Odoo22 322 Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Wylicytowałem za 6zł, nikt ich nie chciał Cytuj Link to post Share on other sites
Paniki 7 Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 (edytowane) Nie dziwię się, bo dlaczego ktoś by to chciał mieć? Czy to po prostu jakieś lepsze kości DDR1, do OC, czy inne powody? Edytowane 29 Grudnia 2023 przez Paniki Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 4 godziny temu, Paniki napisał: Nie dziwię się, bo dlaczego ktoś by to chciał mieć? Czy to po prostu jakieś lepsze kości DDR1, do OC, czy inne powody? Kupiłem je właśnie z ciekawości jak będą się podkręcały. Z kostkami ZCCC spotkałem się do tej pory tylko w modułach serwerowych. Cytuj Link to post Share on other sites
luk1999 184 Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 W dniu 29.12.2023 o 12:09, Paniki napisał: Czy to po prostu jakieś lepsze kości DDR1, do OC, czy inne powody? Ciekawość. ZCCC to już późne DDR1, a teoretycznie starsze LCCC (te, które gdzieś mam w pudle) całkiem fajnie się kręciły. Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 4 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia Znowu wpadło trochę pamięci Corsairy podesłane przez @dulu1 - 2x512MB 400MHz 2-2-2-5 na szybko sprawdzałem je na Asusie A8N i faktycznie tyle robią. Kingmaxy 1GB DDR400 na Hynixach D43 Patrioty 2x512MB DDR400 cl 2.5 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 19 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia Wpadło ostatnio trochę złomków: 2x 2GB DDR2 1066MHz i Athlon 2800+ Zotac GTX 280 i XFX 8800 GTX w wersji XXX (630/1000MHz) Jest to chyba najlepiej zachowany 8800 jakiego kupiłem, na chłodzeniu jest jeszcze oryginalna folia zabezpieczająca. Wentylator pracuje jak nowy, na radiatorze i śledziu nie ma przebarwień od temperatury. Termopady są białe, bez przyklejonego kurzu 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
luk1999 184 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Ktoś kupił 8800GTX i nie używał? Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 19 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia Wszystko wskazuje na to że tak było. Kupując go za 50zł spodziewałem się problemów. Myślałem że w najgorszym wypadku chłodzenie przełożę do innej mojej XFX bo wyglądało na zdjęciu dość "świeżo". Nie spodziewałem się że dostanę kartę w super stanie jedynie z cienką warstwą kurzu Nie była nigdy rozkręcana, temperatury pod obciążeniem są w normie, na razie jej nie ruszam Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Piękna 8800! Temperatury w normie - pytanie jakie wartości? Moja 8800 się dość mocno grzeje (80-85*C) i mi to wygląda na kiepskie dobranie mocy turbiny do konstrukcji Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 21 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia Po 2 przebiegach 3D Marka 06 max zanotowana to 76*C. Karta była poza obudową, w pomieszczeniu 23*, wentylator działał na 60% i był bardzo cichy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia Można powiedzieć, że wręcz wzorowe Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 21 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 12 godzin temu, Marcin2k5 napisał: Można powiedzieć, że wręcz wzorowe Dla porównania jeszcze wykres z 8800 też XFX, ale zwykła wersja podkręcona do wartości XXX która kilka lat temu przeszła serwis - termopady + pasta. W pomieszczeniu 23,5*C i karta poza obudową, 2x3D Mark 06. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia To wychodzi na to, że moja może mieć problem z połączeniem rdzeń-czapa. Nie testowałem jej jakiś czas, ale z czego pamiętam lubiła być cieplejsza, w okolicach 80*C z wentylatorem na max. Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 22 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 8 godzin temu, Marcin2k5 napisał: To wychodzi na to, że moja może mieć problem z połączeniem rdzeń-czapa. Nie testowałem jej jakiś czas, ale z czego pamiętam lubiła być cieplejsza, w okolicach 80*C z wentylatorem na max. Czas ją oskalpować Tak zacząłem testować te 8800 że aż zrobiłem przegląd co mam... Osiem sprawnych i dwa trupy - te z prawej. Stwierdziłem że trzeba poskładać coś z tego i sprawdzić jak działa Muszę wymienić jedną obudowę na bardziej pojemną bo nie ma gdzie ich zmieścić. 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Royal.S 18 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Fajny ten 8800 ultra Sparkle Ja mam Asusu i szukam do pary ;P 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia 15 godzin temu, Odoo22 napisał: Muszę wymienić jedną obudowę na bardziej pojemną bo nie ma gdzie ich zmieścić. Jakże piękniej by to wyglądało gdy ten mostek był odrobinę dłuższy Aż się prosi o jakąś maskownicę żeby optycznie spiąć te karty w jeden blok. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia Wariantem 4way? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 23 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 18 godzin temu, Royal.S napisał: Fajny ten 8800 ultra Sparkle Ja mam Asusu i szukam do pary ;P Oj fajny, szkoda że więcej ich nie mam Ciężko teraz znaleźć Ultrę , mam jeszcze jedną co @ na zegary Ultra ale szukam jeszcze trzeciej 7 godzin temu, cooger napisał: Jakże piękniej by to wyglądało gdy ten mostek był odrobinę dłuższy Aż się prosi o jakąś maskownicę żeby optycznie spiąć te karty w jeden blok. Ja to tylko chciałem przetestować Jak kupię obudowę to pomyślę o bardziej wyjściowych mostkach. Na specjalne okazje mam jeszcze takie: Teraz proszę się nie śmiać Nawet udało się odpalić kilka 3D Marków. Procesor podkręcony na 4.6GHz, 24GB DDR3 1600MHz i W7 Pro, wyrównane zegary w kartach. Szału nie ma, ale nie miałem czasu bawić się sterownikami 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 24 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia Przyjechały dwie grafiki GTX 680 i GTX 480 GTXa 480 kupiłem jako uszkodzony za niewielkie pieniądze. Miałem zamiar podmienić chłodzenie w moim poobijanym Gigabyte. Okazało się że karta jest w pełni sprawna i w fajnym stanie 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Ładnie Ci się trafiło z tą 480.. z doświadczenia mogę powiedzieć że niejednokrotnie ludzie usiłowali sprzedać totalnie zdezelowane karty, sugerujące jakoby miały przeżyć wojnę światową. Ta jest niemal idealna jak na Fermi Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia odpaliłbyś crysisa/bf3 na max na tym 8800 sli? Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 26 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia W dniu 24.01.2024 o 22:35, Marcin2k5 napisał: Ładnie Ci się trafiło z tą 480.. z doświadczenia mogę powiedzieć że niejednokrotnie ludzie usiłowali sprzedać totalnie zdezelowane karty, sugerujące jakoby miały przeżyć wojnę światową. Ta jest niemal idealna jak na Fermi Tak właśnie było tym moim Gigabyte GTX 480 z OLX, karta swoje przeszła... a sprzedający "rozumiał moje rozgoryczenie" 20 godzin temu, dulu1 napisał: odpaliłbyś crysisa/bf3 na max na tym 8800 sli? Mam gdzieś Crysisa, poskładam to do kupy znowu i zobaczę jak chodzi - odpalić jakiś konkretny test? Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 1280x1024 ultra i połazić trochę po plaży jak już wzejdzie słońce Cytuj Link to post Share on other sites
Paniki 7 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Ah pamiętam ten czas, gdy się mówiło, że Crysis tak poprzeczkę podciągnął, że nawet topowe wtedy Ultry się zatykały przy maksie i dopiero w SLI jakoś działały Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2513 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia No Crysis pozamiatał wiele grafik wtedy a człowiek musiał cisnąć w 1024x768 na low Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts