cooger 2076 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia A Quake pozamiatał Cyrixa 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 26 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia Odpaliłem kryzysa, na takich ustawieniach: Niestety nie mogłem nic wyżej ustawić. Czy tu nie powinno być dostępnych jeszcze Ultra? Klatki wyglądały tak: Temperatury i użycie kart tak: Ten widoczny spadek w klatkach i użyciu miał miejsce na plaży o świcie. Zginąłem bardzo szybko, gra się wczytała ponownie przed zejściem na plażę i już było spoko. Ogólnie przy takich ustawieniach grało się całkiem komfortowo i na oledzie gra wygląda naprawdę spoko :-) Szkoda tylko że ustawienie wyższego odświeżania ekranu niż 60Hz powoduje problemy z wyświetlanym obrazem Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 22 Lutego Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego Wpadło ostatnio kilka gratów. Radeon 4870 od pierwszego właściciela z wyposażeniem, nawet FV jest. Szkoda tylko że gość zapomniał wspomnieć że pamięci sypią artefaktami - ehh ten OLX Radeon 9800 Pro - uszkodzony w trakcie rzeźbienia... chyba pamięci do wymiany. Radeon 7200 32MB Geforce 8800 GTS 640MB Geforce 7900 GS 256MB Pentagram Freezone QVC-120 Cu Pentium 3 1100MHz Planuję go wrzucić na Abita BE6, ktoś się orientuje może czy taki adapter + aktualizacja Bios wystarczy? 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
luk1999 189 Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Problem jest z tylko na starych BX (i większości LX), które nie obsługują oficjalnie Cumine, bo kontroler zasilania nie daje napięć poniżej 1,8 V. Wtedy trzeba zmieniać domyślne napięcie proca na 1,8 V i trzeba szukać odpowiedniego slotketu. Ale BE6 ogarnia Cumine wg soggi.org, więc wystarczy adapter ze zworką Coppermine/Celeron (czyli ten ze zdjęcia) i update BIOS. BTW, całkiem rzadki i fajny proc. Hał macz dałeś? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Też jestem ciekaw, ani razu go nie widziałem na alle Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 23 Lutego Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego W takim razie zaktualizuję bios i zobaczę czy zadziała Ten model spotkałem drugi raz na Allegro trzy dni temu - dałem 70 zł Poprzednio widziałem go chyba 2 lata temu, nawet licytowałem, poszedł za 110zł. Cytuj Link to post Share on other sites
luk1999 189 Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Fajna cena... W sumie to najmocniejszy, bezproblemowy proc pod BX-a. Spodziewałbym się co najmniej 3x tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 28 Lutego Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego Dzisiaj wpadły kolejne graty Geforce 8800 GTS 640MB - karta uszkodzona, nie dawała nawet obrazu, kupiona od pierwszego właściciela. Postanowiłem sprawdzić metodę "piekarnikową" - 8min 195*C i karta jest w pełni sprawna Radeon 4870 512MB 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca Jak tanio to dla samego boxa bym brał tego GTS 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 1 Marca Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 27 minut temu, buszi napisał: Jak tanio to dla samego boxa bym brał tego GTS Okazyjnie kupiony na Allegro za 20zł do tego naprawa w piekarniku trwała krócej niż zabawa z hotem Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 14 Marca Autor Udostępnij Napisano 14 Marca Wpadło trochę sprzętu kolejny HIS 3870 512MB IceQ3 ATI X850XT PE - niestety czarny ekran, miała przerwanych 6 ścieżek, połatałem je i nie pomogło, w planach reball pamięci EVGA GTX 680 - brakuje jej jednego wentylatora, poza tym w pełni sprawna Zalman CNPS7000-Cu pod socket A Zestaw copper shim Athlon 64 X2 4200+ s939 ADA4200DAA5BV Udało mi się odpalić tego Pentium III 1100 na Abicie BE6. Teraz ten sprzęt chodzi naprawdę fajnie w porównaniu do PIII 500 Ma ktoś może jakiś sprawdzony sposób na usztywnienie tego adaptera? Ja użyłem twardej pianki ze starej podkładki pod mysz... ale może jest lepsze rozwiązanie. Teraz muszę pomyśleć nad Tualatin-modem z celeronem 1400 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Może ten koleś co drukuje różne rzeczy będzie miał i te zatrzaski?https://allegrolokalnie.pl/oferta/skrzynka-pudelko-na-procesory-intel-slot1-slota-gud Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca 10 godzin temu, Odoo22 napisał: Ma ktoś może jakiś sprawdzony sposób na usztywnienie tego adaptera? Ja użyłem twardej pianki ze starej podkładki pod mysz... ale może jest lepsze rozwiązanie. Prowadnice do S1 występują w dwóch rodzajach - do kartridży PII i PIII. Ten który masz to pierwszy typ. Ten drugi ma odstające na środku "skrzydełka" trzymające płytkę. Były też takie wkładki/zapinki do górnej części tego mocowania, nie wiem tylko czy podejdą do adaptera bo jest IMO wyższy od procesora PIII. Różnica jak poniżej: A te dinksy o których pisałem wyglądają tak: A tutaj rozwiązanie bezkompromiisowe: Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 15 Marca Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 19 godzin temu, buszi napisał: Może ten koleś co drukuje różne rzeczy będzie miał i te zatrzaski?https://allegrolokalnie.pl/oferta/skrzynka-pudelko-na-procesory-intel-slot1-slota-gud Napisałem do niego, niestety nie ma, ale podobno nie jestem pierwszym który o to pyta. 9 godzin temu, cooger napisał: Prowadnice do S1 występują w dwóch rodzajach - do kartridży PII i PIII. Ten który masz to pierwszy typ. Ten drugi ma odstające na środku "skrzydełka" trzymające płytkę. Były też takie wkładki/zapinki do górnej części tego mocowania, nie wiem tylko czy podejdą do adaptera bo jest IMO wyższy od procesora PIII. Wielkie dzięki za naświetlenie tematu, chyba będę musiał coś samemu wyrzeźbić z plastiku jak nie uda się kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca W dniu 15.03.2024 o 17:37, Odoo22 napisał: Napisałem do niego, niestety nie ma, ale podobno nie jestem pierwszym który o to pyta. Wielkie dzięki za naświetlenie tematu, chyba będę musiał coś samemu wyrzeźbić z plastiku jak nie uda się kupić. Znalazłem takie trzymadełko jak pod PIII, wbij na Discord, wrzuciłem fotki. Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 27 Marca Autor Udostępnij Napisano 27 Marca W dniu 19.03.2024 o 19:52, cooger napisał: Znalazłem takie trzymadełko jak pod PIII, wbij na Discord, wrzuciłem fotki. Byłem i widziałem, dzięki Będę musiał coś swojego jednak wystrugać. Wpadło ostatnio trochę sprzętu Quadro FX 5600 1,5GB Dla skali GTS i GTX Quadro FX 1300 Dwie chłodnice 140mm i blokopompa od Bequiet Silent Loop 240 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 28 Marca Udostępnij Napisano 28 Marca Śmiesznie długa ta Quadro wychodzi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 28 Marca Udostępnij Napisano 28 Marca Bo chyba miała specjalny mostek co przerabia AGP na PCI-e. Ten pod czarnym radiatorem. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 28 Marca Udostępnij Napisano 28 Marca 6 minut temu, MiK napisał: Bo chyba miała specjalny mostek co przerabia AGP na PCI-e. Ten pod czarnym radiatorem. Mi o FX 5600 się rozchodziło, ale zgadza się - FX 1300 ma mostek Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 2 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia W dniu 28.03.2024 o 19:27, Marcin2k5 napisał: Śmiesznie długa ta Quadro wychodzi Szukam jeszcze jednej do pary, fajnie dwie będą w SLI wyglądały Wpadła ostatnio SB Audigy w goldzie Pentium III 1100 miesiąc po poprzednim ten sam sprzedawca miał kolejnego w tej samej cenie. Nie mogłem go nie kupić W planach pchnięcie projektu z SR2 do przodu - inna obudowa już jedzie Po małej rzeźbie płyta powinna się zmieścić... 2 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Przyjechała obudowa dla SR-2 Aerocool X-Predator Orange - fotka poglądowa. Nie jest najpiękniejsza i istnieją dużo lepsze konstrukcje dla tej płyty. Do tego bez wywalenia mocowań napędów i dysków by się nie zmieściła. Za to była tania, w dobrym stanie i nie muszę reanimować poprzedniej budy Jak już skończę składać wszystko to wrzucę kilka fotek. Na chwilę obecną powiem tylko że... jest ciasno, może jakoś uda się zmieścić chłodnicę... Przyjechał też kolejny Abit ST6 w komplecie z Celeronem 1400 i 256MB Ram. W ogłoszeniu informacja "Płyta niesprawna do końca, piszczy po starcie" Jak się okazało, wystarczyło prawidłowo ustawić DIPy i wszystko działa. Płyta w zdecydowanie lepszym stanie niż mój ST6, ktoś zrobił nawet recap. Szkoda tylko że wlutowane są jakieś nędzne kondensatory, może kiedyś się to wymieni na coś porządnego. Celeron idealnie podpasuje do Tualatinmoda w BE6 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 10 Kwietnia Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Miałem identycznie, kupiłem za 35zł ST6 i niby nie bootowała a wystarczyło przestawić zworki Jak robisz tego moda na be6 to wykombinuj sobie taką lornetę - tualatin jej nie potrzebuje ale bajerancko to wygląda 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 10 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 3 minuty temu, dulu1 napisał: Miałem identycznie, kupiłem za 35zł ST6 i niby nie bootowała a wystarczyło przestawić zworki Jak robisz tego moda na be6 to wykombinuj sobie taką lornetę - tualatin jej nie potrzebuje ale bajerancko to wygląda Przez to właśnie kupiłem ten zestaw bo pierwsza płyta mnie zaatakowała alarmem na dzień dobry i już wiedziałem o co chodzi. Taką lornetę to muszę wrzucić nawet na mojego aktualnego procka, bo faktycznie super wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
Paniki 7 Napisano 11 Kwietnia Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Ja kiedyś kupiłem ST6 za 70zł i grzeje się SB, nie wstaje Cytuj Link to post Share on other sites
Odoo22 322 Napisano 11 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 12 godzin temu, Paniki napisał: Ja kiedyś kupiłem ST6 za 70zł i grzeje się SB, nie wstaje Bywa i tak. Ja za to kupiłem ostatnio uwalonego GF4 Ti 4200 - wygląda znajomo? Posiedziałem nad nim pół godziny i oto efekt Miał być na części - dawca DVI do GF3 Gainwarda, teraz się zastanawiam co z nim zrobić 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts