kacperox 0 Napisano 9 Października 2022 Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Witam ostatnio urwałem lewy przycisk myszki rival 3 wireless naprawiłem go ale bardzo oporowo klika i często nie działa da się to w jakiś sposób naprawić aby przycisk działał tak samo? myszka już niema gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 9 Października 2022 Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Da się naprawić. Kupujesz uszkodzoną myszkę za ~50zł i przekładasz obudowę. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 10 Października 2022 Udostępnij Napisano 10 Października 2022 (edytowane) @kacperox co tu można radzić jak nie pokazałeś co uszkodziłeś, jak "naprawiłeś" itd itp. Obejrzyj sobie na necie materiały z rozbierania myszy i zobacz jak powinno poprawnie wyglądać to co uszkodziłeś - elementy muszą być ze sobą dobrze spasowane, a piszemy tu o czymś co było połamane. Jak np. klej poszedł w ruch albo trzeba było coś dosztukować, może trzeba coś podszlifować czyli gdzieś zebrać trochę materiału - to już jest kombinatoryka i metoda prób i błędów. Zwłaszcza że przy naprawie musisz odpowiednio nastawić ten element w odlewie przycisku który aktywuje kliknięcie, prosto w/nad odpowiednie miejsce w przełączniku. Jak ciężko chodzi to coś ociera i się klinuje, a jak nie aktywuje kliknięcia to znaczy że nie trafia poprawnie na microswitcha. Ostatecznie jak napisał mój przedmówca, tylko wymiana zostaje, bo raczej przycisku nie kupisz, a i z opisu nie wynika jednoznacznie co uszkodziłeś, czy sam przycisk, czy coś w jego osadzeniu wewnątrz myszki. I nauczka by kupować takie gdzie przyciski są jednym odlewem z korpusem Edytowane 10 Października 2022 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts