa OK. Po odpaleniu GPUz pokazuje że ma szynę 64bit i 64MB pamięci Podesłany przez @buszi Revoltec LightWriter Kupiona jako uszkodzona Quadro FX 4500 X2 czyli taki Geforce 7900 GX2 Jedyne co jej dolegało to brak dwóch kondensatorów, po przylutowaniu działa normalnie Ten kondensator muszę jeszcze wymienić bo nie miałem na stanie o tych samych parametrach. 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 10 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca Kolejna dostawa Radeon X1950 PRO 512MB AGP z uszkodzonym chłodzeniem i dwoma kondensatorami do wymiany było tak: https://i.imgur.com/duoV39M.jpg jest tak: https://i.imgur.com/ZHHoHia.jpg RIVA T&T2 32MB i Radeon 9500 64MB https://i.imgur.com/3x1ttox.jpg Zalman CNPS9500 i Thermaltake SpinQ https://i.imgur.com/6AG3wPw.jpg ECS P4ITA z Pentiumem 4 1400MHz Płyta niesprawdzana, śmierdząca menelem, ale poza tym wizualnie w bardzo dobrym stanie https://i.imgur.com/xfOhE98.jpg Jutro powinny dotrzeć Rambusy to sprawdzę ją. Ktoś orientuje się, czy ta płyta może działać prawidłowo bez wpiętego zasilania AUX? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca To już wiemy kto Radzia zawinął. Nie pamiętam czy trzeba mieć wpięte, ostatnio takie mobo od @Marcin2k5 dostałem i on pewnie najprędzej będzie wiedział. Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca (edytowane) 3 godziny temu, Odoo22 napisał: Ktoś orientuje się, czy ta płyta może działać prawidłowo bez wpiętego zasilania AUX? Gigabyte z rambusami odpalał na samej 20pin i 12V P4, tutaj też tak powinno być : ) Nie wiem czy masz w gratach czy nie ale pamiętaj że te płyty chyba nie odpalają z pojedynczą kością ramu, musi być para. I jak masz dwie to muszą być 2 terminatory Edytowane 10 Czerwca przez dulu1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Tak, parami + arnoldy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 10 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 1 godzinę temu, buszi napisał: To już wiemy kto Radzia zawinął. Nie mogłem się oprzeć 1 godzinę temu, dulu1 napisał: Gigabyte z rambusami odpalał na samej 20pin i 12V P4, tutaj też tak powinno być : ) Nie wiem czy masz w gratach czy nie ale pamiętaj że te płyty chyba nie odpalają z pojedynczą kością ramu, musi być para. I jak masz dwie to muszą być 2 terminatory Oby odpalił i działał, to jeszcze tylko zostanie wypędzić menela. Niby czysta płyta a śmierdzi jak popielniczka. Co do ramu to zamówiłem zestaw 4 kości żeby nie kombinować z terminatorami i mam nadzieję że nie będzie niespodzianek 4x Samsung 256MB https://i.imgur.com/DcQDSrO.jpeg To mój pierwszy ECS, pierwszy pentium na s423 i pierwszy kontakt z Rambusem... Nie myślałem że powiem to o którymkolwiek ECSie, ale nawet podoba mi się ta płyta, jak będzie działać to może nawet dostanie złote Nichicony. Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca 28 minut temu, Odoo22 napisał: jak będzie działać to może nawet dostanie złote Nichicony o to to bym zobaczył :v Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca 3 godziny temu, buszi napisał: Nie pamiętam czy trzeba mieć wpięte, ostatnio takie mobo od @Marcin2k5 dostałem i on pewnie najprędzej będzie wiedział. Z czego się orientuję to producent zabraniał jedynie podpinania obu typów zasilania procesora jednocześnie, a zatem wystarczy 20pin i 4 lub 6. Godzinę temu, Odoo22 napisał: To mój pierwszy ECS, pierwszy pentium na s423 i pierwszy kontakt z Rambusem... Miałem, całkiem spoko płyta jak na to co potrafił wymyślić ECS Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 12 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca Wczoraj przyszły pamięci, wszystko ruszyło bez problemu za pierwszym razem. Instalowałem windows, wyszedłem na 15 minut, jak wróciłem wszystko wisiało na komunikacie że nie może załadować systemu. Szybki reset i płyta nie wstaje, radiator na chipsecie po kilku minutach ma 95*, wygląda na to że umarła. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts